Ամեն օր կերեք այն․ Վիտամին K-ի աղբյուր է, որն էլ ոչնչացնում է քաղցկեղածին բջիջները
Մենք բոլորս էլ լսել ենք ավելի շատ բանջարեղեն ուտելու այս խորհուրդը, և ես վստահ եմ, որ հոգու խորքում գիտենք, որ դա ճիշտ է: Հարցն այն է, թե իրականում մենք բավականաչափ բանջարեղեն ենք ուտում: Իսկ մեզանից քանիսն են կանաչի ուտում։
Առողջապահական գործակալություններից շատերը խորհուրդ են տալիս օրական առնվազն 3-5 չափաբաժին բանջարեղեն: CDC-ի կողմից հրապարակված վերջին ուսումնասիրությունը ցույց է տալիս, որ ընդհանուր առմամբ ԱՄՆ բնակչության միայն 9%-ն է ուտում բանջարեղենի ամենօրյա առաջարկված չափաբաժինը:
Հետևյալները հիանալի պատճառներ են ձեր սննդակարգում տերևավոր կանաչի ներառելու համար.
Դրանք պարունակում են մեծ քանակությամբ վիտամին K: Վիտամին K-ն անհրաժեշտ է արյան մակարդման և ոսկրերի ամրության և խտության համար:
Այն նաև հարուստ է ֆլավոնոիդներով, միացություններ, որոնք գործում են որպես հակաօքսիդանտներ և քաղցկեղի դեմ պայքարողներ:
Նրանք հարուստ են վիտամին A-ով: Վիտամին A-ն օգնում է մարմնի հյուսվածքների աճին և վերականգնմանը, ինչպես նաև կարևոր է իմունային համակարգի պատշաճ գործունեության համար:
Նրանք վիտամին E-ի հիանալի աղբյուր են : Որպես հզոր հակաօքսիդանտ՝ վիտամին E-ն պաշտպանում է մեր մարմնի յուրաքանչյուր բջիջի բջջային թաղանթը:
Շատ մթերային խանութներ գարնանը առաջարկում են աճեցված դանդելիոնի կանաչի, կամ դուք կարող եք աճեցնել և հավաքել ձեր սեփականը: Ամեն տարի ես այնքան հուզվում եմ, քանի որ երկար ձմեռից հետո իմ այգին սկսում է վերակենդանանալ: Հենց առաջին կանաչիները, որոնք սկսեցին դուրս գալ հողից, իմ դանդելիոններն են:
Կանաչ տերևավոր բանջարեղենն առաջարկում է ձեզ մեծ քանակությամբ սնուցում։
Այս աղցանը հագեցած է կանաչիներով և շատ վիտամիններով:
Աղցանի համար ձեզ հարկավոր է.
4 բաժակ թարմ կանաչի (իմ սիրած կաղամբի տերևների, սպանախի և դանդելիոնի խառնուրդն է)
1 գրեյպֆրուտ
1/4 բաժակ ընկույզ
1 ավոկադո
Սոուսի համար.
1/4 բաժակ ձիթապտղի յուղ
1 կիտրոնի կեղև և հյութ
1 ճ/գ մեղր
1/4 թ/գդ ուրց
Ծովային աղ և թարմ աղացած պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Լվացեք, չորացրեք և մանր կտրատեք ձեր ընտրած կանաչիները:
Գրեյպֆրուտը կիսով չափ կտրատել:
Թեթև տապակել ընկույզը միջին ջերմության վրա տապակի մեջ մինչև դարչնագույն դառնալը մոտ 5 րոպե:
Ավոկադոն կիսով չափ կտրատել երկայնքով և հանել կորիզը։ Ապա կտրատել կտորների և հեռացնել կեղևից:
Բոլոր բաղադրիչները լցնում ենք բլենդերի մեջ և հարում ենք մինչև միատարր դառնալը:
Աղցանը համեմեք 1/4-1/2 բաժակ սոուսով և վերջ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։