Կիտրոնն ու եղինջը կօգնեն երիտասարդացնել ջլերն ու հոդերը
Ժամանակի ընթացքում ջլերն ու հոդերը մաշվում են, ինչը կարող է զգալի անհանգստություն առաջացնել: Բայց ժողովրդական բժշկության շնորհիվ է, որ հոդերի և ջլերի երիտասարդացման համար շատ տնային միջոցներ են հասել մինչ օրս։
Ահա թե ինչ կօգնի ձեզ երիտասարդացնել ջլերն ու հոդերը․
Սա ջլերի և կապանների վերականգնման եզակի գործիք է։ Բացի այդ, այն պարունակում է վիտամին C, մագնեզիում, բրոմ և սիլիցիում, որոնք օգնում են վերականգնել ծնկները։ Իդեալում, դուք պետք է այն ընդունեք առավոտյան, մինչև ձեզ լավ զգաք:
Բաղադրիչներ․
150 գրամ վարսակի ալյուր
250 մլ ջուր
Մի փոքր գդալ աղացած դարչին
1-ական բաժակ նարնջի և արքայախնձորի հյութ
40 գրամ աղացած նուշ
2 ճ.գ. մեղր
Այսպիսով, վարսակի ալյուրը եփեք և ավելացրեք ջուրը։ Ամեն ինչ լցնել բլենդերի մեջ, ավելացնել դարչին, նուշ, մեղր, նարնջի և արքայախնձորի հյութեր։ Հարում ենք, մինչև միատարր զանգված ստացվի, հովացնում ենք և խմում առավոտյան։
Եղինջը հիանալի հակաբորբոքային հատկություններ ունի, որոնք օգնում են թեթևացնել ծնկների ցավը։ Հատկապես կիտրոնի հետ համատեղ այս միջոցն էլ ավելի արդյունավետ է։ Ավելին, այն կուժեղացնի արյունատար անոթներն ու իմունիտետը։
Այսպիսով, եռացրեք ջուրը եղինջով և կիտրոնով։ Ապա թող սառչի 15 րոպե։ Հետո այն պետք է քամել, որպեսզի թափանցիկ լինի։ Լցնել ապակե տարայի մեջ։
Ծածկեք կափարիչով և թողեք մնա մոտ 1 ժամ։ Նշված ժամանակից հետո խորհուրդ է տրվում խմել օրական մեկ լիտր։ Համը բարձրացնելու համար կարող եք ավելացնել մի քիչ մեղր։ Ավելի մեծ արդյունավետության համար այս միջոցն ընդունեք շաբաթական 3 անգամ։
Լավագույն թեյերը փորկապության համար՝ եղինջ, սամիթ, մոխիր և կտավատի սերմեր
Բնական թեյեր՝ փորկապության համար.
1. Եղինջի թեյ
- 1 բաժակ ջուր (250 մլ)
- 1 ճաշի գդալ թարմ եղինջ (10 գ)
Թարմ եղինջը ավելացրեք մի բաժակ եռման ջրի մեջ և թողեք, որ մի փոքր սառչի։ Հետո քամեք։
Խմեք մեկ բաժակ եղինջի թեյ դատարկ ստամոքսին, առանց այլ բաղադրիչների՝ շաբաթը 2 կամ 3 անգամ։
2. Սամիթի թեյ
- 1 թեյի գդալ սամիթի սերմեր (5 գ)
- 1 բաժակ ջուր (250 մլ)
Մանրացրեք սերմերը և եռացրեք ջուրը։ Այնուհետև փոշին ավելացրեք տաք ջրի մեջ։
Թողնել 10-15 րոպե, ապա խմել։ Խմեք օրական 2 բաժակ սամիթի սերմերի թեյ, մինչև ձեզ լավ զգաք։
3. Թեյ կիլանտրոյով
- 1 ճաշի գդալ կիլանտրո տերևներ (10 գ)
- 1 բաժակ ջուր (250 մլ)
Մեկ ճաշի գդալ կիլանտրոի տերևներ ավելացնել մի բաժակ եռման ջրի մեջ: Այնուհետև փակեք այն և մի փոքր սպասեք։ Խմեք օրական 2 բաժակ կիլանտրո թեյ։ Կրկնեք ամեն օր, մինչև խնդիրը վերանա։
Այնուամենայնիվ, միշտ նկատի ունեցեք, որ դրանք չեն փոխարինում դեղորայքային բուժմանը և, բացի այդ, դրանք պետք է լրացվեն պատշաճ սնուցմամբ և վարժություններով։ Բժշկի հետ խորհրդակցելուց հետո դուք կարող եք գտնել այս խնդրի լուծման ամենաարդյունավետ տարբերակները։
4. Կտավատի սերմերով թեյ
- 1 ճաշի գդալ կտավատի սերմեր (10 գ)
- 1 բաժակ ջուր (250 մլ)
Եռացրեք մի բաժակ ջուր: Եռալուց հետո ավելացնել սերմերը։ Այնուհետև փակեք կափարիչով և թողեք, որ թեյը մնա սենյակային ջերմաստիճանում, մինչև սառչի։
Խմեք մեկ բաժակ կտավատի սերմով թեյ նախ առավոտյան, իսկ հետո, եթե ցանկանում եք, օրվա կեսին:
Խմեք շաբաթական առնվազն երեք անգամ։
Այնուամենայնիվ, միշտ նկատի ունեցեք, որ դրանք չեն փոխարինում դեղորայքային բուժմանը և, բացի այդ, դրանք պետք է լրացվեն պատշաճ սնուցմամբ և վարժություններով։ Բժշկի հետ խորհրդակցելուց հետո դուք կարող եք գտնել այս խնդրի լուծման ամենաարդյունավետ տարբերակները։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։