Կիտրոնը և ձվի կեղևը ամրացնում և կանխում են ոսկրային խնդիրները
Կալցիումը մեր օրգանիզմի ամենաառատ հանքանյութն է։ Այն հիմնականում հայտնաբերված է մեր ոսկորների և ատամների մեջ:
Ոչ միայն դա, կալցիումը կարևոր է մկանների զարգացման, նյարդերի առողջության, ֆերմենտային ակտիվության և նոր բջիջների ձևավորման համար:
Մեր օրգանիզմին անհրաժեշտ է օրական մեծ քանակությամբ կալցիում: Բայց նույնիսկ եթե մենք չստանանք այն, ինչ մեզ անհրաժեշտ է, մեր մարմինը խնդիր չի ունենա այն հանելու մեր ատամներից և ոսկորներից:
Ձվի կճեպը պարունակում է 27 էական միկրոէլեմենտներ և կազմված է կալցիումի կարբոնատից, որի ձևն ու կառուցվածքը շատ նման է ոսկորներին և ատամներին։ Հեշտ է եզրակացնել, որ ինչպես ձվի կճեպը, այն հատկապես օգտակար է մեր օրգանիզմի համար։
Խոհարարություն:
Ձեզ անհրաժեշտ կլինի 1 մաքուր տարա, 1 սրող և 1 փոքր մաքուր ապակե տարա՝ հերմետիկ կափարիչով։ Օգտագործեք ձվի կճեպ: Այսպիսով, երբ դուք ունեք մեկ տասնյակ պատյաններ, լվացեք դրանք շատ ջրով:
Մանրակրկիտ մաքրեք, բայց մի հանեք թաղանթը, քանի որ դրանք պարունակում են լրացուցիչ սննդանյութեր:
Եռացրեք մի կաթսա ջուր և զգուշորեն լցրեք ձվի կճեպը ջրի մեջ: (Սա կսպանի բոլոր վնասակար հարուցիչները) Եռացրեք 10 րոպե:
Չորացնել մանրակրկիտ. Ավարտելուց հետո մի քանի կճեպ դրեք սուրճի սրճաղացի մեջ և մանրացրեք դրանք այնքան, մինչև դրանք մանրացված լինեն:
Պահպանեք սերտորեն փակ ապակե տարայի մեջ ջերմության և խոնավության աղբյուրներից հեռու պահարանում:
Ինչպե՞ս սպառել կեղևը:
Մեկ թեյի գդալը պարունակում է մոտ 900 մգ։ կալցիում. Պարզապես խառնեք այն փոքր քանակությամբ ջրի մեջ կամ սննդի հետ։ Օրական 1 թեյի գդալից ավելի մի օգտագործեք, քանի որ դա կարող է գրգռել մարսողական տրակտը:
Կիտրոնը պարունակում է վիտամին C, որն անհրաժեշտ է մարմնի բոլոր մասերի արդյունավետ զարգացման համար։ Դիտարկենք դրա ազդեցությունը մարմնի վրա.
Այն նպաստում է կարևոր սպիտակուցների զարգացմանը, որոնք օգտագործվում են կապանների և արյան անոթների, ինչպես նաև մաշկի և ջլերի պատրաստման համար:
Վերքերի բուժում և սպի հյուսվածքի ձևավորում.
Սա թույլ է տալիս մարմնին ճիշտ կլանել երկաթը:
Ծառայում է որպես հակաօքսիդանտ։
Վերջին ուսումնասիրությունները ցույց են տալիս, որ կիտրոնի օգտագործումը դրական ազդեցություն է ունենում ոսկորների առողջության վրա: Բացի այդ, կիտրոնը նպաստում է նոր ոսկրային հյուսվածքի առաջացմանը։
Ինչպե՞ս օգտագործել կիտրոնը:
Լավ ոսկորների առողջություն, և ոսկորների ցավից խուսափելու համար սկսեք օրական մեկ բաժակ տաք ջրով, որը խառնվում է ամբողջական կիտրոնի հյութով (օրգանականը միշտ լավագույնն է) և մի պտղունց կայենյան պղպեղ: