Կերեք այս կարտոֆիլից շաբաթը մի քանի անգամ, այն կօգնի նվազեցնել արյան բարձր ճնշումը

Դիտումներ 284

Կերեք այս կարտոֆիլից շաբաթը մի քանի անգամ, այն կօգնի նվազեցնել արյան բարձր ճնշումը

Քաղցր կարտոֆիլը պարունակում է շատ բջջանյութ և շատ քիչ աղ, ուստի այն կատարյալ է հիպերտոնիկ հիվանդների սննդակարգի համար:

Քաղցր կարտոֆիլը պարունակում է նաև շատ կալիում, այս միկրոտարրը հանգստացնում է անոթների պատերը՝ օգնելով արագ իջեցնել արյան ճնշումը։

Մի մոռացեք ֆիզիկական ակտիվության մասին։ Օրինակ, սա կարող է լինել հեծանվավազք, լող կամ եռանդուն քայլք:

Օրական ընդամենը 30 րոպե վարժությունը կօգնի ձեզ շատ ավելի լավ զգալ:

 

 



Քչերը գիտեն՝ ի՞նչ է կարտոֆիլի կաթը, ինչպես և ինչու պատրաստել այն. օգտակար հատկությունները

Գաստրոնոմիական  վերջին ոչ կաթնամթերքի կաթը ընկույզի կամ սիսեռի սպիտակուցի նոր խառնուրդ չէ: Դա կարտոֆիլի կաթ է: Այո, այո, գրեթե կաթնագույն ըմպելիք՝ պատրաստված բոլորի սիրելի կարտոֆիլից։ Այն դեռ հասանելի չէ բոլորին, բայց դուք կարող եք այն պատրաստել տանը՝ ընդամենը մի քանի բաղադրիչներով:

 
Կարտոֆիլի կաթի պատրաստումը։
Ժամանակակից բուսակերների համար կան բազմաթիվ բույսերի վրա հիմնված կաթի տարբերակներ: Վարսակի ալյուրը, սոյան, նուշը, պնդուկի կաթը և կոկոսի կաթը ընդամենը մի քանի համեղ օրինակներ են: Կարտոֆիլի կաթը սեզոնի նորույթն է։ Ընդամենը մի քանի բաղադրիչներով դուք նույնպես կարող եք պատրաստել զարմանալիորեն հարուստ, բուսական կաթի խմբաքանակ:

Ինչ է կարտոֆիլի կաթը: Ինչու՞ օգտագործել կարտոֆիլի կաթը:
Ինչպե՞ս ինքներդ պատրաստեք կարտոֆիլի կաթ:

Կարտոֆիլի կաթը կովի կաթի ևս մեկ գերժամանակակից այլընտրանք է: Ներկայումս այն պատրաստի տեսքով մատակարարվում է Եվրոպայում շվեդական Veg of Lund ընկերության կողմից DUG ապրանքանիշով։ Ընկերությունը ստացել է 2021 World Food Innovation Awards մրցանակաբաշխությունը՝ իր կարտոֆիլի ըմպելիքների համար «Լավագույն ալերգիկ արտադրանք» անվանակարգում: Ապրանքանիշը արագորեն երկրպագուներ է ձեռք բերում երեք տեսականիով` օրիգինալ, կծուծ ախորժակ բացող նախուտեստ և բարիստա:

Ինչու՞ օգտագործել կարտոֆիլի կաթը:

Կարտոֆիլի կաթին անցնելու մի շարք լավ պատճառներ կան: Սա լավ այլընտրանք է բուսական ընկույզի կաթին ալերգիա ունեցողների կամ նրանց համար, ովքեր ցանկանում են ընտրել ավելի կայուն տարբերակ:

Խմիչքը մատչելի է՝ շատ ավելի էժան, քան ընկույզի կաթը։ Խելացի խմողները կգնահատեն, որ կարտոֆիլի կաթն ունի ածխածնի հետք, որը 75%-ով պակաս է կովի կաթից և 56 անգամ ավելի քիչ ջուր է պահանջում սկզբնական արտադրանքի աճեցման համար՝ համեմատած առաջատար ոչ կաթնամթերքի՝ նուշի հետ: Բացի այդ, կարտոֆիլը պարունակում է բազմաթիվ հանքանյութեր, վիտամիններ, ինչպես նաև ածխաջրեր և մանրաթելեր:

Այս կաթն ընդունելու ամենադժվարը այն գաղափարն է, որ դուք կարտոֆիլով ջուր եք խմում: Կարտոֆիլը համեղ է, երբ թխում է, տապակում կամ դառնում է շագանակագույն: Բայց կաթը կարտոֆիլից:

Ինչպե՞ս ինքներդ պատրաստեք կարտոֆիլի կաթ:
Կարտոֆիլի տնական կաթ պատրաստելը հեշտ չէ. սա ձեր միջին քաղցր կարտոֆիլը չէ, որ երեխան կարող է համտեսել: Եթե ​​դուք խախտում եք տեխնոլոգիան, դուք ստանում եք միայն մի փոքր դառը խմիչք: Կարևոր է ճշգրիտ չափել քաղցրացուցիչի և ջրի քանակը:

Մաքրած սպիտակ կարտոֆիլը եփեք մինչև փափկի փոքր քանակությամբ ջրի մեջ, ապա քամեք արգանակը և խառնեք քաղցրացուցիչի, աղի և ջրի հետ բլենդերի մեջ՝ հարելով մինչև հարթվի: Խոհարարները միաձայն խորհուրդ են տալիս ավելացնել թրջած ճերմակած նուշ՝ ընկույզի նուրբ համի և յուղալի հյուսվածքի համար: Անպայման քամեք կաթը շորով և փորձեք: Կարգավորեք քաղցրությունը ձեր ցանկությամբ:

Կան կարտոֆիլի տասնյակ տեսակներ՝ տարբեր հյուսվածքներով, համով և օսլայի պարունակությամբ, և այս բոլոր գործոնները, հավանաբար, կազդեն կաթի  վրա: Սկսեք քաղցր և օսլա պարունակող սորտերից, նախընտրելի է սպիտակ մսից:

Ինչու չի կարելի կարտոֆիլը եփելուց հետո կաթսան դատարկել։

Ինչպես կարող եք կռահել, կարտոֆիլի կաթի հոտը նման է խաշած կարտոֆիլի: Իսկ համը նման է խաշած կարտոֆիլի։ Ուստի դրա մեջ շատ օգտակար կլինի նուշը, քանի որ հենց նա է վերջում ըմպելիքին հաճելի հյուսվածք և ավելի հետաքրքիր համ տալիս: Ավաղ, ընկույզից ալերգիկները ստիպված կլինեն բավարարվել կարտոֆիլի կաթի պարզեցված տարբերակով։

Կարտոֆիլին անհրաժեշտ է փոքր քանակությամբ ընկույզ, որպեսզի իսկապես մրցակցեն բուսական ծագման այլ կաթի հետ:
Ինչպե՞ս օգտագործել կարտոֆիլի կաթը:
Ըմպելիքն ունի ընդգծված կարտոֆիլի համ և փափուկ օսլայի հյուսվածք։ Պայծառ քաղցրացուցիչը կհակակշռի գերիշխող կարտոֆիլին, այնպես որ փորձեք թխկի օշարակով կամ մեղրով։

Կարտոֆիլի կաթը լավագույնս օգտագործվում է սառը ուտեստների մեջ, ինչպիսիք են մյուսլին, պուդինգները կամ սմուզիների և շեյքերի մեջ: Կարող եք նաև փորձել օգտագործել այն՝ բանջարեղենի պյուրեով կամ սերուցքային ապուրներին յուղալի երանգ հաղորդելու համար:

 

 



Կրեմ ապուր ծովախեցգետնով և մեկ գդալ կարտոֆիլի կաթով։

Կարտոֆիլի կաթը հակված է կաթնաշոռի տաք թեյի և սուրճի մեջ, այնպես որ մի ավելացրեք այն տաք ըմպելիքի մեջ: Էլ չենք խոսում այն ​​մասին, որ տաք վիճակում այս բուսական կաթի համն ուժեղ է բոլորի համար։

 

 

Կարտոֆիլի կաթի բաղադրատոմս։
Բաղադրիչներ

1 մեծ սպիտակ կարտոֆիլ,
1/4 բաժակ հում սպիտակեցված նուշ, 1 ժամ թրմած, ըստ ցանկության,
2-ից 4 ճաշի գդալ թխկի օշարակ, մեղր կամ ագավայի օշարակ,
1/2 թեյի գդալ մաքուր վանիլի էքստրակտ, ըստ ցանկության,
1/4 թեյի գդալ աղ,
3-4 բաժակ ջուր, ցանկալի է ֆիլտրացված,
Քամելու համար անհրաժեշտ կլինի նաև շղարշ:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը