Կոճապղպեղ կամ քրքում. ո՞րն է ավելի լավ ձեր առողջության համար:Ափսոս, որ ես ավելի վաղ չգիտեի սա

Դիտումներ 6051

Կոճապղպեղ կամ քրքում. ո՞րն է ավելի լավ ձեր առողջության համար:Ափսոս, որ ես ավելի վաղ չգիտեի սա

Ես անընդհատ օգտագործում եմ կոճապղպեղ և քրքում տարբեր ուտեստների մեջ։ Սրանք երկու հայտնի համեմունքներ են, որոնք նուրբ բուրմունք են հաղորդում խոհարարական գլուխգործոցներին: Բայց մի մոռացեք, թե ինչ ահռելի ազդեցություն ունեն դրանք ամբողջ մարմնի վրա: 

Համեմատեք այս անուշաբույր համեմունքների մեջ առկա օգտակար նյութերը: Դուք կարող եք ընտրել առողջության բարելավման միջոց, որը ճիշտ է ձեզ համար: Յուրաքանչյուր մարդ եզակի է, ուստի սննդի նկատմամբ անհատական ​​մոտեցումը երաշխավորում է ձեր առողջության աջակցությունը այնտեղ, որտեղ դա առավել անհրաժեշտ է: 
Կոճապղպեղի վիտամինային բաղադրությունը 
Մագնեզիում 
Վիտամին C 
Վիտամին B6 
Կալցիում 
Ցինկ 
Ֆոսֆոր 
Երկաթ 
Պղինձ 

Քրքումի վիտամինային բաղադրությունը 
Վիտամին B6 
Կալիում 
Երկաթ 
Վիտամին S 
Կալցիում 
Մագնեզիում 

Քրքումը պարունակում է ավելի շատ երկաթ, քան կոճապղպեղը: Եթե ​​ունեք ցածր հեմոգլոբին և խնդիրներ նյութափոխանակության հետ, խորհուրդ է տրվում ամեն օր օգտագործել քրքում: 
Ստորև ներկայացված են երկու համեմունքների հատկությունները, որոնք կօգնեն հաղթահարել սուր և քրոնիկ հիվանդությունները: Ընտրեք այն, ինչը համապատասխանում է ձեր մարմնի վիճակին: 
Կոճապղպեղի հատկությունները 
Կոճապղպեղը օգնում է հանքանյութերի և վիտամինների ավելի լավ կլանմանը, ինչը կարևոր է թույլ ոսկորների համար և օգնում է ազատվել անեմիայից: Բարելավում է մարսողական համակարգի աշխատանքը։ Սպանում է պաթոգեններին և արժեքավոր միջոց է ցանկացած մրսածության առաջին ախտանիշների դեպքում: Կանխում է տարիքային բծերի առաջացումը և մեծացնում է մաշկի պաշտպանիչ գործառույթները։ Նվազեցնում է հոդերի բորբոքումը և խորհուրդ է տրվում արթրիտների հակում ունեցողներին: Ազատում է սպազմերը և մկանային ցավը։ Օգտակար է սպորտով զբաղվող մարդկանց համար: Կոճապղպեղը սրտխառնոցի դեմ արդյունավետ միջոց է։ 
Քրքումի հատկությունները 
Քրքումը բարելավում է իմունիտետը։ Օգտակար է ընդհանուր թուլության և հաճախակի մրսածության դեպքում։ Բարելավում է աղեստամոքսային տրակտի աշխատանքը՝ օգտակար բոլորի համար, ովքեր տառապում են այրոցից։ Բարելավում է մաշկի վիճակը՝ աներևակայելի արդյունավետ պզուկների և մաշկային այլ հիվանդությունների դեպքում։ Քրքումն օգնում է բուժել վերքերը և վերականգնել ամբողջ մարմինը վնասվածքներից և լուրջ հիվանդություններից հետո: Նվազեցնում է արյան շաքարի մակարդակը և նվազեցնում վատ խոլեստերինի մակարդակը։ Այն արդյունավետ միջոց է ավելորդ քաշի դեմ պայքարում։ Քրքումը մաքրում է լյարդը։ Օգնում է նորմալացնել դաշտանային ցիկլը կանանց մոտ: 
Երկու համեմունքները պետք է ներառվեն ձեր սննդակարգում, բայց դուք ավելի լավ գիտեք, թե մարմնի որ համակարգերն են կարևոր աջակցել այս ժամանակահատվածում: Կոճապղպեղը տոնում է, մինչդեռ քրքումը հանգստացնում է մարմինն ու միտքը: 



Եթե ​​1 ամսվա ընթացքում ամեն օր կոճապղպեղ օգտագործեք, ահա թե ինչ կլինի ձեր օրգանիզմի հետ

Կոճապղպեղը թեթևացնում է ցավը․

Ջորջիայի համալսարանում անցկացված հետազոտության համաձայն՝ օրական կոճապղպեղ ուտելը 25%-ով նվազեցնում է մկանային ցավը։ Բացի այդ, այս հրաշք արմատը կարող է հանգստացնել ցավը դաշտանային ցիկլի ժամանակ։

Կոճապղպեղն իջեցնում է խոլեստերինը․

Մեկ այլ հետազոտություն, որը տևել է 45 օր և ներառում է բարձր խոլեստերինով 85 հիվանդ, պարզել է, որ օրական 3 գրամ կոճապղպեղի փոշին զգալիորեն նվազեցնում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը։

Բացի այդ, գիտնականները ենթադրում են, որ այն կարող է նաև նվազեցնել սրտանոթային հիվանդությունների ռիսկը:

Կոճապղպեղը վերացնում է մարսողական խնդիրները․

Կոճապղպեղը պարունակում է ֆենոլային միացություններ, որոնք թեթևացնում են աղեստամոքսային տրակտի գրգռվածությունը, բացի այդ, դրանք առաջացնում են մաղձի և թքի արտադրություն և այդպիսով կարող են օգնել սննդի և հեղուկների անցմանը աղեստամոքսային տրակտով:

 

 

 

 

Կոճապղպեղը պայքարում է բորբոքման դեմ․

Օստեոարթրիտը տարածված խնդիր է, որը հանգեցնում է հոդացավերի: Վերջերս կատարված ուսումնասիրությունը, որին մասնակցել է ծնկի օստեոարթրիտով 247 մարդ, ցույց է տվել, որ այն հիվանդները, ովքեր կոճապղպեղ են օգտագործել, ավելի քիչ դեղորայքի կարիք ունեն, և նրանց ցավը զգալիորեն նվազել է:

 

Կոճապղպեղը բարելավում է ուղեղի աշխատանքը․

Ծերացումը մեծապես արագանում է օքսիդատիվ սթրեսի և քրոնիկական բորբոքումների պատճառով, որոնք հանգեցնում են տարիքի հետ կապված բազմաթիվ ճանաչողական խանգարումների, ինչպիսին է Ալցհեյմերի հիվանդությունը:



Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ կոճապղպեղը պարունակում է հակաօքսիդանտներ և կենսաբանորեն ակտիվ միացություններ, որոնք ունեն հզոր բորբոքային պատասխաններ, որոնք տեղի են ունենում ուղեղում:

 

Միջին տարիքի 60 կանանց մի ուսումնասիրություն ցույց է տվել, որ կոճապղպեղի էքստրակտը բարելավում է աշխատանքային հիշողությունը և արձագանքման ժամանակը, ինչը նշանակում է, որ այն նպաստում է ուղեղի առողջությանը տարբեր ձևերով:

Կոճապղպեղը հանում է սրտխառնոցը․

Կոճապղպեղի թեյի կամ հում կոճապղպեղի օգտագործումը արդյունավետ միջոց է սրտխառնոցի դեմ, հատկապես հղիության, առավոտյան սրտխառնոցի և քաղցկեղի բուժման դեպքում։

 

Համաձայն 12 հետազոտության, որոնցում ներառվել են 1278 հղի կանայք, 1,1-1,5 գրամ կոճապղպեղը զգալիորեն նվազեցրել է սրտխառնոցը:

 

 

Կոճապղպեղը նվազեցնում է սրտի հիվանդության վտանգը.

Արյան բարձր շաքարը սրտանոթային հիվանդությունների զարգացման հիմնական ռիսկային գործոնն է:

 

2-րդ տիպի դիաբետով հիվանդների վերջին հետազոտությունը ցույց է տվել, որ օրական 2 գրամ կոճապղպեղի փոշին նվազեցնում է արյան շաքարի մակարդակը և սրտի հիվանդությունների ռիսկը առնվազն 10%-ով։

 

Կոճապղպեղը հակաքաղցկեղային հատկություն ունի․

Կոճապղպեղը պարունակում է մի նյութ, որը կոչվում է gingerol, որը բազմաթիվ հետազոտությունների առարկա է դարձել որպես քաղցկեղի բուժման հնարավոր այլընտրանքային տարբերակ:

 

Մեկ ուսումնասիրություն ցույց է տվել, որ օրական 2 գրամ կոճապղպեղի էքստրակտը նվազեցնում է հաստ աղիքի հակաբորբոքային պրոցեսները:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը