Դեղամիջոցներ չեմ օգտագործում, քանի որ բացահայտել եմ կոճապղպեղի օգտակար հատկությունները․ Իմացեք այս մասին

Դիտումներ 372

Դեղամիջոցներ չեմ օգտագործում, քանի որ բացահայտել եմ կոճապղպեղի օգտակար հատկությունները․ Իմացեք այս մասին

Կոճապղպեղը հայտնի է իր հակավիրուսային և հակաբորբոքային հատկություններով։

Բայց մյուս կողմից՝ կոճապղպեղը տաքացնող ազդեցություն ունի։ Այս կապակցությամբ դրա օգտագործումը կարող է միայն բարձրացնել ջերմությունը և վատթարացնել հիվանդի վիճակը։

Այդ իսկ պատճառով 38°C-ից բարձր ջերմաստիճանի դեպքում կոճապղպեղով ժողովրդական միջոցների օգտագործումը, հատկապես տաք թեյը կտրականապես խորհուրդ չի տրվում:

Բացի այդ, այն պետք է օգտագործել ուտելուց հետո, քանի որ դրա հետ անզգուշությունը կարող է շատ վտանգավոր լինել ստամոքս-աղիքային խնդիրներ ունեցող մարդկանց համար։

 

 



Օգտակար կոճապղպեղի թեյ. այն լուծում է երիկամների քարերը, մաքրում է լյարդը և սպանում քաղցկեղի բջիջները

Կոճապղպեղը հարուստ է հակաբորբոքային, հակամակաբույծ, հակավիրուսային և հակաբակտերիալ հատկություններով։ Այսպիսով, այն համարվում է ամենահզոր արտադրանքներից մեկը։

 

 

Կոճապղպեղը չափազանց օգտակար է ընդհանուր առողջության համար, քանի որ այն պարունակում է վիտամին C, մագնեզիում և այլ օգտակար  հանքանյութեր: Բացի այդ, կոճապղպեղը  ամրացնում  է իմունային համակարգը, լավացնում է մարսողությունը, թեթևացնում է ցավը և բուժում ասթման և սրտանոթային հիվանդությունները:

Հայտնի է, որ կոճապղպեղը հզոր գործիք է   վարակների դեմ պայքարելու և  լյարդը մաքրելու համար:

Մրսածության և գրիպի ժամանակ կոճապղպեղով  թեյ  խմեք: Այն նաև ապահովում է առողջության այլ օգուտների լայն շրջանակ:



Կոճապղպեղի թեյի օգուտները․

  1. Բարելավում է արյան շրջանառությունը
  2. Ապահովում է մարմնին անհրաժեշտ թթվածնով, վիտամիններով և հանքանյութերով
  3. Վերացնում է գլխացավը և մկանային ցավը
  4. Լուծում է երիկամների քարերը
  5. Մաքրում է լյարդը
  6. Կանխում և սպանում է քաղցկեղի բջիջները
  7. Նվազեցնում է ինսուլտի վտանգը

Կոճապղպեղով թեյի բաղադրատոմս․

Բաղադրիչներ.

  • ¼ թ/գդ աղացած կոճապղպեղ
  • ¼ թ/գդ աղացած քրքում
  • կոկոսի կաթ
  • մեղր
  • մի բաժակ ջուր

Խոհարարություն․

 

 

Տաք ջրին ավելացնել կոճապղպեղ և քրքում։ Եփել այն մարմանդ կրակի վրա մոտ 10 րոպե։ Ավելացնել կաթ։ Քամեք թեյը և խմեք։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը