Սա տատիկիս պիրոգի բաղադրատոմսն է․ Սիրով կիսվում եմ ձեզ հետ
Բաղադրությունը
դդումի միջուկ - 500 գր.
կաթնաշոռ - 200 գր
շաքարավազ - 1 ճ.գ.
ձու - 1 հատ
չամիչ - 30 գր
մեղր - 1 ճ.գ.
նարնջի կեղև - 1 ճ
վանիլային շաքարավազ - 8 գր
Դդումը մանր կտրատել և դնել մագաղաթով պատված թխման թերթիկի վրա։ Թխել 180 C ջերմաստիճանում 15-20 րոպե, մինչև դդումը փափկի։ Մանրացրեք բլենդերով։
Չամիչը թրջել տաք ջրի մեջ։ Կաթնաշոռը շաքարավազի, վանիլային շաքարի, ձվի և նարնջի կեղևի մի մասի հետ մանրացնել։
Դդմի մեջ ավելացնել մեղրը, մնացած նարնջի կեղևը և խառնել։ Եթե դդումի խյուսը հեղուկ է, ապա ավելացրեք եւս 1 ճ.գ. եգիպտացորենի օսլա.
Հավասարաչափ քսել բուսայուղով յուղած կաղապարի մեջ, դդմի խյուսի 1/3-ը։
Այնուհետև շարել կաթնաշոռի զանգվածի կեսը և չամիչի կեսը։
Կրկին կրկնում ենք շերտերը՝ դդումի խյուս, կաթնաշոռային զանգված, չամիչ և վրան դնում ենք մնացած դդմի խյուսը։
Թխել 180 C ջերմաստիճանում 15-20 րոպե։
Բարի ախորժակ!