Կարկանդակներ պատրաստելու շատ հեշտ և արագ պատրաստվող խմորի բաղադրատոմս

Դիտումներ 270

Կարկանդակներ պատրաստելու շատ հեշտ և արագ պատրաստվող խմորի բաղադրատոմս

Բաղադրամասեր․

Ցորենի ալյուր 400 գր

Կաթի փոշի 60 գր

Ջուր 200 մլ

Ձու 2 հատ

Կարագ 40 գր

Չոր խմորիչ մեկ թեյի գդալ

Շաքարավազ

Աղ

 



Բարձր բաժակի մեջ լցնել տաք ջուր։ Ջուրը պետք է հաճելիորեն տաք լինի, ոչ թե շատ տաք: Չոր կաթը մաղել բաժակի մեջ՝ գնդիկներից ազատվելու համար։

Ավելացնել շաքարավազ և խմորիչ: Խմորը խառնել և թողնել 20-25 րոպե տաք տեղում։

Եթե ​​խմորը չի բարձրացել, ապա թխել չի ​​ստացվի։

Խմորը լցնել խորը ամանի մեջ, համի համար ավելացնել մի պտղունց աղ և հարել ձվերը սենյակային ջերմաստիճանում: Եթե ​​նախատեսում եք կարկանդակներ թխել քաղցր միջուկով, ապա այս փուլում կարող եք ավելացնել ևս 1 թ/գ շաքարավազ։ Եթե ​​աղով - ոչինչ մի ավելացրեք: Խառնուրդը թեթեւակի հարում ենք հարիչով։



Եվ ալյուրը մաղեք։ Սկսում ենք նշված քանակությամբ ալյուրի ⅔-ից և անհրաժեշտության դեպքում ավելացնում ենք։

Խմորը հունցելիս առաջնորդվեք դրա խտությամբ։ Հենց որ խմորն այլևս չկպչի ձեռքերին, դադարեցրեք ալյուր ավելացնել։

Խմորը հունցում ենք 10-15 րոպե, մինչև այն առաձգական դառնա։ Խմորը գնդիկի մեջ հավաքել և թողնել տաք տեղում 1,5-2 ժամ։

Այս ընթացքում խմորը լավ կբարձրանա։ Դրանից հետո խմորը պատրաստ կլինի կարկանդակների ձևավորման, վերջնական հարդարման և թխման համար։

 



Ամենաընթերցվածը