Ինչու չի կարելի կարմիր և դեղին տապակների մեջ ուտելիք պատրաստել
Ինչու՞ ավելի լավ է գնել կապույտ կամ սպիտակ էմալապատ թավան, ասաց փորձագետը։
Շատ կարևոր է այն նյութը, որից պատրաստվում են խոհարարական սպասքը։ Որոշ մթերքներ կոնկրետ տարայի մեջ պատրաստելն անառողջ է:
Շեֆ խոհարար Իվան Կուդրյաշովը խոսեց էմալապատ շերեփների, ամանների, թեյնիկների և կաթսաների առանձնահատկությունների մասին։
«Enamelware, ըստ էության, ամենաանվտանգներից մեկն է: Բայց հենց այն պահը, երբ ներսը չի ճաքի կամ չի կոտրվի։ Որպես կանոն, ներսում օգտագործվող մետաղը էժան է, և այն կարող է ազատել վնասակար միացություններ։ Ներքին էմալը պետք է լինի սև, սպիտակ, կապույտ-մոխրագույն, կապույտ կամ կրեմագույն: Նման երանգների ներկում մետաղներն ամենաքիչն են օգտագործվում»,- ընդգծեց փորձագետը։
Իվան Կուդրյաշովը բացատրել է, որ ամենավնասակար էմալը դեղին, կարմիր և շագանակագույն է։ Նման ներկը պարունակում է թունավոր միացություններ՝ ֆորմալդեհիդ, որոնք մտնում են սննդի մեջ։