Կիսվիր այս գաթայի բաղադրատոմսով․ Այն պատրաստվում է մածունով և յուրահատուկ խորիզով․ Համը անզուգական և շատ փափուկ
Ձեզ ենք ներկայացնում շատ համեղ գաթայի բաղադրատոմս։ Այն պատրաստելը անչափ հեշտ է, իսկ համը հրաշալի։ Այս անզուգական և փափուկ գաթաների բաղադրատոմսը ներկայացնում է Xohanoc.am-ը։
Եթե հավանեք բաղադրատոմսը ՝ կիսվեք և գրեք մեկնաբանություն։
Բաղադրամասեր
Ցորենի ալյուր - 2 բաժակ + 1/2 բաժակ,
Կարագ - 200 գ + 50 գ,
Մածուն - 1/2 բաժակ,
Ձու - 2 հատ,
Սոդա - 1/2 թ/գդ,
Շաքարավազ - 1/2 բաժակ,
Վանիլային շաքարավազ - 10 գ,
Աղ - 1 պտղունց
Պատրաստման եղանակը
Սեղանի վրա 2 բաժակ ալյուր ցանել։ Վրան լցնում ենք քառակուսի կտրատած 200 գ սառը կարագ և զգուշորեն դանակով կտրատում ենք կարագը, մինչև այն ամբողջովին միանա ալյուրի հետ։
Հավի ձուն մի պտղունց աղով հարելուց հետո հեղուկ զանգվածը լցնում ենք մեջը։
1/2 բաժակ մածունով տարայի մեջ ավելացնել 1/2 թեյի գդալ սոդա և խառնելուց հետո փրփրած մածունը լցնել անցքի մեջ։
Մեղմորեն միացրեք բաղադրիչները, մինչև խմոր ստացվի: Երկար չենք խառնում։
Ստացված խմորը բաժանվում է երկու մասի, որոնցից յուրաքանչյուրը փաթաթված, հունցված տորթի ձևով։ Դրեք դրանք ափսեի մեջ, ծածկեք թաղանթով և դրեք սառնարանում 1 ժամ։
Այդ ընթացքում պատրաստենք խորիզը։ Մի ամանի մեջ ավելացնել 1⁄2 բաժակ շաքարավազ, 10 գ վանիլային շաքար և 1⁄2 բաժակ ալյուր։ Չոր բաղադրիչները խառնելիս դրանց մեջ լցնել 50 գ հալած կարագ։
Միջուկի բաղադրիչները ձեռքերով մանրացրեք մինչև փշրանքների ձևավորումը։ Խորիզը պատրաստ է։
Խմորը հանում ենք սառնարանից և բարակ շերտով գրտնակում 25 սմ 30 սմ՝ ալյուր ցանելով։ Մինչ աշխատում ենք մեկ խմորի հետ, երկրորդը նորից դնում ենք սառնարան։
Ձուն բաժանել սպիտակուցի և դեղնուցի։ Սպիտակուցը հարելուց հետո մենք դրանով յուղում ենք ձևավորման ողջ տարածքը և վրան քսում միջուկը։
Ուղղանկյուն խմորի պարագիծը կրկին սպիտակուցով քսել և դրանից ռուլետ կազմել ՝ սեղմելով յուրաքանչյուր հերթը։ Մենք սեղմում ենք ոլորված ռուլետը, այն պետք է հարթ լինի:
Նմանատիպ գործողությունները կրկնում ենք երկրորդ խմորի հետ։ Ձևավորված խմորի վրա պատառաքաղով խաչաձև ծակումներ ենք անում, իսկ վրան քսում ենք սպիտակուցից անջատված հարած դեղնուցով։
Այնուհետեւ շերտավոր դանակով ռուլետները թեք կտրատում ենք կտորների։
Բլանկները տեղափոխում ենք պերգամինե թղով պատված թխման թերթիկի վրա և գաթան թխում ենք 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 20-25 րոպե։