Կիտրոնը մի քանի հիվանդության սպանիչ է․ Ահա բաղադրատոմսերը
Սուր կոկորդի ցավի դեպքում կեղևի հետ միասին կերեք կես կիտրոն։ Կիտրոնի հյութը նույնպես օգտակար է ողողումների համար՝ նոսրացրեք այն ջրով 1։3 հարաբերակցությամբ և օրվա ընթացքում ամեն ժամ ողողեք։
Բրոնխիտի դեպքում խառնեք 50 գ քերած ծովաբողկը և 2-3 ցիտրուսային մրգի հյութը։ Խմեք մեկ թեյի գդալ օրը մի քանի անգամ՝ առանց որևէ բան խմելու։
Կիտրոնը սխտորի ընկերությունում հիանալի կերպով գործում է որպես լուծող միջոց։ Դրա համար 5 կիտրոնի միջուկը կեղևով խառնում ենք 4 գլուխ սխտորի հետ, խառնուրդը լցնում ենք մեկ լիտր զով եռացրած ջրի հետ, ամուր փակում և 5 օր պահում մութ ու սառը տեղում։ Քամեք և ընդունեք մեկ ճաշի գդալ օրական երեք անգամ ուտելուց 20 րոպե առաջ։
Կիտրոնը լավագույն միջոցն է անոթների առողջության համար
Հոդվածում առաջարկվում են բաղադրատոմսեր, որոնք կօգնեն մաքրել անոթները, բարելավել դրանց առաձգականությունը և ամրացնել պատերը։
Բաղադրատոմս #1
- կիտրոնի հյութ - 1 թեյի գդալ
- մեղր - 1 թեյի գդալ
- արեւածաղկի ձեթ - 1 թեյի գդալ
Բաղադրիչները խառնելուց հետո խառնուրդը խմեք առավոտյան նախաճաշից առաջ՝ դատարկ ստամոքսին։ Կրկնել 10 օր անընդմեջ։
Բաղադրատոմս #2
- մեղր - 1 թեյի գդալ
- կիտրոնի հյութ - 0,5 կիտրոն
- եռացրած ջուր - 200 մլ
Նշված բաղադրիչներից ըմպելիք պատրաստեք և խմեք երեկոյան քնելուց առաջ 10 օր։
Բաղադրատոմս #3
- կիտրոն - 2 հատ
- մեղր - 2 ճաշի գդալ
Միջին չափի կիտրոնները մանրացնել, վրան ավելացնել մեղր ու թողնել մեկ օր թրմվի ապակե տարայի մեջ։ Դուք պետք է ամեն օր մի քանի թեյի գդալ (2 կամ 3) ընդունեք, մինչև ամբողջ խառնուրդը ավարտվի: Դա հնարավոր է թեյի հետ, իսկ դա պետք է խմել հիմնական կերակուրից առաջ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։