Ի՞նչ լուրջ հիվանդության ժամանակ է մարմնի վրա կապտուկներ առաջանում․ Էնդոկրինոլոգ Ալեքսանդր
Էնդոկրինոլոգ Ալեքսանդր Յուրոչկինը նշել է ի հայտ եկած կապտուկների վտանգավոր պատճառները։
Բժիշկ Յուրոչկինը հարցազրույցում ասել է, որ կապտուկների արագ ի հայտ գալը հաճախ նկատվում է այն մարդկանց մոտ, ովքեր չարաշահում են ալկոհոլը և ունեն լյարդի խնդիրներ։ Մասնագետի խոսքով՝ ալկոհոլիզմը բացասաբար է անդրադառնում լյարդի ֆունկցիաների վրա, այդ թվում՝ արյան մակարդման գործոններ կոչվող քիմիական նյութերի արտադրության վրա։ Ալկոհոլից վնասված օրգանն ավելի քիչ է արտադրում այդ նյութերը, ինչը չափազանց մեծ է դարձնում արյան կորստի ռիսկը նույնիսկ աննշան վնասվածքների դեպքում:
«Երբ մարդը չափից շատ ալկոհոլ է խմում, և նրա լյարդը վնասվում է, դրա առաջին նշաններից մեկը կարող է լինել կապտուկը»:
Բացի ալկոհոլիզմից, բժիշկը հավելեց, որ արյունահոսության խանգարումներ կարող են առաջանալ այլ պաթոլոգիաներով։ Դրանց թվում նա անվանել է հեմոֆիլիան։ Մարդիկ, ովքեր տառապում են դրանից, սպառնում են ծանր և պոտենցիալ կյանքին սպառնացող արյունահոսության:
Կապտուկների մեկ այլ հնարավոր պատճառ է թրոմբոցիտոպենիան, որն առաջանում է, երբ օրգանիզմը բավարար քանակությամբ թրոմբոցիտներ չի արտադրում։ Թրոմբոցիտոպենիան առաջանում է բակտերիալ վարակների, հղիության, աուտոիմուն հիվանդությունների, վիրուսային վարակների կամ որոշ դեղամիջոցների պատճառով:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։
Բուժիչ տնական քսուքի բաղադրատոմս, որի միջոցով կբուժեք կտրվածքները, վերքերը, կապտուկները, բորբոքումները և նույնիսկ հերպեսը
Այս տնական քսուքն ունի հիանալի հակասեպտիկ հատկություն, ինչպես նաև՝ անալգետիկ, հակաբակտերիալ և հակասնկային ազդեցություն։
Բաղադրությունը:
Ձիթապտղի յուղ - 1/4 բաժակ
Չոր խոտաբույսեր (նարգիզ, սոսին, Սուրբ Հովհաննեսի զավակ, դեղին արմատ և ցորեն) - 2/3 բաժակ
Մեղրամոմ - 3 ճ.գ. լ.
Մեղր - 1 ճ.գ. լ.
Վիտամին E (հեղուկ տեսքով)
Եթերայուղ (մի քանի կաթիլ)
Անհրաժեշտ կլինի ձիթապտղի յուղը տաքացնել մինչև 50-60 աստիճան Ցելսիուս: Պատրաստի և թակած խոտաբույսերը լցնում են տաքացրած յուղի մեջ և մանրակրկիտ խառնում, ապա թողնում ենք 2-3 ժամ։
Խոտաբույսերը ավելի լավ խառնելու և գոլորշիացնելու համար խորհուրդ է տրվում կես ժամը մեկ խառնել և մի փոքր թափահարել տարան:
Փոքր կրակի վրա հալեցնում են մեղրամոմը և եփելուց ստացված մզվածքը։ Երկու բաղադրիչները խառնելուց հետո դրանց ավելացնում են մեղր և վիտամին E եթերային յուղերով։
Մանրակրկիտ խառնելուց հետո պատրաստի բաղադրությունը սառչում է և փաթեթավորվում հարմար տարաներում, որոնք հետագայում կարող են սերտորեն փակվել: Լավագույն տարբերակը սառնարանն է, որտեղ քսուքը կմնա 1,5-2 տարի։
Նախքան մեր դիտարկած միջոցն օգտագործելու մասին մտածելը, կարևոր է համոզվել, որ բաղադրիչների նկատմամբ ալերգիա և անհատական անհանդուրժողականություն չկա: Նման հակացուցումների դեպքում քսուքը հակառակ ազդեցություն կտա։