Ջուրը պարունակում է առողջության համար վտանգավոր նյութեր

Դիտումներ 245

Ջուրը պարունակում է առողջության համար վտանգավոր նյութեր

Պարզվել է, որ ջուրը պարունակում է առողջության համար վտանգավոր նանոպլաստիկներ: Նման եզրակացության են եկել Կոլումբիայի համալսարանի քիմիկոսները:

 

Առաջին անգամ փորձագետները կարողացան որոշել ջրի մեջ նանոպլաստիկայի մակարդակը՝ 1 միկրոմետրից պակաս երկարությամբ մասնիկներ: Նախկինում հաշվի էին առնվում միայն միկրոպլաստիկները (1-ից 500 միկրոմետր երկարությամբ):

 

 

Ուսումնասիրությունը ցույց է տվել, որ 1 լիտրանոց ջրի շիշը պարունակում է մոտ 240 հազար պլաստիկ մասնիկ։

 

Նանոպլաստիկի վտանգը, ինչպես նշում է Bloomberg-ը, կայանում է նրանում, որ այն կարող է մտնել մարդու բջիջներ և արյուն՝ շնորհիվ իր փոքր չափերի:

 



Ինչպես ազատվել խրոնիկական հոգնածությունից և մոռացկոտությունիցՔրոնիկ հոգնածությունը, տրամադրության հետ կապված խնդիրներն ու մոռացկոտությունը այն նշաններն են, որոնց հաճախ հանդիպում է ժամանակակից մարդը։
Հարկ է նաև նշել, որ այս ախտանիշները կարող են վերագրվել ուղեղի ծերացմանը: Բայց իրավիճակը կարելի է բարելավել, իսկ ծերացման գործընթացը կարող է հետաձգվել, եթե օգտագործեք բժիշկների պարզ առաջարկությունները։ 
Այս մասին ավելի մանրամասն է խոսել Ալեքսեյ Մոսկալյովը:

 

 


Առաջին հերթին, դուք պետք է պաշտպանվեք ձեզ նյարդային բորբոքումից:
Պետք է ուշադրություն դարձնել նաև սնուցմանը։ Պետք է հիշել, որ օրգանիզմում բորբոքումները հրահրում են արդյունաբերական մշակված մթերքները, սրանք են երշիկեղեն, չիպսեր, կիսաֆաբրիկատներ և այլն։ Սննդակարգում շատ շաքարավազը նույնպես վնասակար է առողջությանը։
Որտեղ ավելի լավ է փոխարինել քաղցրավենիքը չոր մրգերով, մեղրով, թարմ մրգերով: Ավելորդ չի լինի սննդակարգում ավելացնել այնպիսի մթերքներ, որոնք նվազեցնում են բորբոքման վտանգը։ Խոսքը ձկան, բանջարեղենի, խոտաբույսերի, հատապտուղների, ընդեղենի մասին է։ 



Ինչպես լրագրողների հետ զրույցում նշել է Մոսկալյովը, կարեւոր է նաեւ աղիների միկրոֆլորայի պահպանումը։ Դա անելու համար անհրաժեշտ է նաև նախապատվությունը տալ դիետիկ մանրաթելերով որոշ մթերքների, օրինակ՝ ճաշացանկում կարող եք ավելացնել հացահատիկային և հատիկավոր հատիկեղեն: 

Ավելի լավ է կարմիր միսը փոխարինել թռչնամսով կամ ձկով։ Ծայրահեղ դեպքում կարելի է ուտել մինչև 150 գրամ խոզի կամ տավարի միս, բայց միայն շաբաթը մեկ անգամ։ 
Բացի այդ, երջանկության հորմոն արտադրելու համար անհրաժեշտ է ֆիզիկական ակտիվություն։

 

 

Կարևոր է նաև բավականաչափ քնել, որպեսզի մարմինը ժամանակ ունենա վերականգնվելու համար:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը