Ինչպե՞ս ճիշտ լվանալ ելակը, ինչպե՞ս ընտրել թարմ ելակ և ինչպե՞ս պահպանել այն
Արդեն ելակի սեզոնն է և շատերս ենք գնում ելակ և վայելում։ Սակայն ելակը պահպանելու, ինչպես նաև ընտրելու ճիշտ տարբերակ կա։ Նախ խոսենք ելակ ընտրելուց։
Ելակ ընտրելուց ուշադիր ստուգեք հատպտուղները, եթե ելակները մգացած են՝ դա արդեն խոսում է նրա ոչ թարմ լինելու մասին։ Ելակը պետք է լվանալ միայն ուտելուց առաջ։
Եթե հատապտուղները խոնավ թողնեք, դրանք ավելի արագ կփչանան, ուստի ջրի մշակումը հետաձգեք այնքան ժամանակ, մինչև որոշեք օգտագործել ելակը:
Ելակը կարող եք լվանալ ինչպես սոդայով, այնպես էլ աղաջրով, հետո պարզաջրեք հոսող ջրի տակ, որպեսզի ամբողջ նստվածքներն ու բակտերիաները դուրս գան։
Իսկ եթե այնուամենայնիվ ցանկանում եք մաքուր հատապտուղներ պահել, լվանալուց հետո դրանք պետք է դնեք թղթե սրբիչի վրա և չորացնեք։
Ելակի հակացուցումները, ում է արգելված ելակ ուտել և ի՞նչ առողջական խնդիրներ կարող է առաջացնել ելակը
Կարդացեք այստեղ ՝ https://xohanoc.am/hy/xohanocic-durs/Elaki-hakacucumnery-um-e-argelvac-elak-utel-EV-i-nch-aroxjakan-xndirner-karox-e-arajacnel-elaky-10836
Ելակը պահպանեք սառնարանի հատուկ խցիկում, որի ջերմաստիճանը չի գերազանցում 2 ºС-ը։