Կարկանդակների համար իդեալական խմորի բաղադրատոմս


600 գ ալյուր
60գ շաքարավազ
0,5 թ․գ աղ
1ճ․գ չոր դրոժներ
200 գ մածուն
50գ կաթ
75 սերուցքային կարագ
2 հատ ձու
Հալեցնել կարագը մինչև միտարր զանգված ստանալը
Տաքացնել կաթը և ավելացնել դրոժները։
Այժ առաձին խառնում ենք շաքարավազը, մածունը, ձուն և աղը։ Ստացված զանգվածը լցնում ենք կաթի վրա և լավ խառնում ենք։
Դանդաղ ավելացնում ենք ալյուր ստացված զանգվածի վրա։ Խառնում ենք այնքան մինչև ստանանք միտարր զանգված, որը ձեռքերին չի կպնում։
