Կախված կոպերի վերացման դիմակներ. Լավագույն բաղադրատոմսերը
Կոպերը կանանց համար շատ խնդրահարույց հատված են։
Եվ որպեսզի հետագայում չզղջանք մեր սեփական ծուլության համար և չդիմենք թանկարժեք և երբեմն ցավոտ պրոցեդուրաների, եկեք վարժվենք կանոնավոր կերպով խնամել և փայփայել մեր մաշկը:
1. Կոպերի մաշկի առաձգականությունը բարձրացնելու համար կարող եք օգտագործել քունջութի յուղը՝ այն ամրացնող ազդեցություն ունի թարթիչների վրա, ինչպես նաև տոնավորում և ձգում է կոպերը՝ հեռացնելով մանր կնճիռները։ Այս յուղը կարող է օգտագործվել որպես դիմահարդարում մաքրող միջոց։
2. Խաղողի կորիզի յուղը նույնպես բարենպաստ ազդեցություն ունի կոպերի մաշկի վրա . այն կարող է օգտագործվել որպես կոպերի քսուք չոր և գրգռված մաշկի համար: Ե՛վ քսուքը, և՛ յուղը պետք է քսել կոպերի ամբողջությամբ մաքրված մաշկին։
3. Կոպերի մաշկի առաձգականությունը բարձրացնելու համար կարելի է դիմակ օգտագործել կարտոֆիլի և մաղադանոսի հյութով: Մաղադանոսն ու կարտոֆիլի հյութը հավասար մասերի խառնեք, խառնուրդի մեջ թրջեք շղարշի կտորները և քսեք աչքերի շուրջ մաշկին։ Դիմակը պահեք 15 րոպե, որից հետո հանեք շղարշը և մի լվացեք դեմքը։ Այս դիմակը լավ է անել քնելուց առաջ, այն հիանալի տոնուսավորում և ձգում է կոպերի մաշկը, վերացնում մուգ շրջանակները աչքերի տակ։
4. Կոպերի մաշկը խոնավացնելու և ձգելու համար հարկավոր է ժամանակ առ ժամանակ ձվի դեղնուցով դիմակ պատրաստել։ Հարել ձվի դեղնուցը և ավելացնել մեկ ճաշի գդալ ձիթապտղի, գերչակի կամ քնջութի յուղ։ Քսեք աչքերի շուրջ մաշկին, պահեք 10-15 րոպե, այս պրոցեդուրայից հետո դիմակը պետք է զգուշորեն լվանալ տաք ջրով։
5. Կոպերի մաշկի առաձգականությունը բարձրացնելու համար կարող եք բանանով դիմակ պատրաստել: Խառնեք հավասար քանակությամբ բանանի խյուսը և փափուկ բնական կարագը։ Քսել կոպերի մաշկին, պահել 15 րոպե, լվանալ տաք ջրով։
6. Վարսակի ալյուրի դիմակ. Վարսակի ալյուրը եփել կաթի մեջ։ Մեկ ճաշի գդալ շիլան խառնեք մեկ ճաշի գդալ ձիթապտղի, գերչակի կամ քնջութի յուղի հետ և քսեք կոպերի մաշկին։ Դիմակը պահեք 10 րոպե, ապա լվացեք տաք ջրով։
7. Ծիրանի դիմակ, որը կոպերի մաշկին հաղորդում է առաձգականություն և գեղեցիկ գույն։ Ծիրանը տրորել մածուկի տեսքով։ 1 ճաշի գդալ ծիրանի խյուսին ավելացրեք մեկ թեյի գդալ յուղայնությամբ թթվասեր։ Քսել կոպերի մաշկին, պահել 15 րոպե, լվանալ տաք ջրով։
Կոպերի այտուցներ, բաղադրատոմսեր որոնք օգնում են
Եղեսպակի տերևը մանրացրեք,
1 թ/գ հումքը 30 րոպե թրմեք 100 մլ եռջրում, քամեք։
Թուրմը բաժանեք երկու հավասար մասերի` սառը և տաք։
Վերցրեք երկու բամբակյա խծուծ, թրջեք տաք և սառը թուրմերի մեջ, դրեք կոպերին, 10 րոպե անց փոխեք թրջոցները, տաքը` սառով, և` հակառակը։
Կատարեք օրը մեջ, շարունակեք 1 ամիս։
Հում կարտոֆիլն անցկացրեք քերիչով,
2 թ/գ հումքը լցրեք թանզիֆե պարկիկի մեջ, դրեք կոպերի վրա։
Պահեք 10-15 րոպե։
Գործողությունը կատարելուց հետո ցածի կոպը մշակեք հատուկ նախատեսված քսուքով։
Պահեք 10 րոպե, քսուքը մաքրեք թեյի թուրմով։
Կարտոֆիլը լվացեք հոսող ջրի տակ, մաքրեք խոզանակով, եփեք, որից հետո բաժանեք երկու հավասար մասերի։
Սառած կարտոֆիլը դրեք կոպերի վրա, պահեք 30 րոպե։
Խառնեք 1 միջին հում կարտոֆիլից ստացված քերուկը, 2-ական թ/գ ցորենի ալյուր և հում կաթ։
Դրեք կոպերի վրա, պահեք 5 րոպե։
Կարելի է կատարել ամեն օր։
Խառնեք հավասար քանակի հում կարտոֆիլի քերուկ և մաղադանոսի մանրացրած տերև։
Չորս թ/գ հումքը լցրեք թանզիֆե պարկիկի մեջ, դրեք կոպերի վրա։ Պահեք 10 րոպե։ Մշակեք ճարպոտ քսուքով։
*Մանր կտրատեք մաղադանոսը, 1 թ/գ հումքը խառնեք 2 թ/գ թթվասերի հետ։ Խառնուրդը դրեք կոպերի վրա, ծածկեք խոնավ անձեռոցիկով։
Պահեք 10 րոպե։
*Մանրացրեք կեչու տերևը, 1 ճ/գ հումքը 30 րոպե թրմեք 200 մլ եռջրում, քամեք։ Բամբակե խծուծը թրջեք սառը թուրմի մեջ, դրեք թրջոց։
*Կոպերի այտուցման դեպքում կարելի է դնել թրջոցներ նաև երիցուկի կամ լորենու ծաղիկների, թեյի թունդ սառը թուրմերով, պահեք 3-5 րոպե։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։