Կգուշակե՞ք սա ինչ բանջարեղեն է․ Գազար և բազուկ չէ

Դիտումներ 1554

Կգուշակե՞ք սա ինչ բանջարեղեն է․ Գազար և բազուկ չէ

Այս բանջարեղենը ոչ այդքան տարածված և հայտնի կարմիր կարտոֆիլն է, որը շատ օգտակար է։

 

 

Սկրենթոնի համալսարանի գիտնականներն անցկացրել են գիտափորձ, որին մասնակցել է ավելորդ քաշ և զարկերակային բարձր ճնշում ունեցող 18 մարդ: 



Կամավորներին բաժանել են երկու խմբի. Մի խմբին 1 ամիս շարունակ եփած կարմիր կարտոֆիլ են տվել, երկրորդին՝ մեկ այլ սնունդ:

 

 

Ապա կարմիր կարտոֆիլ են սկսել ուտել երկրորդ խմբի մասնակիցները, իսկ առաջին խմբի կամավորները դադարել են այն ուտել:



Այդ ամբողջ ընթացքում հետազոտողները չափել են կամավորների ճնշումն ու քաշը: Պարզվել է՝ փորձի ընթացքում, երբ կամավորները կարմիր կարտոֆիլ են կերել, ճնշումը նվազել է մոտավորապես 3,6%-ով:



Ամենաընթերցվածը