Ձեզ ենք ներկայացնում տոլմա պատրաստելու բոլոր գաղտնիքները ՝ փաթաթելուց մինչև ֆարշ բռնել
Տոլման հայկական ամենահամեղ ուտեստներից մեկն է։ Պատմաբան, խոհարարական գրքերի հեղինակ Պոխլյոբկինին հայտնել է, որ տոլման հայկական խոհանոցի ուտեստ է։ Եվ նման պնդումները շատ են։
Այսպիսով, Xohanoc.am-ը ձեզ է ներկայացնում տոլմա պատրաստելու բոլոր գաղտնիքները ՝ փաթաթելուց մինչև ֆարշ բռնել։
Բաղադրամասեր
երկար բրինձ - 1 բաժակ,
տավարի միս լավ որակի - 1 կգ,
խոզի յուղոտ միս - 300-400 գ,
սոխ - 600 գ,
չորացրած թարխուն - 4 ճ.գ.,
չորացրած ռեհան - 4 ճ.գ.,
չորացրած անանուխ - 0,5 թեյի գդալ,
սխտոր - 1 գլուխ,
խաղողի տերևներ (պահածոյացված) - 400 գ,
կարագ - 3-4 ճ.գ.,
աղ ըստ ճաշակի,
աղացած պղպեղ ըստ ճաշակի,
սամիթ, մաղադանոս,
ջուր
Մաքրել սոխը, սխտորը: Խաղողի տերեւները լվանալ տաք ջրով, խնամքով շարել ափսեի վրա։ Բրինձը մի քանի անգամ լվանալ սառը ջրով։ Լվացեք տավարի և խոզի միսը: Մսաղացի միջոցով աղացեք միսը, սոխը, սխտորը, թարմ սամիթը, մաղադանոսը: Աղացած մսին ավելացնել բրինձը, չորացրած ռեհանն ու թարխունը։ Լավ խառնել, ավելացնել աղ ու պապրիկա։ Կափարիչով փակել աղացած միսը և թողնել ամբողջ գիշեր սառնարանում։
Խաղողի տերևները ափսեի վրա դնել, վրան լցնել աղացած միսը և փաթաթել։
Տոլմաները գեղեցիկ շարքերով դնել կաթսայի մեջ։ Ես օգտագործում եմ չուգունե թավան, ինչպես մայրս է սովորեցրել ինձ: Նա ասաց, որ չուգունի մեջ տոլման համեղ է ստացվում։ Վերջում պետք է մի քանի խաղողի տերեւ դնել, ապա՝ վերին շերտին ափսե։ Լցնել ջուր, որպեսզի ծածկի ափսեն: Կափարիչով կաթսան փակել և մարմանդ կրակի վրա մոտ մեկ ժամ կամ մի փոքր ավելի եփ գալ։