Ձմերուկը միրգ է թե բանջարեղեն․ Դուք գիտե՞ք

Դիտումներ 5086

Ձմերուկը միրգ է թե բանջարեղեն․ Դուք գիտե՞ք

Երեխանները և մեծահասակները բոլորը սիրում են վայելել հյութալի և մեծ  ձմերուկ:Բայց մի հարց կա`ձմերուկը հատապտուղ է,միրգ թե ընդանրապես`բանջարեղեն,հավանաբար, պատասխանել միանգամից կարող է շատ քիչ մարդ:Մեզ սովորեցրել են,որ ձմերուկը հատապտուղ է,բայց եկեք նայենք,արդյոք դա այդպես է:

 

 

Հատապտուղների շարքի ներկայացուցիչները ունեն տարբեր հատկություններ,որը նաև ունի ձմերուկը:Եվ այսպես հատապտուղների առանձնահատկությունները`հատապտուղը պետք է ունենա պտղամիս,հատապտուղը պետք է ունենա շատ քանակի սերմեր,պտուղը պետք է ունենա պինդ կեղև ,որպեսզի ապահովի պաշտպանություն արտաքին հնարավոր վնասվածքներից:

 



 Հիմա դիտարկենք ձմերուկը

Պտղամիսը `ամբողջ քաղցր մասը հենց բաղկացած է քաղցր և հյութալի պտղամսից:Կորիզը`այսինքն սերմերը ձմերուկի մեջ կա ինչքան ուզես:

 

 

Կեղևը`բոոլորին հայտնի է,որ ձմերուկը  ունի  հիշվող հաստ և կանաչ գծերով  կեղև,որը չես խառնի ուրիշի հետ:

 



Դրա համար էլ , չնայած  արտաքին տեսքով ձմերուկը շատ նման չէ տիպիկ հատապտուղներին,ինչպիսին են կեռասը և փշահաղարջը ,բայց ամբողջությամբ համապատասխանում է նկարագրին և համընկնում է այնպիսի կատեգորիայի  հետ ինչպիսին<<հատապտուղներն>>են:Բայց դա  դեռ ամբողջը չէ բոլոր հատապտուղները բաժանվում են ենթատեսակների և մեր ձմերուկը պատկանում  է դդմատեսակների կատեգորիային:Դա ավելի է նման ճշմարտությանը,ձմերուկը  և դդումը ունեն  լրիվ արդարացված արտաքին նմանություն:

Այսպիսով,ստացվում է ,որ  հատապտղի յուրահատուկ տեսակափոխությունը կոչվում է  դդմազգի:Համապատասխանաբար,ճիշտ է անվանել ձմերուկի պտուղը `դդմազգի:



Ամենաընթերցվածը