Հնարք, որը կօգնի ձեզ սոխը կտրելուց չլացել
1. Սկզբում (եթե ժամանակը թույլ է տալիս), սոխը դրեք սառնարանում (30 րոպե) կամ սառցարանում (10 րոպե):
Սառը միջավայրը կանխում է ծծմբային միացությունների տարածումը։ Սակայն խորհուրդ չի տրվում անընդհատ սոխը պահել սառնարանում։
2. Դանակը պետք է սրված լինի։ Սուր սայրի օգտագործումը օգնում է նվազեցնել սոխի բջիջների վնասը և, հետևաբար, ծծմբի արտազատումը:
3. Դանակը պետք է պարբերաբար թրջել սառը ջրով։ Ջուրը կարող է չեզոքացնել ծծումբը։ Մաքրած սոխը նույնպես խորհուրդ է տրվում նախապես թրմել հոսող ջրի մեջ, բայց ոչ երկար, քանի որ ջուրը մի փոքր փափկացնում է սոխը, իսկ համը կարող է փոխվել։
4. Սառը ջրի ծծումբը «դուրս հանելու» ունակությունը կարելի է ստուգել՝ սոխը կտրելիս ջուր տանելով բերանը: Շատերը պնդում են, որ այս մեթոդը շատ արդյունավետ է արցունքների դեմ պայքարում։
5. Սոխ կտրելիս արմատը մի կտրեք՝ հենց դրա մեջ է գտնվում ամինաթթուների ամենաբարձր պարունակությունը։