Շաքարավազը քաղցկեղ առաջացնում է, թե՞ ոչ․ Ուռուցքաբանի պատասխանը

Դիտումներ 2082

Շաքարավազը քաղցկեղ առաջացնում է, թե՞ ոչ․ Ուռուցքաբանի պատասխանը

Ուռուցքային բջիջը 19 անգամ փոքր է առողջից: Ուռուցքը լիովին չի մասնակցում «էներգիայի» սինթեզին։ Այն սպառում է միայն առկա պատրաստի «էներգիան»։ 

 

 

Շաքարի (ածխաջրերի) ավելացված օգտագործումը կարող է հանգեցնել գիրության և շաքարախտի զարգացման: Գիրություն և շաքարային դիաբետ, հիվանդություններ, որոնք առաջացնում են էնդոկրին համակարգի խանգարումներ. Եվ որպես հետեւանք՝ հորմոնալ խանգարումներ, որոնք հանգեցնում են ուռուցքային պրոցեսի զարգացմանը։ 

 



Ժամանակակից հետազոտությունները չեն հաստատում այն ​​փաստը, որ եթե մարդը շատ շաքար է օգտագործում, ապա քաղցկեղը անշուշտ կզարգանա։ Կան գիտական ​​դիտարկումներ, որ երբ առկա ուռուցքային պրոցեսով հիվանդները դադարել են շաքար օգտագործել, ուռուցքային պրոցեսը չի փոքրացել և հիվանդների վիճակը չի բարելավվել։ Երբ գլյուկոզայի պաշարը սպառվում է, մարմինը կարողանում է այն ստանալ «պահեստից»:

 

 

Առաջին «դեպոն» կլինի ճարպային հյուսվածքը։ Երբ պաշարները սպառվեն, գլյուկոզա կստացվի լյարդից, ավելի ճիշտ՝ գլիկոգենից, որը գտնվում է լյարդում։ Իսկ դա նշանակում է, որ գոյություն ունեցող քաղցկեղի բջիջը դեռևս սնուցում կստանա՝ նույնիսկ շաքարի լիակատար մերժման դեպքում։

 



Ամեն դեպքում, դուք պետք է վերահսկեք ձեր սննդակարգը և պահպանեք մարմնի բոլոր նյութերի ճիշտ հավասարակշռությունը, ներառյալ արյան շաքարի մակարդակը: 



Ամենաընթերցվածը