Կոճապղպեղ կիտրոնով նիհարելու համար
Արևելյան կծու արմատը մեզ մոտ բավականին երկար ժամանակ հաջողությամբ արմատավորվել է։ Կոճապղպեղը լայնորեն օգտագործվում է որպես համեմունք, սակայն արժե ուշադրություն դարձնել նրա բուժիչ հատկություններին։ Առաջին հերթին այս արմատը բնական հակաբիոտիկ է, որը խորհուրդ է տրվում ընդունել մրսածության բուժման և կանխարգելման համար։ Այն նաև օգտագործվում է ճարպ այրող արդյունավետ միջոց պատրաստելու համար։
Հենց նման միջոցի պատրաստման բաղադրատոմս մենք ցանկանում ենք ձեզ ներկայացնել։ Կոճապղպեղ-կիտրոնի խառնուրդ պատրաստելով՝ օգտագործեք այն և՛ ավելորդ քաշը կորցնելու համար, և՛ որպես հակավիրուսային միջոց, որը խթանում է օրգանիզմի պաշտպանիչ հատկությունները:
Ինչպես պատրաստել կոճապղպեղի խառնուրդ․
Բաղադրիչներ․
300–350 գ կոճապղպեղ
1 կիտրոն
150–200 գ մեղր
Կեղևազատեք և կտրատեք կոճապղպեղի արմատը։ Նույն կերպ մաքրել կիտրոնը և հանել սերմերը։ Բաղադրիչները անցկացրեք մսաղացով կամ մանրացրեք բլենդերով, ավելացրեք մեղրը և խառնեք։
Պատրաստի կոճապղպեղի խառնուրդը լցնել ապակե տարայի մեջ, փակել կափարիչը և պահել սառնարանում։ Օգտագործեք 1 ճ.գ. Օրական կամ ավելացնել թեյի մեջ:
Կոճապղպեղը, ինչպես ցանկացած դեղամիջոց, պետք է զգուշությամբ ընդունել։ Ստամոքս-աղիքային տրակտի հիվանդությունների սուր դրսևորումների դեպքում պետք է ձեռնպահ մնալ դրա օգտագործումից։
Օգտակար կոճապղպեղի թեյ. այն լուծում է երիկամների քարերը, մաքրում է լյարդը և սպանում քաղցկեղի բջիջները
Կոճապղպեղը հարուստ է հակաբորբոքային, հակամակաբույծ, հակավիրուսային և հակաբակտերիալ հատկություններով։ Այսպիսով, այն համարվում է ամենահզոր արտադրանքներից մեկը։
Կոճապղպեղը չափազանց օգտակար է ընդհանուր առողջության համար, քանի որ այն պարունակում է վիտամին C, մագնեզիում և այլ օգտակար հանքանյութեր: Բացի այդ, կոճապղպեղը ամրացնում է իմունային համակարգը, լավացնում է մարսողությունը, թեթևացնում է ցավը և բուժում ասթման և սրտանոթային հիվանդությունները:
Հայտնի է, որ կոճապղպեղը հզոր գործիք է վարակների դեմ պայքարելու և լյարդը մաքրելու համար:
Մրսածության և գրիպի ժամանակ կոճապղպեղով թեյ խմեք: Այն նաև ապահովում է առողջության այլ օգուտների լայն շրջանակ:
Կոճապղպեղի թեյի օգուտները․
- Բարելավում է արյան շրջանառությունը
- Ապահովում է մարմնին անհրաժեշտ թթվածնով, վիտամիններով և հանքանյութերով
- Վերացնում է գլխացավը և մկանային ցավը
- Լուծում է երիկամների քարերը
- Մաքրում է լյարդը
- Կանխում և սպանում է քաղցկեղի բջիջները
- Նվազեցնում է ինսուլտի վտանգը
Կոճապղպեղով թեյի բաղադրատոմս․
Բաղադրիչներ.
- ¼ թ/գդ աղացած կոճապղպեղ
- ¼ թ/գդ աղացած քրքում
- կոկոսի կաթ
- մեղր
- մի բաժակ ջուր
Խոհարարություն․
Տաք ջրին ավելացնել կոճապղպեղ և քրքում։ Եփել այն մարմանդ կրակի վրա մոտ 10 րոպե։ Ավելացնել կաթ։ Քամեք թեյը և խմեք։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։