Կանաչ աջիկայի պատրաստման եղանակը
Կանաչ աջիկան կարող եք անմիջապես ուտել կամ պահել սառնարանում մինչև հաջորդ ամառ, եթե այնտեղ որևէ բան մնա։ Այն պատրաստելը աներևակայելի պարզ և համեղ է։ Մեկ անգամ փորձողը այլեւս չի կարողանա հրաժարվել։
Բաղադրությունը.
3-4 գլուխ սխտոր
3-4 գլուխ սոխ
3-4 կանաչ քաղցր պղպեղ
3 հատ կծու պղպեղ
մի փունջ մաղադանոս
մի փունջ սամիթ ավելացնել
մանուշակագույն ռեհան
Ամեն ինչ անցկացրեք մսաղացով։ Ավելացնել նաև 1 ճաշի գդալ աղ, 3 ճաշի գդալ շաքարավազ, 0,5-1 թեյի գդալ քացախի էսենցիա, 1 բաժակ բուսական յուղ։ Ամենը խառնել և լցրեք բանկաների մեջ։ Պահել սառնարանում։
Աբխազական աջիկա․ Այս բաղադրատոմսով արդեն 35 տարի է պատրաստում եմ
ՇՊատրաստման եղանակը շատ պարզ է և այն համոզված ենք դուր կգա բոլորին։ Աջիկան պատրաստելու համար հարկավոր է ՝
Բաղադրամասեր
2 կգ կծու կարմիր տաքդեղ,
2 գլուխ սխտոր,
60 գ աղացած համեմի սերմ,
60 գ աղացած չաման,
60 գ խոշոր աղ
Պատրաստման եղանակը
Տաքդեղերը սրբել խոնավ շորով և կախել թելով կամ փռել սպրոցի վրա, որպեսզի թորոմի։ Մոտավորապես 6-7 օր։
Շատ չորացնել պետք չէ։
Լավ լվանալ և չորացնել հատ-հատ չոր շորով։
Հագնել խոհանոցի համար հատուկ նախատեսված ձեռնոց և մաքրել։ Շատ կծուի սիրահարները կարող են սերմերը չհեռացնել։
Մաքրելուց հետո տաքդեղերը և մաքրած սխտորը 2 անգամ աղալ մսաղացով, այնուհետև խփել բլենդերով։
Աղալուց հետո ավելացրեք համեմի սերմը, չամանը, աղը և լավ խառնել։
Տեղադրեք այդ ամենը ապակյա կամ էմալապատ տարրայի մեջ։
Ծածկել սրբիչով և տողնել 5-7 օր, որպեսզի տեղի ունենա խմորում - ֆերմենտացիա։
Դրանից հետո լցնել ստերիլիզացված չոր բանկանների մեջ և փակել կափարիչով և պահել սառնարանում։
Ապահովության համար, որպեսզի լավ պահպանվի մինչև գարուն կարող եք վրան լցնել հալած յուղ։