Ձմռանը 3 ամենավտանգավոր հատապտուղները, որոնք հանգեցնում են թրոմբոցի, արյան խտացման և իմունիտետի նվազմանը, սակայն քչերը գիտեն այս մասին
Ազնվամորու ջեմը, լոռամրգի հյութը, չիչխանի հյութը միշտ համարվում են ամենաօգտակար միջոցները ցուրտ ձմռանը իմունային համակարգի ամրապնդման, վիտամիններով և հակաօքսիդանտներով համալրելու համար:
Այս հոդվածում ես կխոսեմ երեք ամենանենգ հատապտուղների մասին, որոնց ոչ ճիշտ օգտագործումը կարող է հանգեցնել չափազանց տհաճ հետևանքների ձեր առողջության համար։
Ազնվամորիներ` բնական հակաբիոտիկ կամ իմունային համակարգի թշնամի:
Այո, ազնվամորին պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ, այդ թվում՝ C, ինչպես նաև բնական սալիցիլաթթու , որն օժտված է հակաբորբոքային, դիաֆորիկ և ջերմության բարձրացման հատկությամբ: Իսկ եթե հանկարծ մրսես կամ ջերմությամբ գրիպ ունես, ազնվամորու համեղ մուրաբան հենց այնտեղ է: Սակայն նման հաճույքը կարող է շատ վատ ավարտ ունենալ։
Ազնվամորու մուրաբան կարող է վտանգավոր լինել գրիպի համար.
Բանն այն է, որ ջերմաստիճանի նվազումը ինքնաբերաբար նվազեցնում է իմունիտետը։ Եթե այն մնում է 38 աստիճանի սահմաններում, ապա սա լավագույն հակաբիոտիկն է, որը խանգարում է ինչպես բակտերիաների, այնպես էլ վիրուսների զարգացմանը: Մարմնի այս պաշտպանիչ ռեակցիան օգնում է նրան արագ արտադրել հակամարմիններ և ինտերֆերոն:
Բոլոր բժիշկները խորհուրդ չեն տալիս իջեցնել ջերմաստիճանը, եթե այն չի բարձրանում 38,5-39 աստիճանից։ Սակայն ազնվամորու առատ օգտագործումը բավականին խիստ նվազեցնում է այն։
Ինչու է չիչխանը և լոռամիրգը վտանգավոր:
Ի տարբերություն ազնվամորու, այս հատապտուղները պարունակում են մեծ քանակությամբ վիտամին K , որն ուժեղացնում է արյան մակարդումը: Իսկ ցանկացած հիվանդության դեպքում արյան մեջ մի քանի անգամ ավելի շատ տոքսիններ կան, որոնք ավտոմատ կերպով արյունն ավելի խիտ են դարձնում:
Եվ, կարևոր է այդ թունավոր նյութերը ժամանակին հեռացնել լյարդի և երիկամների միջոցով՝ սպառելով շատ հեղուկ՝ չորացրած մրգերի կոմպոտների տեսքով։ Միկրոէլեմենտները օգնում են բջիջներին հեռացնել ամբողջ կեղտը առանց երիկամների վրա լարելու: Գլյուկոզան և հանքանյութերը հեղուկի մեջ, որոնք դուք խմում եք, հիանալի կապվում են տոքսինների հետ, ի տարբերություն մաքուր ջրի: Եվ սա զգալիորեն հեշտացնում է երիկամների աշխատանքը:
Կարեւոր է հիշել, որ անմտորեն հետեւելով ինտերնետից ցանկացած խորհրդատվություն առանց խորհրդատվության մասնագետի, կարող է վնասել ձեր առողջությանը:
Եթե այս տեղեկատվությունը օգտակար լիներ ձեզ համար, եւ ցանկանում եք ապագայում նման հրապարակումներ կարդալ, բաժանորդագրվեք իմ ալիքին եւ նման:
Ո՞ր դեպքում չի կարելի սառեցնել հատապտուղները
Սառեցված հատապտուղները աշուն-ձմեռ ժամանակահատվածում վիտամինների բնական աղբյուր են։ Բարձրորակ խոհանոցային տեխնիկան թույլ է տալիս սառեցնել բազմաթիվ մրգեր՝ պահպանելով դրանց օգտակար հատկությունները, հյուսվածքն ու համը:
Դիզենտերիան չլվացված հատապտուղներ ուտելու ամենաանվնաս հետևանքն է խոհանոցում վատ հիգիենայի պատճառով լուրջ հիվանդությունների համեմատ։
Փչացած
Դուք կարող եք սառեցնել ցանկացած հատապտուղ և նույնիսկ հյութալի դեղձ, բայց նախքան սառեցնելը, դրանք պետք է մանրակրկիտ լվացվեն և դասավորվեն, որպեսզի փչացած պտուղները չմտնեն աշխատանքային մասի մեջ:
Արդեն հալված է
Սառած և հալված մթերքները նորից մի սառեցրեք, քանի որ հատապտուղներն ու մրգերը, երբ նորից հալեցնում են, բարենպաստ միջավայր են դառնում փտում առաջացնող միկրոօրգանիզմների աճի համար:
Իսկ դա կարող է հանգեցնել սննդային թունավորման։
Սառեցված հատապտուղները կարելի է պահել սառնարանում մինչև 12 ամիս, պայմանով, որ դրա ջերմաստիճանը -18°C-ից ոչ բարձր լինի։ Եթե այն -12°C-ից բարձր է, կարող եք բլանկները պահել չորս ամսից ոչ ավելի:
Հիշեք սառեցված մրգերի կանոնը՝ արագ սառեցնել, դանդաղ հալեցնել: Աշխատանքային կտորը աստիճանաբար հալեցրեք՝ սենյակային ջերմաստիճանում, դնելով այն խոհանոցի սեղանի վրա կամ սառնարանում:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։