Կիվին օգտակար է, թե ոչ. Ես նոր եմ իմանում այս կետերի մասին
1. Վիտամին C. Միջին չափի կիվին պարունակում է 92,7 մգ ասկորբինաթթու: Ինչպես գիտեք, վիտամին C-ն ուժեղ հակաօքսիդանտ է, կանխում է հոգնածության զարգացումը և բարելավում է իմունիտետը։
2. Վիտամին B-ն վիտամին C-ի հետ համատեղ կարող է ուժեղացնել միմյանց ազդեցությունը: B վիտամինները (հիմնականում B1 և B2) նպաստում են նյարդային համակարգի բնականոն գործունեությանը և ազդում նյութափոխանակության գործընթացների վրա:
3. Կիվիում պարունակվող ֆոլաթթուն օգնում է կանխել սակավարյունությունը և լորձաթաղանթի վնասումը։
4. Սրտանոթային համակարգի աշխատանքին նպաստող կալիումը կիվիում պարունակվում է 3 գ, իսկ առողջ մարդու օրական պահանջը տատանվում է 3–4 գ:
Արդյունավետ և առողջ կանաչ դիետա կիվիով. Կախված կոնքեր կամ փոր չկա
Ես իսկապես չէի սիրում այս թթու միրգը, բայց հիմա ... և նույնիսկ նման ազդեցությունից հետո:
Կիվին կօգնի ձեզ դառնալ ավելի նիհար` արտակարգ իրավիճակներում:
Քաշի կորստի համար կիվիի դիետան կօգնի ձեզ արագ մաքրել ձեր մարմինը, այրել ավելորդ ճարպը առանց մկանները թուլացնելու, ինչպես նաև վիտամիններով հարստացնել ձեր իմունային համակարգը, որը ձմռանը սպառվել է:
Կիվին պարունակում է բնական կարնիտին՝ բուսական ծագման ճարպ այրող միջոց։ Պտուղը հարուստ է նաև բջջանյութով և վիտամին C-ով, ֆլավոնոիդներով և հակաօքսիդանտներով: Միևնույն ժամանակ, այն ցածր է կալորիաներով: Իդեալական է պահքի օրերի համար. մրգի թելքավոր կառուցվածքը կօգնի վերահսկել ախորժակը:
Օգտակար է 1 կիվի ուտել դատարկ ստամոքսին, եթե դուք չեք տառապում ստամոքսի խոցով կամ գաստրիտով։ Որոշ մարդիկ նույնիսկ այն ուտում են կեղևի հետ, որը պարունակում է նաև շատ սննդարար նյութեր և բջջանյութ:
Ողջ օրվա ընթացքում խորհուրդ է տրվում ուտել 6 կիվի և խմել 1,5 լիտր ցածր յուղայնությամբ կեֆիր:
Դիետայի ընթացքում մարսողական համակարգը կհանգստանա, աղիները կմաքրվեն։ Կիվիի հրաշագործ հատկությունների շնորհիվ դուք կարող եք նիհարել մինչև 2 կգ ընդամենը 1 օրում։
Դիետայի ընթացքում կարելի է խմել կոկտեյլներ՝ կեֆիրը բլենդերի մեջ խառնել կիվիի և նարինջի կամ հատապտուղների հետ։ Սա կդիվերսիֆիկացնի ճաշացանկը և կօգնի ձեզ հաճույքով դիմանալ սննդի սահմանափակումներին, բայց օրգանիզմը մաքրելու հրաշագործ ազդեցությունը կմնա:
Նախաճաշ
1 փունջ հազարից, 1 բուլղարական պղպեղից, 1 կիվիից, 2 կանաչ սոխից պատրաստել աղցան։ Աղցանը համեմեք 1 ճաշի գդալ մանանեխով կամ կիտրոնի հյութով։
Խորտիկ նախաճաշից 2 ժամ հետո
Բլենդերի մեջ կոկտեյլ պատրաստեք 1 կանաչ խնձորից, 1 կիվիից և 1 բանանից։ Եթե չեք կարողանում սմուզի պատրաստել, պարզապես վայելեք մրգերը:
Ընթրիք
Լցնել 3 ճ.գ. վարսակի ալյուր մի բաժակ բնական յոգուրտով, ավելացնել մի բուռ չամիչ, մանր կտրատած մանդարին և մանր կտրատած կիվի։ Թող հացահատիկը մնա մոտ 15 րոպե և վայելեք էներգիայով հարուստ ընթրիքը:
Կեսօրից հետո խորտիկ
Պատրաստեք մրգային աղցան՝ ձեզ հարկավոր կլինի 1 բանան, 1 խնձոր, 1 կիվի և մեկ բաժակ կեֆիր կամ յոգուրտ։ Աղցանին կարող եք մի պտղունց դարչին ավելացնել։
Քնելուց առաջ Կարող եք ընտրել՝ կարող եք ուտել 1 նարինջ կամ խմել 1 բաժակ կեֆիր
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։