Ձեզ ենք ներկայացնում տոլմա պատրաստելու բոլոր գաղտնիքները ՝ փաթաթելուց մինչև ֆարշ բռնել

Դիտումներ 1362

Ձեզ ենք ներկայացնում տոլմա պատրաստելու բոլոր գաղտնիքները ՝ փաթաթելուց մինչև ֆարշ բռնել

Տոլման հայկական ամենահամեղ ուտեստներից մեկն է։ Պատմաբան, խոհարարական գրքերի հեղինակ Պոխլյոբկինին հայտնել է, որ տոլման հայկական խոհանոցի ուտեստ է։ Եվ նման պնդումները շատ են։

 

 

Այսպիսով, Xohanoc.am-ը ձեզ է ներկայացնում տոլմա պատրաստելու բոլոր գաղտնիքները ՝ փաթաթելուց մինչև ֆարշ բռնել։ 

Բաղադրամասեր



երկար բրինձ - 1 բաժակ,

տավարի միս լավ որակի - 1 կգ,

խոզի յուղոտ միս - 300-400 գ,

սոխ - 600 գ,

չորացրած թարխուն - 4 ճ.գ.,

չորացրած ռեհան - 4 ճ.գ.,

չորացրած անանուխ - 0,5 թեյի գդալ,

սխտոր - 1 գլուխ,

խաղողի տերևներ (պահածոյացված) - 400 գ,

կարագ - 3-4 ճ.գ.,

աղ ըստ ճաշակի,

աղացած պղպեղ ըստ ճաշակի,

սամիթ, մաղադանոս,

ջուր



Մաքրել սոխը, սխտորը: Խաղողի տերեւները լվանալ տաք ջրով, խնամքով շարել ափսեի վրա։ Բրինձը մի քանի անգամ լվանալ սառը ջրով։ Լվացեք տավարի և խոզի միսը: Մսաղացի միջոցով աղացեք միսը, սոխը, սխտորը, թարմ սամիթը, մաղադանոսը: Աղացած մսին ​​ավելացնել բրինձը, չորացրած ռեհանն ու թարխունը։ Լավ խառնել, ավելացնել աղ ու պապրիկա։ Կափարիչով փակել աղացած միսը և թողնել ամբողջ գիշեր սառնարանում։

Խաղողի տերևները ափսեի վրա դնել, վրան լցնել աղացած միսը և փաթաթել։

 

 

Տոլմաները գեղեցիկ շարքերով դնել կաթսայի մեջ։  Ես օգտագործում եմ չուգունե թավան, ինչպես մայրս է սովորեցրել ինձ:  Նա ասաց, որ չուգունի մեջ տոլման համեղ է ստացվում։  Վերջում պետք է մի քանի խաղողի տերեւ դնել, ապա՝ վերին շերտին ափսե։  Լցնել ջուր, որպեսզի ծածկի ափսեն: Կափարիչով կաթսան փակել և մարմանդ կրակի վրա մոտ մեկ ժամ կամ մի փոքր ավելի եփ գալ։



Ամենաընթերցվածը