Երբ իմանաք այս մասին, կսկսեք հաճախակի օգտագործել կարմիր գույնի մթերքները
Սննդի կարմիր գույնն ապահովում է ամենահզոր հակաօքսիդանտը՝ լիկոպենը։ Դրա հատկություններից մեկն ազատ ռադիկալների դեմ պայքարելն է, ինչպես նաև ենթադրվում է, որ այն ունի որոշակի հակաքաղցկեղային գործունեություն: Ջերմային բուժումը ոչ միայն չի ոչնչացնում այս նյութը, այլեւ նույնիսկ մեծացնում է դրա բիոանվտանգությունը։
Մեկ այլ հակաօքսիդանտ, որը պարունակում է կարմիր մթերքները, ֆենոլն է: Սա հիանալի օգնական է սթրեսի և երկարատև դեպրեսիայի դեմ պայքարում։
Կարմիր մթերքներում պարունակվող ֆլավոնոիդները պատասխանատու են տեսողության սրության և լավ հիշողության համար։
Այս 5 վիտամինները պաշտպանում են օրգանիզմը շաքարախտի բարդություններից
Շաքարային դիաբետը վտանգավոր հիվանդություն է, որն ունի բազմաթիվ տհաճ և վտանգավոր հետևանքներ։
Արյան բարձր շաքարը ամենաբացասական ազդեցությունն է ունենում մարմնի 4 հյուսվածքների վրա՝ աչքերի, նյարդերի, արյան անոթների և երիկամների վրա։
Ի՞նչ կարող է լինել արդյունքում։ Բացի այդ, հնարավոր է գլիկացիա՝ սա շաքարի և սպիտակուցի համադրություն է: Այս գործընթացի արդյունքում հյուսվածքն այլեւս չի կարողանում պատշաճ կերպով կատարել իր գործառույթները։ Հակառակ դեպքում, կարելի է ասել, որ սա շատ արագ ծերացում է։
Սակայն ռիսկերը նվազեցնելու համար պետք է ուշադրություն դարձնել որոշ վիտամինների վրա։
Այս մասին ավելի մանրամասն է խոսել էնդոկրինոլոգ Մարինա Նիկոլաևան։
B6, E, D, C, B1 վիտամինները կօգնեն բարելավել գործընթացը։
Դուք կարող եք նվազեցնել շաքարի մակարդակը որոշակի մթերքների միջոցով:
Բժիշկը խորհուրդ տվեց ուշադրություն դարձնել սխտորին, կանաչ թեյին, կուրկումինին և դդմին։
Բացի այդ, նպատակահարմար է պարբերաբար զբաղվել ֆիզիկական ակտիվությամբ։ Ծոմապահությունն ավելորդ չի լինի։
Նիկոլաևան նաև հիշեցրել է, որ չի կարելի ինքնուրույն բուժում նշանակել։ Կարևոր է լինել բժիշկների հսկողության տակ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։