Կախարդական բաղադրատոմս՝ կարճ ժամանակում նիհարելու համար
Նեխուրը պարունակում է բազմաթիվ օգուտներ մարդու օրգանիզմի համար, և այդ օգուտները հետևյալն են.
Նեխուրը կարելի է օգտագործել նիհարելու և ճարպերի կուտակումը կանխելու համար մի քանի եղանակներով, հետևյալ կերպ.
Առաջին միջոցը խաշած նեխուրի ջուրը խմելն է՝ նեխուրը դնելով տաք ջրի մեջ, այնուհետև ուտել այն և խմել թուրմը վաղ առավոտյան՝ դատարկ ստամոքսին։
Երկրորդ մեթոդը նեխուրը վարունգի և կոճապղպեղի հետ ջրի մեջ դնելն է, այնուհետև 24 ժամ թողնել սառնարանում, ապա ամեն առավոտ խմել դրանից դուրս եկած ջուրը։
Երրորդ մեթոդն այն է, որ նեխուրն անընդհատ օգտագործվի աղցանների և սննդի մեջ:
8 անհավանական պատճառ, թե ինչու պետք է ամեն գիշեր նեխուր ուտել. Արդեն նեխուրն իմ ամենօրյա սննդակարգում է
Երբ մենք խոսում ենք առողջ սննդի, հատկապես բանջարեղենի և մրգերի մասին, մեզանից շատերը անմիջապես մտածում են խնձորի, կիտրոնների, սպանախի և լոլիկի մասին: Բայց ոչ այնքան հաճախ նեխուրի մասին:
Այնուամենայնիվ, նեխուրը աներևակայելի առողջարար բանջարեղեն է, որը կարող է ապահովել առողջության օգուտների անվերջ ցուցակ:
Նեխուրն օգնում է մարսողությանը. որոշ մարդիկ նեխուրի համը նկարագրում են որպես «խրթխրթան ջուր», և դա, անշուշտ, օգնում է մարսողությանը: Այն ջրի հարուստ աղբյուր է, որը չլուծվող մանրաթելի հետ միասին կարգավորում է կղանքը։ Խորհուրդ՝ փորլուծության դեպքում խուսափեք նեխուր ուտելուց, քանի որ այն ունի հզոր միզամուղ և մաքրող հատկություն։
Նեխուրը հանում է բորբոքումը։ Դրա օգտագործումը կազատի ձեզ պզուկներից, ասթմայից, հոդացավերից, ինչպես նաև թոքերի վարակներից։
Այն կարգավորում է ալկալային հավասարակշռությունը։ Նեխուրը կարգավորում է օրգանիզմի pH մակարդակի հավասարակշռությունը և կանխում է թթվայնությունը։
Նեխուրը նվազեցնում է արյան ճնշումը. այն պարունակում է ակտիվ միացություններ, որոնք հայտնի են որպես ֆտալիդներ, որոնք բարելավում են արյան շրջանառությունը, մինչդեռ հում նեխուրը նվազեցնում է արյան բարձր ճնշումը:
Նեխուրը բուժում է «վատ» խոլեստերինը. նեխուրը պարունակում է մի բաղադրիչ, որը հայտնի է որպես բուտիլֆտալիդ, որն ապահովում է համ և բույր, և այս բաղադրիչը նվազեցնում է վատ խոլեստերինը:
Այն աջակցում է աչքի առողջությանը: Նեխուրի ցողունը պարունակում է վիտամին A-ի ամենօրյա պահանջի մինչև 10%-ը, որը պաշտպանում է աչքերը տարիքային տեսողության դեգեներացիայից:
Նեխուրը նպաստում է նիհարելուն. Նեխուրի մեծ ցողունը պարունակում է ընդամենը 10 կալորիա, այնպես որ համարձակորեն ավելացրեք այն աղցանների և ապուրների մեջ:
Այն նվազեցնում է սթրեսը. նեխուրը հանգստացնում է նյարդային համակարգը մեծ քանակությամբ հանքանյութերի, հատկապես մագնեզիումի, ինչպես նաև եթերայուղերի շնորհիվ:
Միշտ ընտրեք ուղղաձիգ նեխուրի ցողուններ, որոնք ճկվում են, երբ կռում են, թարմ, փխրուն տերևներով:
Նեխուրը լավագույնս շոգեխաշած տարբերակն է. այս կերպ այն նույնպես պահպանում է իր համը և նույնիսկ իր սննդանյութերի 99%-ը:
Որքան մուգ է նեխուրի գույնը, այնքան համն ավելի ուժեղ և արտահայտիչ է:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։