Ջերմաչափը բավական է վահանաձև գեղձի առողջությունը ստուգելու համար․ Նման մեթոդ իրականում գոյություն ունի

Դիտումներ 933

Ջերմաչափը բավական է վահանաձև գեղձի առողջությունը ստուգելու համար․ Նման մեթոդ իրականում գոյություն ունի

Քչերը գիտեն այդ մասին, բայց 50 տարի առաջ Բրոդի գիտնական Օտտո Բարնսը հայտնաբերեց, որ մարմնի ջերմաստիճանը հիանալի ցուցանիշ է հասկանաու համար, թե ինչպես է աշխատում ձեր վահանաձև գեղձը:

Կա միայն մեկ նախազգուշացում՝ մարմնի ջերմաստիճանը պետք է չափել անմիջապես արթնանալուց հետո՝ դեռ անկողնում:
Բարնսը նկատել է, որ առավոտյան աննորմալ ջերմությունը վահանաձև գեղձի բորբոքային գործընթացի առաջին նշանն է։

Ահա թե ինչ պետք է անել.
- Հենց արթնանաք, ջերմաչափը անմիջապես դրեք թևատակին։ Թող մնա սովորականից ավելի երկար՝ 10 րոպե։
- Նրա նորմալ միջակայքը 36,5 C°-ից մինչև 36,8 C° է

 

 

Եթե ձեր ջերմաստիճանը 36,5 ° C-ից 36,8 ° C է, ապա վահանաձև գեղձի հետ ամեն ինչ կարգին է:
Եթե ​​առավոտյան ձեր ջերմաստիճանը 36,5 C-ից ցածր է, ուրեմն հիպոթիրեոզ ունեք։ Սա նշանակում է, որ վահանաձև գեղձն այնքան ակտիվ չի աշխատում, որքան պետք է: 
Հավանաբար սա է պատճառը, որ դուք զգում եք քրոնիկական հոգնածության, դեպրեսիայի, հաճախակի մրսածության և հիշողության և կենտրոնացման հետ կապված խնդիրներ: Առավել առաջադեմ դեպքերում կարող է նկատվել նաև մազաթափություն։
Եթե ​​առավոտյան ջերմաստիճանը 36,8 ° C-ից բարձր է, ապա դուք ունեք հիպերթիրեոզ: Սա այն դեպքում, երբ վահանաձև գեղձը գերակտիվ է: Ամենայն հավանականությամբ, մարմնում ինչ-որ ուժեղ բորբոքային գործընթաց կա: 



Վահանաձև գեղձի բուժում ժողովրդական միջոցներով

10 կիտրոնի հյութ, 10 ճզմած սխտոր, 1 լիտր բնական մեղր։ Խառնուրդը թրմեք 7 օր։ Խմեք 4 ճ.գ.՝ օրական 1 անգամ։

1 կիտրոնը քերել կեղևի հետ, խառնել շաքարավազի հետ և ընդունել 1 թ/գ ուտելուց 30 րոպե առաջ։

 

 

14 ընկույզի կեղևը լցնել 0,5 լիտր տարողությամբ տարայի մեջ, լցնել օղիով և 7 օր թրմել մութ, տաք տեղում։ Կափարիչով փակեք բանկան: Առավոտյան դատարկ ստամոքսին խմել 1 ճ.գ․։

1 բաժակ հնդկաձավար փոշի, 1 բաժակ ընկույզ՝ նախապես մանրացված, 1 բաժակ բնական մեղր։ Խառնել և զանգվածը տեղափոխել տարայի մեջ։ 

1 ճ․գ․ ընդունեք այս խառնուրդը՝ մեկ շաբաթվա ընթացքում: Այնուհետև մեկ ամիս անց կրկնել կուրսը։

 

 



Կոմպրես կաղնու կեղևի թուրմից։ 50 գ կեղև + աղացած ընկույզի կեղև + կես լիտր ջուր։ Խառնուրդը եռացրեք 30 րոպե։ Գործվածքը թրջում ենք թուրմով, քսում պարանոցին, պահում 2 ժամ։ Կարելի է ամրացնել վիրակապով և պոլիէթիլենով, որպեսզի կոմպրեսը չչորանա։

Օգտագործելով յոդի թուրմ, դուք կարող եք ինքնուրույն որոշել, թե արդյոք վահանաձև գեղձի ֆունկցիայի խանգարումներ կան, թե ոչ: Երեկոյան պարանոցին յոդի ցանց քսեք և հետևեք, թե երբ է այն անհետանում։ Եթե ​​ցանցը անհետանում է 3 ժամից, ապա ձեր օրգանիզմում յոդ է պակասում։ Եթե ​​յոդի ցանցը չի անհետանում 7 ժամ հետո, ապա ձեր օրգանիզմը չի կլանում յոդը, ինչը վկայում է հիպերթիրեոզի առկայության մասին։

 



Ամենաընթերցվածը