Ձմռանը 3 ամենավտանգավոր հատապտուղները, որոնք հանգեցնում են թրոմբոցի, արյան խտացման և իմունիտետի նվազմանը, սակայն քչերը գիտեն այս մասին

Դիտումներ 652

Ձմռանը 3 ամենավտանգավոր հատապտուղները, որոնք հանգեցնում են թրոմբոցի, արյան խտացման և իմունիտետի նվազմանը, սակայն քչերը գիտեն այս մասին

Ազնվամորու  ջեմը,  լոռամրգի  հյութը,  չիչխանի հյութը միշտ համարվում են ամենաօգտակար միջոցները ցուրտ ձմռանը իմունային համակարգի ամրապնդման, վիտամիններով և հակաօքսիդանտներով համալրելու համար:
Այս հոդվածում ես կխոսեմ երեք ամենանենգ հատապտուղների մասին, որոնց ոչ ճիշտ օգտագործումը կարող է հանգեցնել չափազանց տհաճ հետևանքների ձեր առողջության համար։

Ազնվամորիներ` բնական հակաբիոտիկ կամ իմունային համակարգի թշնամի:
Այո, ազնվամորին պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ, այդ թվում՝ C, ինչպես նաև բնական  սալիցիլաթթու , որն օժտված է հակաբորբոքային, դիաֆորիկ և ջերմության բարձրացման հատկությամբ: Իսկ եթե հանկարծ մրսես կամ ջերմությամբ գրիպ ունես, ազնվամորու համեղ մուրաբան հենց այնտեղ է: Սակայն նման հաճույքը կարող է շատ վատ ավարտ ունենալ։
Ազնվամորու մուրաբան կարող է վտանգավոր լինել գրիպի համար.
Բանն այն է, որ ջերմաստիճանի նվազումը ինքնաբերաբար նվազեցնում է իմունիտետը։ Եթե ​​այն մնում է 38 աստիճանի սահմաններում, ապա սա լավագույն հակաբիոտիկն է, որը խանգարում է ինչպես բակտերիաների, այնպես էլ վիրուսների զարգացմանը: Մարմնի այս պաշտպանիչ ռեակցիան օգնում է նրան արագ արտադրել հակամարմիններ և ինտերֆերոն:

Բոլոր բժիշկները խորհուրդ չեն տալիս իջեցնել ջերմաստիճանը, եթե այն չի բարձրանում 38,5-39 աստիճանից։ Սակայն ազնվամորու առատ օգտագործումը բավականին խիստ նվազեցնում է այն։

Ինչու է չիչխանը և լոռամիրգը վտանգավոր:
Ի տարբերություն ազնվամորու, այս հատապտուղները պարունակում են մեծ քանակությամբ  վիտամին K , որն ուժեղացնում է արյան մակարդումը: Իսկ ցանկացած հիվանդության դեպքում արյան մեջ մի քանի անգամ ավելի շատ տոքսիններ կան, որոնք ավտոմատ կերպով արյունն ավելի խիտ են դարձնում: 
Եվ, կարևոր է այդ թունավոր նյութերը ժամանակին հեռացնել լյարդի և երիկամների միջոցով՝ սպառելով շատ հեղուկ՝ չորացրած մրգերի կոմպոտների տեսքով։ Միկրոէլեմենտները օգնում են բջիջներին հեռացնել ամբողջ կեղտը առանց երիկամների վրա լարելու: Գլյուկոզան և հանքանյութերը հեղուկի մեջ, որոնք դուք խմում եք, հիանալի կապվում են տոքսինների հետ, ի տարբերություն մաքուր ջրի: Եվ սա զգալիորեն հեշտացնում է երիկամների աշխատանքը:

Կարեւոր է հիշել, որ անմտորեն հետեւելով ինտերնետից ցանկացած խորհրդատվություն առանց խորհրդատվության մասնագետի, կարող է վնասել ձեր առողջությանը:

Եթե ​​այս տեղեկատվությունը օգտակար լիներ ձեզ համար, եւ ցանկանում եք ապագայում նման հրապարակումներ կարդալ, բաժանորդագրվեք իմ ալիքին եւ նման:



Ո՞ր դեպքում չի կարելի սառեցնել հատապտուղները

Սառեցված հատապտուղները աշուն-ձմեռ ժամանակահատվածում վիտամինների բնական աղբյուր են։ Բարձրորակ խոհանոցային տեխնիկան թույլ է տալիս սառեցնել բազմաթիվ մրգեր՝ պահպանելով դրանց օգտակար հատկությունները, հյուսվածքն ու համը:

Դիզենտերիան չլվացված հատապտուղներ ուտելու ամենաանվնաս հետևանքն է խոհանոցում վատ հիգիենայի պատճառով լուրջ հիվանդությունների համեմատ։

 

Փչացած

Դուք կարող եք սառեցնել ցանկացած հատապտուղ և նույնիսկ հյութալի դեղձ, բայց նախքան սառեցնելը, դրանք պետք է մանրակրկիտ լվացվեն և դասավորվեն, որպեսզի փչացած պտուղները չմտնեն աշխատանքային մասի մեջ:

Արդեն հալված է

Սառած և հալված մթերքները նորից մի սառեցրեք, քանի որ հատապտուղներն ու մրգերը, երբ նորից հալեցնում են, բարենպաստ միջավայր են դառնում փտում առաջացնող միկրոօրգանիզմների աճի համար: 



Իսկ դա կարող է հանգեցնել սննդային թունավորման։

Սառեցված հատապտուղները կարելի է պահել սառնարանում մինչև 12 ամիս, պայմանով, որ դրա ջերմաստիճանը -18°C-ից ոչ բարձր լինի։ Եթե այն -12°C-ից բարձր է, կարող եք բլանկները պահել չորս ամսից ոչ ավելի:

 

 

Հիշեք սառեցված մրգերի կանոնը՝ արագ սառեցնել, դանդաղ հալեցնել: Աշխատանքային կտորը աստիճանաբար հալեցրեք՝ սենյակային ջերմաստիճանում, դնելով այն խոհանոցի սեղանի վրա կամ սառնարանում:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը