Ձվի այս մասը ամենաօգտակարներից է․ Ահա թե ինչի մասին է խոսքը

Դիտումներ 637

Ձվի այս մասը ամենաօգտակարներից է․ Ահա թե ինչի մասին է խոսքը

Երբ դուք օգտագործում եք ձու, ի՞նչ եք անում ձվի կճեպը: Եթե այն նետում եք աղբարկղը, ուրեմն կորցնում եք առողջությունը բարելավելու հնարավորությունը։ Գիտեի՞ք, որ կեղևները 90%-ով բաղկացած են մաքուր կալցիումից:

Այն կարևոր է մարդու ոչ միայն առողջ ոսկորների և ատամների, այլև նյարդերի, մկանների և առողջ ֆերմենտների համար: Իսկ քիմիապես ձվի մեջ պարունակվող կալցիումն այն է, ինչ անհրաժեշտ է մեր ոսկորներին և ատամներին:

Առողջապահության ազգային ինստիտուտի բազմաթիվ հետազոտություններ պարզել են փոշիացված ձվի կճեպի օգուտները: Այս ձևով այն կարող է հեշտությամբ ներծծվել մարդու մարմնի կողմից և նպաստել առողջության մի շարք առավելությունների, ներառյալ ոսկորների ամրացումը, օգնելով ձեր մարմնին արտադրել առողջ արյան բջիջներ, վերացնել խոլեստերինը և նորմալացնել արյան ճնշումը:

 

 

Կես թեյի գդալ ձվի կեղևի կալցիումը պարունակում է մոտավորապես 1000-1500 մգ կալցիում կամ օրական առաջարկվող ընդունման 90%-ը:
1. 10 րոպե եփեք կեղևը՝ վնասակար բակտերիաները ոչնչացնելու համար։
2. Թողեք կեղևը սառչի, այնուհետև մանրացրեք այն սրճաղացով, մինչև այն վերածվի փոշու:

3. Պահեք կալցիումի փոշին հերմետիկ բանկայի մեջ:

Ամենատարածված միջոցը ձվի կճեպի փոշի դարձնելն է, կես թեյի գդալ ավելացնել մի բաժակ ջրի մեջ և խմել կում-կում։ Կարող եք նաև փորձարկել՝ այն ավելացնելով այլ մթերքների, ինչպիսիք են վարսակի ալյուրը կամ սմուզին:
Ի՞նչ եք կարծում, արժե՞ փորձել: Իսկ եթե արդեն փորձել եք, նկատե՞լ եք դրական փոփոխություններն ու առավելությունները:



Բոլորը ուտում են, բայց չգիտեն այս մասին․ Արդյոք ձուն օգտակար է, թե ոչ

Նոր ուսումնասիրությունը ցույց է տվել, որ շաբաթական երեքից յոթ ձու ուտելը կապված է արյան ճնշման իջեցման հետ:

Արյան բարձր ճնշումը (հիպերտոնիան) կարող է հանգեցնել բժշկական իրավիճակների, ինչպիսիք են ինսուլտը և սրտի կաթվածը: Միևնույն ժամանակ, ինչպես շատ այլ պայմաններ, հիպերտոնիան կախված է մարդկանց ամենօրյա սննդակարգի առանձնահատկություններից:

 

 

Օրինակ՝ հայտնի է, որ աղով հարուստ մթերքների օգտագործումը կարող է կտրուկ բարձրացնել արյան ճնշումը։ Բայց կան նաև մթերքներ, որոնց օգտագործումը հիպոթենզիվ էֆեկտ է տալիս։

Դրանցից մեկը հավի ձուն է։ Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ ձու ուտելը կապված է սիստոլիկ և դիաստոլիկ արյան ճնշման նվազման հետ։

Իր հերթին հրապարակվել են նոր հետազոտության տվյալներ, որոնք վկայում են կանոնավոր օգտագործմամբ ձվի հիպոթենզիվ ազդեցության մասին:

 



Հետազոտողները ուսումնասիրել են 668 մեծահասակ իսպանացիների շաբաթական ձվի ընդունումը՝ կապված նրանց արյան ճնշման հետ: Պարզվել է, որ այն մարդկանց մոտ, ովքեր օրական մեկ ձու են կերել, գրանցվել է արյան ճնշման ամենազգալի նվազում։

Ընդհանուր առմամբ, ըստ գիտնականների, հիպոթենզիվ ազդեցությունը կապված է ձվի մեծ սպառման հետ, այսինքն՝ շաբաթական երեքից յոթ ձու:

 

 

Հավասարակշռված և բարձրորակ սննդակարգի դեպքում օրական մեկ ձու ուտելը լիովին անվտանգ է, քանի որ այն բացասաբար չի ազդում արյան ճնշման և արյան շաքարի վերահսկման վրա, նույնիսկ այն մարդկանց մոտ, ովքեր ավելորդ քաշ ունեն կամ գիրություն ունեն։

​Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը