Կաթնամթերքի և մսի հանդեպ մեծ ցանկությունը հղի է երիկամների քարերի առկայությունով
Բժիշկ Իրինա Յարցևա. հաճախ կաթնամթերքի, մսի և հանքային ջրի օգտագործումը վնասում է այն մարդկանց, ովքեր հակված են երիկամների քարեր ունենալու:
Իմունոլոգ և թերապևտ Իրինա Յարցևայի հետ հարցազրույցում նախազգուշացում կար, որ որոշ մթերքներ և խմիչքներ նպաստում են երիկամների քարերի առաջացմանը։ Մասնավորապես, նշել է մասնագետը, նման հատկություն ունեն այնպիսի բաղադրամասերի բարձր պարունակությամբ մթերքները, ինչպիսիք են կալցիումը, սպիտակուցը, աղը։ Օրինակ, երիկամների քարերի ի հայտ գալը հղի է կաթնամթերքի և մսի հանդեպ կրքով, հատկապես, եթե այս խնդրի առաջացման վտանգը մեծանում է:
Բժիշկը նշեց, որ ժամանակակից մարդկանց մոտ երիկամների համար առավել վնասակար գործոններից մեկը մաքուր ջրի անբավարար օգտագործումն է, մինչդեռ ջուր խմելու սովորությունը կանխում է խտացված մեզի առաջացումը և երիկամներում քարերի առաջացումը։
Բայց ինչն է կարևոր՝ խմելու ջուրը չպետք է պարունակի շատ կալցիում։
«Չափից շատ հանքայնացված ջուր խմելը նույնպես շատ տարածված գործոն է երիկամների քարերի առաջացման համար», - զգուշացրեց թերապևտը:
Այս մթերքները կլուծեն միզաթթվի բյուրեղները և կթեթևացնի հոդատապը, երիկամների քարերը, հոդացավերը․
Բրոկկոլի և վարունգ
Այս բանջարեղենները կարող են նվազեցնել միզաթթվի արտադրությունը և բյուրեղների ձևավորումը: Նրանք սովորաբար ձևավորվում են մեր հոդերի շուրջ, ինչի հետևանքով առաջանում է հոդի ցավ և դեֆորմացիա:
Բանան
Բանանը հարուստ է կալիումով, որը շատ կարևոր է օրգանիզմում միզաթթվի մակարդակի իջեցման համար։
Գազար
Դուք կարող եք խուսափել միզաթթվի կուտակումից գազարի կանոնավոր օգտագործմամբ և նաև բարելավել ձեր ընդհանուր առողջությունը:
Բալ
Այս համեղ հատապտուղն ունակ է նորմալացնել միզաթթվի մակարդակը։ Քանի որ այն պարունակում է անտոցիանին կոչվող նյութ: Բացի այդ, այն կանխում է մեր հոդերի շուրջ բյուրեղների առաջացումը:
Ջուր
Ջրի օգտագործմամբ դուք կարող եք ոչ միայն նվազեցնել միզաթթվի մակարդակը, այլև հեռացնել թափոնները և տոքսինները ձեր օրգանիզմից:
Նեխուր
Նեխուրի հաճախակի օգտագործմամբ դուք կկարողանաք խուսափել միզաթթվի պատճառով առաջացած ավելի շատ բարդություններից, ինչպես նաև նվազեցնել դրա մակարդակը։
Խնձոր
Դուք կարող եք դետոքսիկացնել ձեր մարմինը խնձորի կանոնավոր օգտագործմամբ: Այն նաև օգնում է վերացնել միզաթթվի ավելցուկը:
Կիտրոն
Միզաթթուն հեռացնելու և բազմաթիվ առողջական խնդիրներից խուսափելու համար կօգնի կիտրոնաջրի կանոնավոր օգտագործումը։ Կիտրոնով ջուր խմեք միշտ յուրաքանչյուր ուտելուց 30-40 րոպե հետո։
Կանաչ թեյ
Կանաչ թեյ խմելը նվազեցնում է հոդատապի առաջացման վտանգը, ինչպես նաև պայքարում է հիպերուրիցեմիայի դեմ: Ամեն օր խորհուրդ է տրվում խմել 1-2 բաժակ կանաչ թեյ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։