Կարրիի օգտակար հատկությունները և ինչպես նիհարել դրա հետ
Հետազոտությունների համաձայն, այս բաղադրիչը կարող է ապահովել մի շարք առողջապահական օգուտներ:
Շնորհիվ այն հիմնական բաղադրիչի, որն այս փոշին տալիս է առավելագույն օգուտներ, և դա քրքումն է:
Մի քանի հետազոտություններ ցույց են տվել, որ քրքումը և նրա հիմնական ակտիվ բաղադրիչը՝ կուրկումինը, կարող են օգնել կանխարգելել մեծ թվով հիվանդություններ։ Օրինակ՝ Ալցհեյմերի հիվանդությունից մինչև քաղցկեղ։ Բայց մենք խոսում ենք ոչ թե բուժման, այլ կանխարգելման մասին։
Քրքումը կարելի է ձեռք բերել ոչ միայն որպես համեմունք, այլ նաև որպես հավելում։ Սակայն դեղաչափի վերաբերյալ խորհուրդ է տրվում խորհրդակցել մասնագետի հետ։
Այսպիսով, բացահայտեք նիհարելու կարրիի առավելությունները
Համեմունքները մեր ճաշատեսակների աստղային բաղադրիչն են: Չնայած դրանցից ոմանք գրգռում են մեր ստամոքսը, եթե մենք չարաշահենք դրանք: Բայց մյուսները օգուտ են բերում մեր առողջությանը:
Նախ, կարրին կոճապղպեղի, չաման, պղպեղի, համեմի, հիլի և քրքումի խառնուրդ է: Եվ բացի այդ, որոշ հետազոտություններ ցույց են տվել, որ դրանք հակաբորբոքային ազդեցություն ունեն։ Նրանք նաև վերահսկում են արյան շաքարի մակարդակը II տիպի շաքարախտով հիվանդների մոտ:
Ավելին, կարրին լավ հակաօքսիդանտ է և նպաստում է քաշի կորստին։
Քրքումը պարունակում է պոլիֆենոլներ, որոնք կարող են օգնել քայքայել ճարպը մեր մարմնում և նվազեցնել որովայնի արյան անոթների աճը:
Մի ուսումնասիրության մեջ նշվում է, որ քրքումը մեծացնում է նյութափոխանակությունը և խթանում ջերմագոյացման գործընթացը։ Իսկ դա նշանակում է, որ ձեր մարմինն ավելի արագ է այրում ճարպը։
Գրանադայի համալսարանի սնուցման և սննդի տեխնոլոգիայի ինստիտուտը նշում է, որ քրքումի էքստրակտը հարուստ է հակաօքսիդանտներով։ Սա օգնում է կանխել որոշակի սրտանոթային հիվանդությունները:
Կարրիի մյուս առավելություններն այն են, որ այն նվազեցնում է խոլեստերինը և տրիգլիցերիդները: Եվ բացի այդ, այն օգնում է նվազեցնել հագեցվածության զգացումը և հակասեպտիկ է մեր աղիքների համար։
Բայց լավագույն արդյունքի համար ձեր կենսակերպում ներառեք որոշակի վարժություններ, մշտական խոնավացումը և լավ սնուցումը կարող են նպաստել քաշի կորստին:
Կարրիի այլ առավելություններ
Կարրին տարիներ շարունակ օգտագործվել է որպես բնական և հակաբորբոքային միջոց, որը կարող է օգնել թեթևացնել հոդերի և մկանների ցավը: Ոչ միայն դա, մի ուսումնասիրության համաձայն, պարզվել է, որ քրքումի և կուրկումինի այլ եթերայուղերը կարող են պաշտպանել հոդերի վատթարացումից և բորբոքումից, որը տեղի է ունենում ռևմատոիդ արթրիտով:
Պարզվել է նաև, որ քրքումն ունի նույն ցավը նվազեցնող օգուտները, ինչ իբուպրոֆենը: