Այս միջոցը մաքրում է վահանաձև գեղձը, հոդերը և արյունը
Մեկ միջին չափի ձվի կեղևից ստացվում է մոտ 1 թեյի գդալ փոշի, որը հավասար է 700-800 գր․ կալցիումի։ Մարդկանց մեծամասնության համար օրական դոզան 400 գր․ է, որը կազմում է օրական ½ թեյի գդալ: ⠀
Ցանկալի է փոշու ընդունումը բաժանել 2 փուլի՝ ¼ թեյի գդալ, քանի որ մարմինը միաժամանակ կլանում է ոչ ավելի, քան 500 գր․: Ձվի փոշու լավագույն կլանման համար կալցիումը պետք է օգտագործել առավոտյան սննդի հետ միասին։
⠀
Ի դեպ, բացի կալցիումից, որը ձվի կեղևի հիմնական բաղադրիչն է, այն պարունակում է նաև երկաթ, պղինձ, ֆտոր, ֆոսֆոր, ցինկ, մանգան և քրոմ։
Ահա ևս 3 ժողովրդական բաղադրատոմսեր ձվի կճեպ օգտագործելու համար.
Գաստրիտ և ստամոքսի խոց
Վերցրեք ¼ թեյի գդալ ձվի փոշին և խառնեք 2 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութի հետ։
Սպասեք, մինչև կեղևը փափկի, ապա ավելացրեք 2 ճաշի գդալ կաթ։
Ընդունեք այս դեղը օրական 2 անգամ՝ առավոտյան դատարկ ստամոքսին և քնելուց առաջ՝ իմունային համակարգը ամրապնդելու և արյունը մաքրելու համար։
6 ձվի կճեպը լցնել 3 լիտր ջրով տարայի մեջ։ Տարան պահել սառնարանում մեկ շաբաթ։
Մեկ շաբաթ անց սկսեք ընդունել այս ըմպելիքից 2-3 բաժակ ամբողջ օրվա ընթացքում։
Կարող եք ավելացնել նաև կիտրոնի հյութ։
Վահանաձև գեղձի առողջության համար.
8 ձվի կեղևը մանրացնել և ավելացնել 2 կիտրոնի թարմ քամած հյութը։
Խառնուրդը թողնում ենք սառնարանում, մինչև փոշին ամբողջությամբ լուծվի։
Ավելացնել 1 լիտր թունդ կոնյակ և 1 կգ մեղր, խառել և թողնել մեկ շաբաթ եփվի սառնարանում։
Խմեք 1 ճ.գ.՝ օրական 3 անգամ՝ ուտելուց հետո։