Ապուր, որը պայքարում է մրսածության, սինուսային վարակների և գրիպի դեմ
Երբ սկսվում է ցուրտ եղանակը և սկսվում է գրիպի սեզոնը, օրգանիզմում բավականաչափ հեղուկներ և սննդանյութեր ստանալը կարևոր գործոն է վարակի դեմ պայքարում: Բոլոր ժամանակների մրսածության լավագույն միջոցը եղել է ին հավի արգանակը: Եվ եթե այն նաև սխտորով և կոճապղպեղով է, ապա դա պարզապես հակագրիպի միջոց է:
Հիվանդության դեպքում օրգանիզմը պետք է լուրջ պայքար մղի վարակի դեմ՝ առողջությունը վերականգնելու համար։ Արդյունքում ուժերը սպառվում են։ Նրանց պաշարները համալրելու համար անհրաժեշտ է լավ սնունդ և հանգիստ։ Եթե դուք չվերականգնեք ձեր ուժը, ձեր մարմինը լավ թիրախ կդառնա ցանկացած այլ վարակի համար:
Ուստի մարդիկ, ովքեր վատ ու անկանոն սնվում են, բավականաչափ չեն քնում, նստակյաց կենսակերպ են վարում, ընկնում են մրսածության արատավոր շրջանի մեջ։
Ստորև ներկայացնում ենք լավագույն ապուրի բաղադրատոմսը: Այսպիսով, համոզվեք, որ ձեր սառնարանը ունի բոլոր այն բաղադրիչները, որոնք անհրաժեշտ են այն պատրաստելու համար:
Բաղադրությունը․
6 բաժակ պատրաստի թունդ հավի արգանակ
մի կտոր կտրատած թարմ կոճապղպեղի արմատ
1-2 պճեղ սխտոր, կեղևազրկված և մանրացված
1 միջին սոխ, կտրատած
4-5 հատ չորացած ստրագալուսի արմատ
1. Թավայի մեջ լցնել ձիթապտղի յուղ, ավելացնել սխտորը, կոճապղպեղը, սոխը։ Ավելի լավ համ ստանալու համար ավելացրեք մի քանի թակած սունկ։
2. Տապակել տապակի պարունակությունը միջին ջերմության վրա, մինչեւ սոխը թափանցիկ լինի, իսկ սունկը փափկի։
3. Կաթսայի մեջ ավելացնել արգանակն ու ստրագալուսի արմատը։ Հասցնել եռման աստիճանի։ Կրակը նվազեցնելուց հետո արգանակը եռացրեք ևս 20 րոպե, այնուհետև դրանից հանեք ստրագալուսը։
4. Տաք վիճակում կերեք։ Արգանակի մնացորդը կարելի է մի քանի օր պահել սառնարանում։