Ամեն օր կերեք այն․ Վիտամին K-ի աղբյուր է, որն էլ ոչնչացնում է քաղցկեղածին բջիջները

Դիտումներ 6690

Ամեն օր կերեք այն․ Վիտամին K-ի աղբյուր է, որն էլ ոչնչացնում է քաղցկեղածին բջիջները

Մենք բոլորս էլ լսել ենք ավելի շատ բանջարեղեն ուտելու այս խորհուրդը, և ես վստահ եմ, որ հոգու խորքում գիտենք, որ դա ճիշտ է: Հարցն այն է, թե իրականում մենք բավականաչափ բանջարեղեն ենք ուտում: Իսկ մեզանից քանիսն են կանաչի ուտում։ 

Առողջապահական գործակալություններից շատերը խորհուրդ են տալիս օրական առնվազն 3-5 չափաբաժին բանջարեղեն: CDC-ի կողմից հրապարակված վերջին ուսումնասիրությունը ցույց  է տալիս, որ ընդհանուր առմամբ ԱՄՆ բնակչության միայն 9%-ն է ուտում բանջարեղենի ամենօրյա առաջարկված չափաբաժինը: 

Հետևյալները հիանալի պատճառներ են ձեր սննդակարգում տերևավոր կանաչի ներառելու համար. 

Դրանք պարունակում են մեծ քանակությամբ վիտամին K: Վիտամին K-ն անհրաժեշտ է արյան մակարդման և ոսկրերի ամրության և խտության համար:

 

 

Այն նաև հարուստ է ֆլավոնոիդներով, միացություններ, որոնք գործում են որպես հակաօքսիդանտներ և քաղցկեղի դեմ պայքարողներ: 

Նրանք հարուստ են վիտամին A-ով: Վիտամին A-ն օգնում է մարմնի հյուսվածքների աճին և վերականգնմանը, ինչպես նաև կարևոր է իմունային համակարգի պատշաճ գործունեության համար: 

Նրանք վիտամին E-ի հիանալի աղբյուր են : Որպես հզոր հակաօքսիդանտ՝ վիտամին E-ն պաշտպանում է մեր մարմնի յուրաքանչյուր բջիջի բջջային թաղանթը: 

 



Շատ մթերային խանութներ գարնանը առաջարկում են աճեցված դանդելիոնի կանաչի, կամ դուք կարող եք աճեցնել և հավաքել ձեր սեփականը: Ամեն տարի ես այնքան հուզվում եմ, քանի որ երկար ձմեռից հետո իմ այգին սկսում է վերակենդանանալ: Հենց առաջին կանաչիները, որոնք սկսեցին դուրս գալ հողից, իմ դանդելիոններն են:  

Կանաչ տերևավոր բանջարեղենն առաջարկում է ձեզ մեծ քանակությամբ սնուցում։ 

Այս աղցանը հագեցած է կանաչիներով և շատ վիտամիններով: 

 

 

Աղցանի համար ձեզ հարկավոր է. 

4 բաժակ թարմ կանաչի (իմ սիրած կաղամբի տերևների, սպանախի և դանդելիոնի խառնուրդն է) 

1 գրեյպֆրուտ 

1/4 բաժակ ընկույզ 

1 ավոկադո 

Սոուսի համար. 

1/4 բաժակ ձիթապտղի յուղ 

1 կիտրոնի կեղև և հյութ 

1 ճ/գ մեղր 

1/4 թ/գդ ուրց 

Ծովային աղ և թարմ աղացած պղպեղ՝ ըստ ճաշակի 

 



Լվացեք, չորացրեք և մանր կտրատեք ձեր ընտրած կանաչիները: 

Գրեյպֆրուտը կիսով չափ կտրատել: 

Թեթև տապակել ընկույզը միջին ջերմության վրա տապակի մեջ մինչև դարչնագույն դառնալը մոտ 5 րոպե: 

Ավոկադոն կիսով չափ կտրատել երկայնքով և հանել կորիզը։ Ապա կտրատել կտորների և հեռացնել կեղևից: 

Բոլոր բաղադրիչները լցնում ենք բլենդերի մեջ և հարում ենք մինչև միատարր դառնալը: 

Աղցանը համեմեք 1/4-1/2 բաժակ սոուսով և վերջ։ 

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը