Կարմիր աղցան շամպինիոններով․ ոչ միայն արագ, այլև համեղ
Այսօր ձեզ կներկայացնենք կարմիր աղցան շամպինիոններով, թե ինչպես անել, որպեսզի ստանաք արագ և համեղ։
Բաղադրիչներ․
200 գ․ հազար (մառոլ),
200 գ․ թարմ թունդ շամպինիոններ,
100 գ․ խոզի միս,
1 հասած նուռ,
1–2 ճ.գ. լ. կիտրոնի հյութ,
աղ։
Սոուսի համար.
100 գ․ քերած պանիր
4 ճ.գ. լ. կաթ,
2 ճ.գ. լ. ծիրանի ջեմ,
1 ճ.գ վարդագույն պղպեղ,
աղ։
Պատրաստումը․
Քայլ 1
Հազարը մանր կտրատել, լցոնել ուտեստի վրա, այնուհետև աղով համեմել։
Քայլ 2
Սունկը շորով սրբել, հանել գլուխները բարակ շերտերով կտրատել, ցողել կիտրոնի հյութով և լցոնել աղցանի վրա։
Խոզապուխտի կտորները ձեռքերով բաժանել փոքր մասերի և այն տարածել սնկերի վրա։
Քայլ 3
Սոուսի համար միկրոալիքային վառարանում հալեցնում ենք իտալական պանիրը կաթով և մուրաբայով, ըստ ճաշակի ավելացնելով աղ և թույլ հարում, որպեսզի սոուսը համասեռ լինի։
Եթե այն շատ թանձր է, ավելացրեք ևս մի քիչ կաթ։ Մատուցելուց առաջ սոուսը լցնել աղցանի վրա, շաղ տալ նռան հատիկներով և վարդագույն պղպեղով