Կարո՞ղ եք գուշակել, թե սա որ միրգն է
Դիտումներ 647
Նարնջագույն գրանադիլլան ունի քաղցր և թթու համ և պատկանում է էկզոտիկ մրգերի ընտանիքին:
Որոշ հետաքրքիր փաստեր գրանադիլայի մասին.
- Նրա հայրենիքը Հարավային Ամերիկան է և ունի նարնջագույն կեղև:
- Կեղևը հասունանալիս կոշտ և փայլուն է:
- Granadilla-ն ունեն սալորի չափ և ձև:
- Պտուղը պարունակում է դեղին, դոնդողանման միջուկ՝ սև ուտելի սերմերի ցրվածությամբ։
- Ինչպե՞ս ուտել այն: Կտրեք պտուղը երկու կեսի: Այստեղից ճաշի գդալով հանեք դոնդողանման միջուկը։ Այժմ այն պատրաստ է սպառելու, եփելու կամ վերածելու հյութի։
- Մաշկը չի կարելի ուտել:
- Granadilla-ն սովորաբար ուտում են հենց այդպես: Այնուամենայնիվ, այն պատրաստում են հիանալի ժելե, կարկանդակի միջուկ կամ տորթ: Մրգային աղցաններին հաճախ ավելացնում են նաև սերմեր։
- Հասած գրանդիլան կարելի է մի քանի օր պահել սառնարանում։
Ամենաընթերցվածը