Կարո՞ղ եք ասել սա ինչի պանիր է․ Դուք կապշեք, երբ իմանաք ինչ է
Այս պանիրը երբեք զանգվածային արտադրություն չի ստացել: Այդ իսկ պատճառով այս տարածաշրջան են ներխուժում պանրի համի իսկական «դիտորդներ»։
Ենթադրվում է, որ պանրի բնօրինակ բաղադրատոմսը թվագրվում է 13-րդ դարով, բայց հետո բաղադրատոմսը մոռացվել է մի քանի դար, մինչև այն ընկավ Ալլան և Ջենի Գրեյի (Գրեյ) ընտանիքի ձեռքը:
Եղինջով պանրի պատրաստման առանձնահատկությունն այն է, որ որոշակի փուլում պանրի գլուխները ձեռքով փաթաթում են եղինջի տերևների մեջ, այնուհետև տեղադրում հատուկ պայմաններում, որտեղ պանիրը հասունանում է վեցից տասներկու շաբաթ։
Պանիրը կիսապինդ է, միջին յուղայնությամբ՝ 45%՝ սերուցքային-փափուկ հյուսվածքով և թեթևակի սնկային համով: Եղինջի տերեւները ստեղծում են բուրավետ կծու ընդերք՝ բնական բորբոսանման հետքերով:
Կա եղինջի պանրի մեկ այլ տեսակ, որը համեմատաբար վերջերս է հայտնվել։ Իր պատրաստման ժամանակ եղինջի տերեւները մանրացնում են և անմիջապես ավելացնում պանրի զանգվածին, իսկ հետո պանիրը որոշ ժամանակով հասունանում է՝ ձևավորելով բորբոսանման շերտեր։
Օրիգինալ համով եղինջի պանիրը բրիտանացիներն ավանդաբար օգտագործում են որպես նախուտեստ սպիտակ գինիների, ինչպես նաև խնձորօղիի համար։ Այն հիանալի համադրվում է ձկան ուտեստների, կարտոֆիլի, տապակած բանջարեղենի հետ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։