Կաթնային կարամելը արագ և շատ համեղ միջոց է մեծերի և փոքրերի շաքարի պահանջը հագեցնելու համար

Դիտումներ 322

Կաթնային կարամելը արագ և շատ համեղ միջոց է մեծերի և փոքրերի շաքարի պահանջը հագեցնելու համար

Բաղադրությունը

- 150 գ սպիտակ շաքար
– 115 գ կարագ
- 200 գ շագանակագույն շաքար
– 350 մլ թթվասեր՝ սերուցքի համար
– 2 ճաշի գդալ վանիլի էսենցիա

 

 

1. Կարամել պատրաստելու համար անհրաժեշտ է բարձր պատերով կաթսա, որին ոչինչ չի կպչի։ Դրա մեջ հալեցնում ենք կարագը։ Խառնել շաքարավազը թթվասերի հետ սերուցքի համար և եռացնել միջին ջերմության վրա: Փայտե գդալով անընդհատ հարում ենք, մինչև զանգվածը սկսի եփ գալ և թանձրանալ։
2. Ավելացնել հալեցրած կարագը, վանիլը, լավ խառնել և թողնել կրակին ևս 5-10 րոպե։ Կարող եք ստուգել, ​​թե արդյոք խառնուրդը պատրաստ է, պարզապես մի քանի կաթիլ լցնել սառը ջրի մեջ։ Եթե ​​սառը ջրում խառնուրդը թանձրանա, կարող եք կրակից հեռացնել։
3. Կաղապարը մնացած կարագով պատել, լցնել զանգվածը և թողնել սենյակային ջերմաստիճանում մինչև ամբողջովին սառչի և պնդանա։ Կաղապարը 2-3 ժամով դնում ենք զով տեղում, իսկ հետո կարամելը կարելի է կտրատել։ Կարամելը փակ տարայի մեջ (կափարիչով) պահեք սենյակային ջերմաստիճանում։
Մաղթում ենք ձեզ բարի ախորժակ և հաջողություն ձեր խոհարարության մեջ:



Շոկոլադե - շատ համեղ և փափուկ կաթնային կրեմ ՝ տորթերի կամ այլ թխվածքների համար

Բաղադրամասեր

  • Շոկոլադ՝ 60-70 գր կամ կակաո՝ 1,5 ճաշի գդալ,

  • Ձու՝ 2 հատ,

  • Շաքարավազ՝ 2 ճաշի գդալ,

  • Ալյուր՝ 1-2 ճաշի գդալ,

  • Կաթ՝ 250 մլ,

  • Կարագ՝ 30-50 գր,

  • Վանիլին՝ մի փոքր

 

Շոկոլադե - կաթնային կրեմ ՝ տորթերի կամ այլ թխվածքների համար
 

Պատրաստման եղանակը

  • Խառնում եք շաքարավազը ձվի հետ: Կոտրատում եք շոկոլադը, ավելացնում 1 ճաշի գդալ ջուր և հալեցնում: Ավելացնում եք 3-4 ճաշի գդալ սառը կաթ, խառնում եք:



  • Հալեցրած շոկոլադը կամ կակաոն զգուշորեն խառնում եք կաթի, շաքարավազի և ձվի հետ: Ավելացնում եք ալյուր, խառնում եք: Մնացած կաթը եռացնում եք:

  • Դանդաղ ավելացնում եք ձվա-շոկոլադային զանգվածին՝ խառնելով։ Դնում եք թույլ կրակի վրա` անընդհատ խառնելով մինչև եռալը: Ավելացնում եք կարագ, վանիլին:

  • Հարում եք կրեմը և սառացնում:



Ամենաընթերցվածը