Այս բանջարեղենը օգնեց ինձ 17 կգ նիհարել 52 տարեկանում․ Առողջությունս էլ լավացել է
Լոլիկի հյութը պարունակում է ֆերմենտներ և ամինաթթուներ, որոնք ակտիվորեն օգնում են ճեղքել ճարպերը, իսկ վիտամին B-ն արագացնում է նյութափոխանակության գործընթացները։ Հյութը նաև հիանալի միզամուղ է, այն օրգանիզմից հեռացնում է ավելորդ հեղուկն ու աղերը, և դա նաև նպաստում է քաշի կորստին:
Այս միջոցը օգտագործելուց առաջ հարցրեք բժշկի կարծիքը։
Տոմատի հյութ նիհարելու համար․
Ձեզ հարկավոր է․
6 կգ լոլիկ
4 ճ.գ. շաքարավազ
2 ճ.գ. աղ
Լոլիկը մանրակրկիտ լվացեք։
Կեղևազատեք դրանք և կտրատեք 2 մասի։ Լոլիկն անցկացրեք էլեկտրական հյութաքամիչով կամ բլենդերով։
Ստացված զանգվածը հասցրեք եռման աստիճանի, այնուհետև թողեք սառչի և քամեք մաղով, որպեսզի կեղևն ու սերմերը դուրս գան։
Ստացված զանգվածը եռացրեք ևս 10 րոպե։ Ավելացնել շաքարավազ և աղ։
Զգուշորեն լցնել լոլիկի հյութը ստերիլիզացված բանկաների մեջ և փակել կափարիչները:
Հյութը լիովին սառչելուց հետո բանկաները դրեք զով տեղում։
Լոլիկի հյութը պարզապես անհրաժեշտ է այն մարդկանց, ովքեր տառապում են սպազմից։ Օգտագործելով այս հյութը՝ դուք կլրացնեք ձեր օրգանիզմում մագնեզիումի պաշարները և ընդմիշտ կմոռանաք վիտամինի պակասի խնդրի մասին։ Ինչպես նաև կնիհարեք։
Եթե ունեք այս խնդիրները, ապա արգելված է ձեզ լոլիկ ուտել
Բանջարեղենը բոլորի համար չէ, որ օգտակար է:
Սննդաբան Դարիա Ռուսակովան բացատրել է, որ գաստրոէնտերոլոգիական հիվանդություններով տառապողները պետք է իրենց սննդակարգից բացառեն լոլիկը։ Բանջարեղենը կարող է բացասաբար ազդել ստամոքսի և տասներկումատնյա աղիքի խոցի վրա։
Լոլիկը համարվում է թթուներով հարուստ բանջարեղեն, և դրանք այն նյութերն են, որոնք կարող են խաթարել լորձաթաղանթի ամբողջականությունը և վատթարացնել սրացումը։
«Որոշ հիվանդությունների դեպքում, ինչպիսիք են հոդատապը, միզաթթվի մակարդակի բարձրացումը, միզաքարային հիվանդությունների դեպքում, խորհուրդ չի տրվում մեծ քանակությամբ լոլիկ ուտել»,- պարզաբանել է մասնագետը։
Բժշկի խոսքով՝ բանջարեղենը փոխում է մեզի միջավայրը, ուստի կարող են քարեր առաջանալ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։