Կիտրոնի հյութով մեկ բաժակ ջուր խմելու 7 կարևոր պատճառ

Դիտումներ 458

Կիտրոնի հյութով մեկ բաժակ ջուր խմելու 7 կարևոր պատճառ

Գաստրոէնտերոլոգները նշել են 7 լավ պատճառ, թե ինչու պետք է օրը սկսել մեկ բաժակ կիտրոնով ջրով։

1. Դուք կուժեղացնեք ձեր իմունային համակարգը։ Կիտրոնը հարուստ է վիտամին C-ով և կալիումով։ Այն խթանում է ուղեղը և նյարդային համակարգը և վերահսկում արյան ճնշումը:

2. Ըմպելիքը կհավասարեցնի ալկալային հավասարակշռությունը, քանի որ կիտրոնաթթուն չի բարձրացնում թթվայնությունը։

3. Ավելի արագ կնիհարեք։ Կիտրոնի հյութը պարունակում է պեկտին, որն օգնում է օրգանիզմին պայքարել քաղցի դեմ։ Բացի այդ, մարդիկ, ովքեր հետևում են ալկալային դիետայի, ցույց են տվել, որ շատ ավելի արագ են նիհարում:

4. Կիտրոնի հյութը խթանում է մարսողությունը։ Տաք ջուրը ծառայում է աղեստամոքսային տրակտի և պերիստալտիկայի խթանմանը։

5. Այս ըմպելիքն ունի մեղմ միզամուղ ազդեցություն։ Կիտրոնով ջուրը մեծացնում է միզելու արագությունը, որն օգնում է արագ մաքրել օրգանիզմը՝ միաժամանակ պահպանելով առողջ միզուղիները։

6. Կնկատեք, թե ինչպես է ձեր մաշկը մաքրվում։ Վիտամին C-ն նաև օգնում է նվազեցնել մաշկի վրա կնճիռներն ու բծերը՝ հեռացնելով արյունից տոքսինները:

7. Մեկ բաժակ ջուրը պայքար է օրգանիզմի ջրազրկման դեմ՝ հենց առավոտից բոլոր համակարգերը կսկսեն ճիշտ աշխատել և առաջին հերթին՝ մակերիկամները, որոնք հորմոններ են արտազատում։ Օրգանիզմը պատրաստ կլինի սթրեսին և կկարողանա նորմալ գործել ամբողջ օրը։



Տնական կիտրոնի և մաղադանոսի օշարակ երիկամների քարերի դեմ

Այս օշարակը կարող է օգնել նվազեցնել երիկամների քարերի չափը և օգնել դրանց անցմանը: Բայց եթե դրանք չափազանց մեծ ու բազմաթիվ չեն։

Մարդու մարմնի թափոնների մեծ մասը մշակվում է երիկամների միջոցով, որոնք արտազատվում են մեզի միջոցով։ Հետևաբար, երբ չկա հեղուկի օպտիմալ արտազատում, հանքային աղերը և այլ քիմիական նյութերը ձևավորում են այսպես կոչված երիկամների քարեր:

Նրանք իրենց հերթին կարող են հանգեցնել միզուղիների վարակների և նույնիսկ արյունահոսության:

Նախ, այս տնական կիտրոնի կոճապղպեղի օշարակը մատչելի լուծում է, որը կարող է օգնել բուժել այս վիճակը:

Օշարակ երիկամների քարերի համար

Սակայն, նախքան երիկամների քարերի օշարակի օգուտները իմանալը, դուք պետք է իմանաք, որ այս խանգարման կանխարգելման առաջին բանալին հեղուկի ընդունումն է:

 

 

Իսկ երբ դրանք ճիշտ չեն սպառվում, մեզը մնում է օրգանիզմում, իսկ այն կազմող նյութերից առաջանում են քարեր։ Հետևաբար, օրական շատ ջուր խմելը հատկապես օգնում է թեթևացնել այս խնդիրը։

Բայց երիկամների աշխատանքը խթանելու և գոյություն ունեցող քարերը լուծարելու համար: Բացի այդ, կարևոր է ընդունել միզամուղ և դետոքսիկացնող հատկություն ունեցող նյութեր:

Այս առումով առաջարկում ենք օգտվել կիտրոնի և մաղադանոսի հատկություններից։ Երկու սննդարար մթերք, որոնք օգտագործվում են երիկամների առողջության վրա ազդող տարբեր հիվանդությունների բուժման համար։

Կիտրոնի օգուտները

Կիտրոնի հյութը պարունակում է կիտրոնաթթու և ֆոսֆորաթթու՝ երկու միացություններ, որոնք նվազեցնում են քարերի առաջացման վտանգը։

Նախ, նրա բարձր ցիտրատի պարունակությունը նվազեցնում է մեզի թթվայնությունը և խթանում ավելորդ աղերի և տոքսինների վերացումը:
Երկրորդ՝ այն ունի միզամուղ ազդեցություն, որն օգնում է հեղուկը հեռացնել հյուսվածքներից՝ ավելացնելով մեզի քանակը։
Երրորդ, այն ունի հակաբակտերիալ և հակասնկային հատկություններ, որոնք կանխում են երիկամների և միզապարկի վարակների զարգացումը:

Մաղադանոսի օգուտները

Մաղադանոսը երիկամների առողջության համար ամենահայտնի դեղաբույսերից է։

Նախ, այն պարունակում է եթերային յուղեր բարձր ապիոլով և միրիստիցինով, երկու նյութեր, որոնք տալիս են նրան ուժեղ միզամուղ ազդեցություն, որը մեծացնում է մեզի արտադրությունը:
Երկրորդ, դա քլորոֆիլի զգալի աղբյուր է, բուսական միացություն, որը խթանում է տոքսինների և ավելորդ ճարպերի վերացումը:
Երրորդ, այն նաև պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին C: Հատկապես սննդարար նյութ, որն ամրացնում է իմունային համակարգը վարակների դեմ պայքարելու համար:

Ինչպե՞ս պատրաստել կիտրոնի և մաղադանոսի օշարակ երիկամների քարերի դեմ պայքարելու համար:

Այս տնական օշարակի պատրաստումը շատ պարզ է և լավ արդյունք է տալիս։ Կիտրոնն ու մաղադանոսը համակցված են ձիթապտղի յուղի, թխկի օշարակի և մեղրի հետ՝ ավելի ամբողջական և արդյունավետ միջոց ստանալու համար։

Բաղադրությունը:

1 կիտրոնի հյութ
1 բուռ թարմ մաղադանոս
Ձիթապտղի յուղ (224 գ)
1 բաժակ թխկու օշարակ (325 գ)
1 բաժակ մեղր (335 գ)

Կափարիչով ապակե տարա



Պատրաստման եղանակը.

Կիտրոնից հանեք հյութը և բլենդերի մեջ խառնեք մի բուռ մաղադանոսի հետ։
Մածուկ պատրաստելուց հետո ավելացնում ենք մնացած բաղադրիչները և հարում ենք մինչև համասեռ զանգված ստանալը։

Երբ ամեն ինչ պատրաստ է, լցրեք այն ապակե տարայի մեջ և պինդ փակեք։
Պահպանեք այն զով մութ տեղում։

 

 

Օգտագործման եղանակը.

Ընդունել մեկ ճաշի գդալ ամեն օր դատարկ ստամոքսին:
Եթե ​​ցանկանում եք, կարող եք այն նոսրացնել մեկ բաժակ տաք ջրի մեջ, որպեսզի այն ավելի հեշտ լինի օգտագործել:
Սա լրացնում է դրա ազդեցությունը օրական մոտ երկու լիտր ջրի սպառմամբ:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը