Կաթնային կարամելը արագ և շատ համեղ միջոց է մեծերի և փոքրերի շաքարի պահանջը հագեցնելու համար
Բաղադրությունը
- 150 գ սպիտակ շաքար
– 115 գ կարագ
- 200 գ շագանակագույն շաքար
– 350 մլ թթվասեր՝ սերուցքի համար
– 2 ճաշի գդալ վանիլի էսենցիա
1. Կարամել պատրաստելու համար անհրաժեշտ է բարձր պատերով կաթսա, որին ոչինչ չի կպչի։ Դրա մեջ հալեցնում ենք կարագը։ Խառնել շաքարավազը թթվասերի հետ սերուցքի համար և եռացնել միջին ջերմության վրա: Փայտե գդալով անընդհատ հարում ենք, մինչև զանգվածը սկսի եփ գալ և թանձրանալ։
2. Ավելացնել հալեցրած կարագը, վանիլը, լավ խառնել և թողնել կրակին ևս 5-10 րոպե։ Կարող եք ստուգել, թե արդյոք խառնուրդը պատրաստ է, պարզապես մի քանի կաթիլ լցնել սառը ջրի մեջ։ Եթե սառը ջրում խառնուրդը թանձրանա, կարող եք կրակից հեռացնել։
3. Կաղապարը մնացած կարագով պատել, լցնել զանգվածը և թողնել սենյակային ջերմաստիճանում մինչև ամբողջովին սառչի և պնդանա։ Կաղապարը 2-3 ժամով դնում ենք զով տեղում, իսկ հետո կարամելը կարելի է կտրատել։ Կարամելը փակ տարայի մեջ (կափարիչով) պահեք սենյակային ջերմաստիճանում։
Մաղթում ենք ձեզ բարի ախորժակ և հաջողություն ձեր խոհարարության մեջ:
Շոկոլադե - շատ համեղ և փափուկ կաթնային կրեմ ՝ տորթերի կամ այլ թխվածքների համար
Բաղադրամասեր
-
Շոկոլադ՝ 60-70 գր կամ կակաո՝ 1,5 ճաշի գդալ,
-
Ձու՝ 2 հատ,
-
Շաքարավազ՝ 2 ճաշի գդալ,
-
Ալյուր՝ 1-2 ճաշի գդալ,
-
Կաթ՝ 250 մլ,
-
Կարագ՝ 30-50 գր,
-
Վանիլին՝ մի փոքր
Պատրաստման եղանակը
-
Խառնում եք շաքարավազը ձվի հետ: Կոտրատում եք շոկոլադը, ավելացնում 1 ճաշի գդալ ջուր և հալեցնում: Ավելացնում եք 3-4 ճաշի գդալ սառը կաթ, խառնում եք:
-
Հալեցրած շոկոլադը կամ կակաոն զգուշորեն խառնում եք կաթի, շաքարավազի և ձվի հետ: Ավելացնում եք ալյուր, խառնում եք: Մնացած կաթը եռացնում եք:
-
Դանդաղ ավելացնում եք ձվա-շոկոլադային զանգվածին՝ խառնելով։ Դնում եք թույլ կրակի վրա` անընդհատ խառնելով մինչև եռալը: Ավելացնում եք կարագ, վանիլին:
-
Հարում եք կրեմը և սառացնում: