Ձու մի դրեք սառնարանի դռան վրա. Կարդացեք պատճառը

Դիտումներ 737

Ձու մի դրեք սառնարանի դռան վրա. Կարդացեք պատճառը

Թեև դուռը սառնարանում ձվեր պահելու ամենատարածված վայրն է, մասնագետները նշում են, որ դա լավագույն տարբերակը չէ։

Սառնարանի դռները հաճախ բացվում են, ինչի պատճառով դրա վրա ջերմաստիճանը պարբերաբար տատանվում է։ Դա կհանգեցնի ձվերի վաղ փչացմանը, նշում են մասնագետները։

Հետագա թունավորման վտանգը, օրինակ՝ սալմոնելայով, կախված է պահպանման պայմաններից, այնուհետև՝ արտադրության տեխնոլոգիայից։ Սակայն նույն սալմոնելլան սառնարանում ոչ թե բազմանում է, այլև չի մահանում։

 

 



Սառնարանում ձվերը պահելու իդեալական տեղը դարակն է, ցանկալի է հետևի պատին մոտ լինի:

Մասնագետները նաև խորհուրդ են տալիս ձվերը լվանալ սառնարանում դնելուց առաջ։ Դա պայմանավորված է նրանով, որ սալմոնելլան հայտնաբերվում է ոչ թե ձվի ներսում, այլ ձվի կճեպից դուրս: 

 

 

Եթե ​​ձուն երկար ժամանակ պահվում է չլվացված, ապա բակտերիաները ներթափանցում են ձվի ներս։ Ավելին, եթե ձվի վրա սալմոնելա հայտնաբերվի, ապա հնարավոր է, որ հիվանդությունը տարածվի նույնիսկ սառնարանում գտնվող այլ մթերքների վրա։

 



Խանութից գնված ձուն փորձարկելու համար դրեք այն ջրի մեջ և դիտեք: Եթե ​​իջնում ​​է հատակին և պառկում է կողքի վրա, ուրեմն նոր է։ Եթե ​​այն ընկնում է ներքևում, բայց «կանգնում է», ապա դրա պիտանելիության ժամկետը շուտով կլրանա: Իսկ եթե ձուն չի խորտակվում ու լողում ջրի վրա, դեն նետեք, այն փչանում է։



Ամենաընթերցվածը