Կարևոր մթերք՝ հիշողությունը խթանելու և ուղեղի առողջությունը բարելավելու համար
Սնունդը, որը մենք ուտում ենք, ուղղակիորեն ազդում է մեր գործելաոճի վրա և կանխում որոշ հիվանդություններ:
Մինչդեռ մենք նկատի ունենք ոչ միայն նրանց, որոնք ազդում են մեր մարմնի ֆիզիկական մակարդակի վրա, այլ նաև ուղեղի աշխատանքի և առողջության վրա:
Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ տարբեր մթերքների օգտագործումը կարող է լավացնել և խթանել հիշողությունը, ինչը հատկապես անհրաժեշտ է երեխաների և տարեցների համար։ Պարզեք, թե ինչ ուտել ավելի հաճախ:
Ձուկ, այն, հատկապես ծովայինը, օգտակար է ուղեղի համար։ Ձուկը սնուցում է ուղեղը վիտամինների և հանքանյութերի լավ չափաբաժնով, բացի օմեգա-3 ճարպաթթուներից:
Եվ դրանց մեծ մասը առաջացել է անմիջապես ձկների մեջ:
Այսպիսով ձուկ խորհուրդ է տրվում, եթե ցանկանում եք ունենալ ավելի շատ հիշողություն և ստեղծագործական ունակություններ:
Այն օգտակար է երեխաների համար, ովքեր ամեն օր հոգեբանական աջակցության կարիք ունեն։ Ուստի արժե շաբաթական երեք անգամ ձուկ ուտել։
Օմեգա-3-ի պակասը կարող է հանգեցնել հորմոնի ցածր մակարդակի, որը արտադրում է մի նյութ, ինչը ստիպում է մեզ ավելի երջանիկ զգալ: