Կոճապղպեղ կամ քրքում. ո՞րն է ավելի լավ ձեր առողջության համար:Ափսոս, որ ես ավելի վաղ չգիտեի սա
Ես անընդհատ օգտագործում եմ կոճապղպեղ և քրքում տարբեր ուտեստների մեջ։ Սրանք երկու հայտնի համեմունքներ են, որոնք նուրբ բուրմունք են հաղորդում խոհարարական գլուխգործոցներին: Բայց մի մոռացեք, թե ինչ ահռելի ազդեցություն ունեն դրանք ամբողջ մարմնի վրա:
Համեմատեք այս անուշաբույր համեմունքների մեջ առկա օգտակար նյութերը: Դուք կարող եք ընտրել առողջության բարելավման միջոց, որը ճիշտ է ձեզ համար: Յուրաքանչյուր մարդ եզակի է, ուստի սննդի նկատմամբ անհատական մոտեցումը երաշխավորում է ձեր առողջության աջակցությունը այնտեղ, որտեղ դա առավել անհրաժեշտ է:
Կոճապղպեղի վիտամինային բաղադրությունը
Մագնեզիում
Վիտամին C
Վիտամին B6
Կալցիում
Ցինկ
Ֆոսֆոր
Երկաթ
Պղինձ
Քրքումի վիտամինային բաղադրությունը
Վիտամին B6
Կալիում
Երկաթ
Վիտամին S
Կալցիում
Մագնեզիում
Քրքումը պարունակում է ավելի շատ երկաթ, քան կոճապղպեղը: Եթե ունեք ցածր հեմոգլոբին և խնդիրներ նյութափոխանակության հետ, խորհուրդ է տրվում ամեն օր օգտագործել քրքում:
Ստորև ներկայացված են երկու համեմունքների հատկությունները, որոնք կօգնեն հաղթահարել սուր և քրոնիկ հիվանդությունները: Ընտրեք այն, ինչը համապատասխանում է ձեր մարմնի վիճակին:
Կոճապղպեղի հատկությունները
Կոճապղպեղը օգնում է հանքանյութերի և վիտամինների ավելի լավ կլանմանը, ինչը կարևոր է թույլ ոսկորների համար և օգնում է ազատվել անեմիայից: Բարելավում է մարսողական համակարգի աշխատանքը։ Սպանում է պաթոգեններին և արժեքավոր միջոց է ցանկացած մրսածության առաջին ախտանիշների դեպքում: Կանխում է տարիքային բծերի առաջացումը և մեծացնում է մաշկի պաշտպանիչ գործառույթները։ Նվազեցնում է հոդերի բորբոքումը և խորհուրդ է տրվում արթրիտների հակում ունեցողներին: Ազատում է սպազմերը և մկանային ցավը։ Օգտակար է սպորտով զբաղվող մարդկանց համար: Կոճապղպեղը սրտխառնոցի դեմ արդյունավետ միջոց է։
Քրքումի հատկությունները
Քրքումը բարելավում է իմունիտետը։ Օգտակար է ընդհանուր թուլության և հաճախակի մրսածության դեպքում։ Բարելավում է աղեստամոքսային տրակտի աշխատանքը՝ օգտակար բոլորի համար, ովքեր տառապում են այրոցից։ Բարելավում է մաշկի վիճակը՝ աներևակայելի արդյունավետ պզուկների և մաշկային այլ հիվանդությունների դեպքում։ Քրքումն օգնում է բուժել վերքերը և վերականգնել ամբողջ մարմինը վնասվածքներից և լուրջ հիվանդություններից հետո: Նվազեցնում է արյան շաքարի մակարդակը և նվազեցնում վատ խոլեստերինի մակարդակը։ Այն արդյունավետ միջոց է ավելորդ քաշի դեմ պայքարում։ Քրքումը մաքրում է լյարդը։ Օգնում է նորմալացնել դաշտանային ցիկլը կանանց մոտ:
Երկու համեմունքները պետք է ներառվեն ձեր սննդակարգում, բայց դուք ավելի լավ գիտեք, թե մարմնի որ համակարգերն են կարևոր աջակցել այս ժամանակահատվածում: Կոճապղպեղը տոնում է, մինչդեռ քրքումը հանգստացնում է մարմինն ու միտքը:
Եթե 1 ամսվա ընթացքում ամեն օր կոճապղպեղ օգտագործեք, ահա թե ինչ կլինի ձեր օրգանիզմի հետ
Կոճապղպեղը թեթևացնում է ցավը․
Ջորջիայի համալսարանում անցկացված հետազոտության համաձայն՝ օրական կոճապղպեղ ուտելը 25%-ով նվազեցնում է մկանային ցավը։ Բացի այդ, այս հրաշք արմատը կարող է հանգստացնել ցավը դաշտանային ցիկլի ժամանակ։
Կոճապղպեղն իջեցնում է խոլեստերինը․
Մեկ այլ հետազոտություն, որը տևել է 45 օր և ներառում է բարձր խոլեստերինով 85 հիվանդ, պարզել է, որ օրական 3 գրամ կոճապղպեղի փոշին զգալիորեն նվազեցնում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը։
Բացի այդ, գիտնականները ենթադրում են, որ այն կարող է նաև նվազեցնել սրտանոթային հիվանդությունների ռիսկը:
Կոճապղպեղը վերացնում է մարսողական խնդիրները․
Կոճապղպեղը պարունակում է ֆենոլային միացություններ, որոնք թեթևացնում են աղեստամոքսային տրակտի գրգռվածությունը, բացի այդ, դրանք առաջացնում են մաղձի և թքի արտադրություն և այդպիսով կարող են օգնել սննդի և հեղուկների անցմանը աղեստամոքսային տրակտով:
Կոճապղպեղը պայքարում է բորբոքման դեմ․
Օստեոարթրիտը տարածված խնդիր է, որը հանգեցնում է հոդացավերի: Վերջերս կատարված ուսումնասիրությունը, որին մասնակցել է ծնկի օստեոարթրիտով 247 մարդ, ցույց է տվել, որ այն հիվանդները, ովքեր կոճապղպեղ են օգտագործել, ավելի քիչ դեղորայքի կարիք ունեն, և նրանց ցավը զգալիորեն նվազել է:
Կոճապղպեղը բարելավում է ուղեղի աշխատանքը․
Ծերացումը մեծապես արագանում է օքսիդատիվ սթրեսի և քրոնիկական բորբոքումների պատճառով, որոնք հանգեցնում են տարիքի հետ կապված բազմաթիվ ճանաչողական խանգարումների, ինչպիսին է Ալցհեյմերի հիվանդությունը:
Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ կոճապղպեղը պարունակում է հակաօքսիդանտներ և կենսաբանորեն ակտիվ միացություններ, որոնք ունեն հզոր բորբոքային պատասխաններ, որոնք տեղի են ունենում ուղեղում:
Միջին տարիքի 60 կանանց մի ուսումնասիրություն ցույց է տվել, որ կոճապղպեղի էքստրակտը բարելավում է աշխատանքային հիշողությունը և արձագանքման ժամանակը, ինչը նշանակում է, որ այն նպաստում է ուղեղի առողջությանը տարբեր ձևերով:
Կոճապղպեղը հանում է սրտխառնոցը․
Կոճապղպեղի թեյի կամ հում կոճապղպեղի օգտագործումը արդյունավետ միջոց է սրտխառնոցի դեմ, հատկապես հղիության, առավոտյան սրտխառնոցի և քաղցկեղի բուժման դեպքում։
Համաձայն 12 հետազոտության, որոնցում ներառվել են 1278 հղի կանայք, 1,1-1,5 գրամ կոճապղպեղը զգալիորեն նվազեցրել է սրտխառնոցը:
Կոճապղպեղը նվազեցնում է սրտի հիվանդության վտանգը.
Արյան բարձր շաքարը սրտանոթային հիվանդությունների զարգացման հիմնական ռիսկային գործոնն է:
2-րդ տիպի դիաբետով հիվանդների վերջին հետազոտությունը ցույց է տվել, որ օրական 2 գրամ կոճապղպեղի փոշին նվազեցնում է արյան շաքարի մակարդակը և սրտի հիվանդությունների ռիսկը առնվազն 10%-ով։
Կոճապղպեղը հակաքաղցկեղային հատկություն ունի․
Կոճապղպեղը պարունակում է մի նյութ, որը կոչվում է gingerol, որը բազմաթիվ հետազոտությունների առարկա է դարձել որպես քաղցկեղի բուժման հնարավոր այլընտրանքային տարբերակ:
Մեկ ուսումնասիրություն ցույց է տվել, որ օրական 2 գրամ կոճապղպեղի էքստրակտը նվազեցնում է հաստ աղիքի հակաբորբոքային պրոցեսները:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։