Կարո՞ղ եք գուշակել, թե սա որ միրգն է

Դիտումներ 647

Կարո՞ղ եք գուշակել, թե սա որ միրգն է

Նարնջագույն գրանադիլլան ունի քաղցր և թթու համ և պատկանում է էկզոտիկ մրգերի ընտանիքին:

Որոշ հետաքրքիր փաստեր գրանադիլայի մասին.

 

 

  • Նրա հայրենիքը Հարավային Ամերիկան ​​է և ունի նարնջագույն կեղև:
  • Կեղևը հասունանալիս կոշտ և փայլուն է:


  • Granadilla-ն ունեն սալորի չափ և ձև:
  • Պտուղը պարունակում է դեղին, դոնդողանման միջուկ՝ սև ուտելի սերմերի ցրվածությամբ։

 

 

  • Ինչպե՞ս ուտել այն: Կտրեք պտուղը երկու կեսի: Այստեղից ճաշի գդալով հանեք դոնդողանման միջուկը։ Այժմ այն ​​պատրաստ է սպառելու, եփելու կամ վերածելու հյութի։
  • Մաշկը չի կարելի ուտել:


  • Granadilla-ն սովորաբար ուտում են հենց այդպես: Այնուամենայնիվ, այն պատրաստում են հիանալի ժելե, կարկանդակի միջուկ կամ տորթ: Մրգային աղցաններին հաճախ ավելացնում են նաև սերմեր։
  • Հասած գրանդիլան կարելի է մի քանի օր պահել սառնարանում։


Ամենաընթերցվածը