Ձեզ ենք ներկայացնում շատ համեղ կոտլետների բաղադրատոմս
Բաղադրությունը․
Աղացած հավ - 500 գ
Ցուկկինի - 250 գ
Սեմոլինա - 30 գ
Սոխ - 100 գ
Հավի ձու - 1 հատ
Մաղադանոս - 2 ճ /գդ. թարմ
Սխտոր - 2 ատամ
Բուսական յուղ - 2 ճ /գ.
Աղ
Սև պղպեղ
Ցուկկինին քերել և մի կողմ դնել։
Մաքրել սոխը և կտրատել խորանարդի տեսքով։
Տաքացրեք տապակը և ավելացրեք մեկ ճաշի գդալ բուսական յուղ։ Ավելացնել մանր կտրատած սոխը և տապակել միջին ջերմության վրա, մինչև գեղեցիկ ոսկեգույն երանգ ստանա, բայց միևնույն ժամանակ մնա հյութալի։
Կեղևազատել սխտորը և մի քանի խոշոր կտորների կտրել, գցել բլենդերի մեջ։ Այնտեղ ավելացնել տապակած սոխը և մաղադանոսը։
Կտրեք ամեն ինչ: Պետք չէ համասեռ շիլա պատրաստել, զանգվածը կոպիտ է ստացվում։ Եթե բլենդերն ընդհանրապես չի ցանկանում պտտվել, ապա կարող եք, օրինակ, այնտեղ ավելացնել ցուկկինիից բաց թողնված ջրից մեկ գդալ։
Աղացած հավը լցնում ենք ամանի մեջ, հարում հավի ձվի մեջ, բլենդերից ավելացնել աղը, սև պղպեղը և սոխի զանգվածը։
Ամեն ինչ լավ խառնել, մի քանի րոպե, մինչև կպչուն դառնա։
Ձեռքերով քամեք հեղուկը ցուկկինիից և ավելացրեք անմիջապես աղացած միսին։ Պարզապես ձեռքերով վերցրեք մի բուռ քերած ցուկկինի և քամեք՝ ազատվելով ավելորդ ջրից։
Եվս մեկ անգամ ամեն ինչ լավ խառնել։ Եթե ժամանակ ունեք, ապա թողեք, որ աղացած միսը գոնե մի քիչ մնա սառնարանում՝ 5-30 րոպե։ Դա անհրաժեշտ է, որպեսզի ձավարը սկսի հեղուկ կլանել և մի փոքր ուռել։
Տապակը տաքացնել, ավելացնել բուսայուղ, միջին կրակի վրա դնել։ Ցուկկինիով և աղացած միսով կոտլետներ ձևավորել և անմիջապես դնել տապակի մեջ։
Տապակել մինչև լավ կարմրեն երկու կողմից։ Կաթսայից հետո կափարիչը պինդ փակում ենք և 15-20 րոպե եփում ենք մեր կոտլետները մարմանդ կրակի վրա։
Մեծ հաշվով 13-15 րոպեն բավական է, հավի աղացած միսը եփելու ժամանակ ունի, բայց այս դեպքում կոտլետներում ցուկկինին մի քիչ զգացվում է, կարծես մի փոքր ճռճռում է։ Եթե դա ձեզ չի անհանգստացնում, ապա կարող եք անջատել այն 13 րոպե անց։ 20 րոպե հետո այն ամբողջությամբ լուծվում է և ընդհանրապես չի զգացվում։
Ցուկկինիով և աղացած մսով կոտլետները պատրաստ են։