Ձեզ ենք ներկայացնում շատ համեղ տիրամիսուի բաղադրատոմսը
Պահանջվող մթերքներ.
- 6 ձու
- 400 գր. բիսկոտի
- 500 գր. մասկարպոնե
- 100-150 գ. շաքարի փոշի
- 300 մլ. աղացած սուրճ - էսպրեսսո
- 10 մլ. ռոմ / կոնյակ
Պատրաստման եղանակը.
Նախ, դեղնուցներն առանձնացնում են սպիտակուցներից։ Այնուհետեւ շաքարի փոշին երկու հավասար մասերի ենք բաժանում։ Հարիչով հարում ենք ձվի դեղնուցներն ու շաքարի փոշին։
Մոտ 5 րոպե, մինչև սպիտակ կրեմ ստացվի։
Զգույշ եղեք, որ ջրի ջերմաստիճանը շատ բարձր չլինի, որպեսզի ձվերը չեփվեն։
Հեռացրեք ամանը ջրային բաղնիքից և ավելացրեք մասկարպոնեն։ Խառնել և հարել կրեմը դեղնուցներով։
Կոմբայնով կամ հարիչով հարում ենք ձվի սպիտակուցը շաքարավազի հետ։ Արդյունքը պետք է լինի հաստ սպիտակուցային կրեմ:
Այն ավելացրեք մասկարպոնեի և ձվի դեղնուցների մեջ։ Պատրաստեք սուրճը, ավելացրեք ալկոհոլը, ապա թողեք, որ սառչի։
Թխվածքաբլիթները թաթախեք պատրաստի բաժակների մեջ։
Ավելացնել կրեմ, ապա թխվածքաբլիթներ և այդպես շարունակ, մինչև ստացվի կրեմ:
Շաղ տալ կակաոյով և զարդարել ելակով, ազնվամորիով կամ հապալասով։