Կարտոֆիլը պետք է ուտել կեղևով թե մաքրած. Սա բացահայտում էր ինձ համար

Դիտումներ 332

Կարտոֆիլը պետք է ուտել կեղևով թե մաքրած. Սա բացահայտում էր ինձ համար

Վիտամին C-ով հարուստ կարտոֆիլը պարունակում է նաև մեծ քանակությամբ կալիում, ցինկ և մագնեզիում։ Բայց Ռուսաստանում այն ​​սովորաբար մաքրում են կեղևից, հետո եփում կամ տապակում։

Դիետոլոգները խորհուրդ չեն տալիս կարտոֆիլը մաքրել և խորհուրդ են տալիս կեղևով ուտել արմատային բանջարեղենը:
Պարզվում է, որ կարտոֆիլի կեղևը պարունակում է հսկայական քանակությամբ սննդային մանրաթելեր։ Այն պարունակում է մեծ քանակությամբ հանքանյութեր՝ կալցիում, ցինկ, երկաթ, կալիում, թիամին, ռիբոֆլավին։
Կեղևից ստացված մանրաթելն օգնում է նորմալացնել մարսողությունը, կանխել փորկապությունը և պահպանել էլեկտրոլիտային հավասարակշռությունը:
Եթե ​​շաքարային դիաբետով հիվանդը ցանկանում է կարտոֆիլ ուտել, ավելի լավ է դա անել կեղևով: Վիտամին C-ն օգնում է նվազեցնել քաղցրավենիքի հանդեպ հակումը և նորմալացնում է ինքնազգացողությունը: Հետևաբար, լավագույնն է կարտոֆիլը թխել և դա անել կեղևով:
Հարկ է հիշել նաև կարտոֆիլի պահպանման ժամկետը, 9 ամիս հետո ավելի լավ է չուտել այն։ Չմոռանաք կտրել կարտոֆիլի կանաչ հատվածը, այն պարունակում է սոլանինի հատկապես բարձր կոնցենտրացիան։

 



Կարտոֆիլի կեղևը կանանց փրկիչ․ Տեսեք ինչ օգուտներ է տալիս կանացի հարցերում կարտոֆիլի կեղևը

Հնարավոր է, որ ձեր մտքով երբեք չանցնի օգտագործել հում կարտոֆիլը մաշկի խնամքի և գեղեցկության խնամքի համար:
Իրականում սա իսկական գտածո է, որը չպետք է անտեսել։

Շատ հաճախ մենք ձեռքի տակ ունենք մեծ քանակությամբ օգտակար բնական միջոցներ առողջության և գեղեցկության, խնամքի համար, և մենք դրա մասին նույնիսկ չենք էլ կասկածում:
Ահա կարտոֆիլը օգտագործելու 5 հիանալի միջոց.

 

 

1. Օգնում է հրաժեշտ տալ աչքերի տակ պարկերին
Անշուշտ, դուք գոնե մեկ անգամ ստիպված եք եղել օգտագործել վարունգի կտորներ՝ աչքերի տակ այտուցների և պարկերի դեմ պայքարելու համար։
Հում կարտոֆիլը հատկապես արդյունավետ է. այն խթանում է արյան շրջանառությունը և սեղմում մեր դեմքի այս զգայուն հատվածում գտնվող մազանոթները:
Ինչպե՞ս օգտագործել հում կարտոֆիլը աչքերի տակ այտուցների և պարկերի դեմ պայքարելու համար: 
Մաքրեք հում կարտոֆիլը և կտրեք երկու կլոր շերտ՝ մոտ մեկ սանտիմետր հաստությամբ:
Տրորեք դրանք մուրճով:
Տրորված կարտոֆիլը լրացրեք թաշկինակների մեջ:
Կիրառեք դրանք խնդրահարույց հատվածներում 15-20 րոպե:



2. Հեռացնում է դեմքի տարիքային բծերը
Ձեզ հարկավոր է․
Փոքր կարտոֆիլ
1 վարունգ
1 ճաշի գդալ խնձորի քացախ (10 մլ)
Առաջին քայլը կարտոֆիլը քերելն է։ Այնուհետեւ նույնն արեք վարունգի հետ։
Երկու բաղադրիչները լցրեք փոքրիկ ամանի մեջ և ավելացրեք մեկ ճաշի գդալ խնձորի քացախ։ Լավ խառնել։ Թրջեք մի կտոր բամբակ այս զանգվածի մեջ և քսեք այն ձեր դեմքին: Թողեք դիմակը 15-20 րոպե։ Երբ նշված ժամանակը անցնի, դեմքը լվացեք տաք ջրով։3. Կանխում է մաշկի վաղաժամ ծերացումը
Ձեզ հարկավոր է 1կարտոֆիլ։

 


Այս պրոցեդուրան պետք է կատարել քնելուց առաջ։ Առաջին հերթին պետք է լավ լվանալ դեմքը։
Այնուհետև կեղևազրկված կարտոֆիլը քսեք դեմքին՝ կատարելով շրջանաձև մերսման շարժումներ:
Դրանից հետո դեմքը լվանալ տաք ջրով և քսել խոնավեցնող միջոց կիրառել։ 

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը