Ձեր սննդակարգում ավելի շատ համեմունքներ ավելացնելը այս արդյունքին կհանգեցնի

Դիտումներ 495

Ձեր սննդակարգում ավելի շատ համեմունքներ ավելացնելը այս արդյունքին կհանգեցնի

Այժմ մենք գիտենք, որ խոտաբույսերն ու համեմունքները հզոր հակաբիոտիկներ են, քանի որ դրանք պարբերաբար ավելացնելով մեր սննդի մեջ փոքր չափաբաժիններով՝ կարող ենք բարձրացնել մեր իմունային համակարգը:
Համեմատաբար 5 լավագույն համեմունքների ցանկը, որոնք ունեն պոլիֆենոլների բարձր պարունակություն, և մի քանի խորհուրդ, թե ինչպես հարստացնել ձեր սննդակարգը դրանցով:

Օրեգանո - մանրէների դեմ

Օրեգանոն իտալական խոհանոցի զարդերից է , առանց դրա ոչ մի պիցցա կամ մակարոնեղենի սոուս չի պատրաստվում: 
Մենք ոչ բոլորս ենք սիրում դրա քաղցր  համը, ուստի ավելի լավ է մի քիչ ավելացնել, որպեսզի այն վատը չդառնա: 

Ռոզմարին
Ռոզմարին լավ համ է տալիս ջեռոցում եփած ուտեստներին, տապակած ուտեստներին, մսին և ձկանը:  
Ռոզմարին տոնիկ և ամրացնող միջոց է:  Օգտագործման ժամանակ հանում է սթրեսը, նյարդային լարվածությունը, բարելավում է նևրոզի վիճակը, ընդհանուր հյուծվածությունը և թուլությունը:

 

 

 

 

Ուրց 

Ուրցը (չշփոթել չամանի հետ) միջերկրածովյան մեկ այլ հայտնի համեմունք է: 

Ավելացրեք այն աղցաններին, սոուսներին, ապուրներին, շոգեխաշած սնունդներին, տապակած ֆրիին, ձվով բոլոր ուտեստներին, սխտորով հացին, մակարոնեղենի սոուսներին և այլն:

Կալիֆորնիայի համալսարանի գիտնականները կարծում են, որ ուրցը հակաօքսիդիչ ակտիվությամբ նման է վիտամին E-ին:

Քրքումը քաղցկեղի դեմ

Քրքումը ամենից հաճախ ասոցացվում է հնդկական խոհարարության հետ: Պատրաստեք կարրի ձեր ունեցած ցանկացած բաղադրիչներով՝ բանջարեղեն, միս, ձուկ, ձու կամ ոսպ, և ավելացրեք մի առատ գդալ քրքում, ինչպես նաև կարրիի այլ համեմունքներ, ինչպիսիք են չաման, աղացած համեմ, կոճապղպեղ և սխտոր: Ապուրներին, բրնձի փլավին ավելացնել քրքում, սա նրանց վառ դեղին գույն կտա



Կինը ամեն օր առավոտյան ջրի հետ քրքում էր օգտագործում, իսկ մեկ տարի անց այս ամենը տեղի ունեցավ

Քրքումի զարմանալի բուժիչ հատկությունները նրա ակտիվ բաղադրիչի՝ կուրկումինի արդյունքն են, որն ապացուցել է, որ չափազանց օգտակար է առողջության համար։

Այս համեմունքը ձեր սննդակարգ մտցնելու եղանակներից մեկն այն ձեր սիրելի բաղադրատոմսերին ավելացնելն է: Կարելի է խառնել տաք ջրի հետ և խմել առավոտյան առաջինը։ 

 

 

Ստորև ներկայացնում ենք 9 պատճառ, թե ինչու հենց այսօր պետք է սկսել քրքումով տաք ջուր խմել։

1. Պայքարում է բորբոքումների դեմ
2. Պաշտպանում է ուղեղը
3. Բարելավում է մարսողությունը
4. Պաշտպանում է սիրտը
5. Նվազեցնում է արթրիտի ախտանիշները



6. Դարձնում է ձեզ ավելի երիտասարդ 
7. Բուժում է 2-րդ տիպի շաքարախտը
8. Պաշտպանում է լյարդը

9. Ալկալիզացնում է օրգանիզմը

 

Այս բոլոր բարելավումները տեղի ունեցան այդ կնոջ հետ՝ առավոտյան քրքումով ջուր խմելուց հետո։Ցանկանու՞մ եք քրքումով ջուր պատրաստել: Ահա թե ինչպես.
Պատրաստման եղանակը շատ պարզ է. Վերցրեք մոտ 1 թեյի գդալ աղացած քրքում, մի պտղունց սև պղպեղ, որպեսզի բարելավվի քրքումի կլանումը մարմնում և խառնեք դրանք մի բաժակ տաք ջրի մեջ:
Անընդհատ խառնում ենք, մինչև բաղադրիչները լավ լուծվեն։ Խմեք, քանի դեռ տաք է։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը