Կերեք մի կտոր խուրմա, և ահա թե ինչ կլինի ձեր օրգանիզմի հետ
Խուրման արդեն հայտնվել է խանութների և շուկաների դարակներում։ Արդյո՞ք դա օգտակար է:
Խուրման բարերար ազդեցություն ունի օրգանիզմի վրա։ Այսպիսով, այն ցուցված է ավելորդ քաշ ունեցող մարդկանց համար, քանի որ այն պարունակում է քիչ կալորիա՝ ընդամենը 66 կկալ 100 գրամի դիմաց։ Եվ մի շփոթվեք նրանից, որ նա քաղցր է: Չորացրած խուրման օգնում է արյան բարձր ճնշման դեպքում: Բավական է ամեն օր օգտագործել 2-3 հատ։
Այս առողջարար միրգն օգնում է նաեւ ստամոքս-աղիքային հիվանդությունների դեպքում։ Դիարխի դեմ պայքարելու համար հարկավոր է վեց միրգ կտրատել և երեք բաժակ տաք ջուր լցնել։ Թողնել երեսուն րոպե՝ ծածկված կափարիչով։ Խմեք մեկ բաժակ սառը թուրմ յուրաքանչյուր երկու-չորս ժամը մեկ։
Առավոտյան կերած խուրման ձեզ էներգիա կհաղորդի ողջ օրվա համար։ Այս միրգը հիանալի միջոց է քաղցկեղի, երիկամների քարերի և թոքերի հիվանդությունների կանխարգելման համար։
Խուրման ունի միզամուղ ազդեցություն։ Այն հիանալի տոնուսավորում է, երիտասարդացնում է մարմինը, օգնում է նյարդային համակարգի խանգարումների դեպքում և նույնիսկ դանդաղեցնում է ծերացման գործընթացը։
Խուրմայի պտուղները մեծացնում են ախորժակը և բարելավում տրամադրությունը։
Տեսողության խնդիրներ ունեցող մարդկանց համար խուրման նույնպես օգտակար կլինի։
Խուրման հիանալի հակաօքսիդանտ է։
Այս միրգն ունի բարձր սննդային արժեք՝ շնորհիվ գլյուկոզայի և սախարոզայի։ Խուրման հարուստ է նաև վիտամին C-ով, A-ով, երկաթով, կալցիումով, պղնձով, մանգանով և կալիումով։ Պտուղները պարունակում են կիտրոնաթթու և խնձորաթթու։
Խուրման խնձորից առաջ է հետևյալ օգտակար տարրերի պարունակությամբ.
նատրիում
կալիում
մագնեզիում
կալցիում
Այդ իսկ պատճառով այն այդքան օգտակար է սրտանոթային հիվանդություններով, ինչպես նաև աթերոսկլերոզով տառապող մարդկանց համար։
Դրա համար էլ խուրման գնում են տոննաներով․ Ահա թե ինչու
Եվ սննդարար էներգիայի հետ միասին դուք կստանաք վիտամինների, հանքանյութերի ամբողջական փաթեթ և մեծ հաճույք խուրմայից։
1․Հոգ տարեք ձեր տեսողության մասին.
Հասած խուրմանի պտուղները պարունակում են հսկայական քանակությամբ բետա-կարոտ, որն ամրացնում է տեսողությունը և կանխում աչքերի ծերացումը։
2․Պաշտպանեք ձեր թոքերը.
Նույն բետա-կարոտինը հոգ է տանում ձեր շնչառական համակարգի մասին և կանխում բրոնխիտի և թոքաբորբի զարգացումը:
3. Բուժում է վերքերը.
Հասած խուրմայի պտուղներն օժտված են հիանալի մանրէասպան ազդեցությամբ, ուստի մաքուր միրգ քսեք վերքին կամ այրվածքին և ապահովեք արագ ապաքինում։
4․Պահպանեք ձեր երիկամները.
Այս միրգը վաղուց օգտագործվել է երիկամների և միզապարկի տարբեր հիվանդությունների ժամանակ։ Մագնեզիումը, որն այնտեղ շատ է, օգնում է օրգանիզմից հեռացնել նատրիումի աղերը։ Իսկ միզամուղ ազդեցության համար անհրաժեշտ է օրական 3-4 միրգ ուտել՝ դրանք փոխարինելով տաք կաթով։
5․ Հեռացրեք անեմիան․
Խուրմայի պտուղներն ու տերևները պարունակում են գրեթե բոլոր տարրերը (հատկապես շատ երկաթ) և վիտամինները, ուստի դրանցից թեյը հիանալի միջոց է անեմիայի դեմ։
6․Ազատվեք կոկորդի ցավից.
A և C վիտամինների բարձր պարունակության շնորհիվ խուրման պաշտպանում է իմունիտետը սեզոնային մրսածության ժամանակ։
Եվ եթե հիվանդությունը, այնուամենայնիվ, ձեզ հասավ, մի քանի օր անընդմեջ ողողեք կոկորդը մեկ բաժակ տաք ջրի մեջ խառնած խուրմայի հյութով, և ցավը կթուլանա։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։