Կարտոֆիլի ինհալացիա․ իջեցնում է ջերմությունը, վերացնում խորխը, կանխում մ րսածությունը և բուժում կոկորդի ցավը
Յուրաքանչյուր ոք, ով ծնվել է ԽՍՀՄ-ում, պետք է հիշի կարտոֆիլի ինհալացիաների մասին։ Պետք էր արմատախիլ մշակաբույսերը, եռացնել, հենվել կաթսայի վրա, ծածկվել սրբիչով և հնարավորինս խորը շնչել։
Այս պրոցեդուրան իրականացվել է մրսածության ժամանակ, ենթադրվում էր, որ դա կօգնի ավելի արագ շտկել այն։ Ներկայումս կան նաև նրա երկրպագուները, ովքեր զբաղվում են դրանով։
Սրա մեջ ոչ մի վատ բան չկա, բայց այնուամենայնիվ պետք չէ անխոհեմ մոտենալ այս հարցին։ Կարևոր է իմանալ դրա մասին մի քանի բան՝ մեթոդն օգտագործելիս ճակատագրական սխալներից խուսափելու համար։
Ինչպես է աշխատում տաք կարտոֆիլի ինհալացիան
Մրսածության կամ ավելի լուրջ հիվանդության ժամանակ լորձը կուտակվում է քիթ-կոկորդում, բրոնխներում։ Տաք կարտոֆիլից առաջացող գոլորշին օգնում է նոսրացնել այն՝ հեշտացնելով դուրս գալը:
Նման ինհալացիաները նաև օգնում են տաքացնել քիթ-կոկորդը, մինչդեռ ջերմությունը տարածվում է ներսից։ Եթե խոսենք բակտերիալ հիվանդությունների մասին, ապա կարտոֆիլի ինհալացիաները նույնպես պետք է օգտագործվեն, քանի որ ջերմությունը սպանում է ախտածիններին։
Շատ կարևոր է թույլ չտալ, որ գոլորշին շատ լինի, հակառակ դեպքում այրվելու հավանականությունը մեծ է։ Նրա ջերմաստիճանը պետք է լինի մոտ 40 աստիճան: Որպես կարտոֆիլի այլընտրանք, կարող եք օգտագործել տաք ջրի կաթսա:
Բայց արժե հաշվի առնել, որ այս կերպ ջերմությունն ավելի արագ կհեռանա։ Դուք կարող եք ուժեղացնել ցանկացած գոլորշու ինհալացիայի ազդեցությունը՝ ավելացնելով բուժական եթերայուղեր:
Ինչու՞ են վտանգավոր կարտոֆիլի ինհալացիաները.
Ինչպես արդեն նշվեց, դրանք կարող են այրվածքներ առաջացնել, եթե գոլորշին շատ տաք է: