Ձեր մաշկը հանկարծ սկսել է ծերանալ․ Ես սկսեցի ճիշտ օգտագործել վիտամին E-ն, արդյունքը զարմացրեց բոլոր ընկերներիս։
Վիտամին E-ն պատկանում է վերարտադրողական համակարգի վիտամիններին և շատ օգտակար է կանանց համար։ Առանց դրա ոչ մի գինեկոլոգիական հիվանդություն չի կարող բուժվել։
Այն կանխում է կնճիռների առաջացումը՝ սնուցելով և խոնավեցնելով մաշկը ներսից: Եթե դուք օգտագործում եք այն կանոնավոր և պատշաճ քանակությամբ, ապա կարող եք հետաձգել ծերացման գործընթացը 5-10 տարով:
Վիտամին E-ն հիանալի հակաօքսիդանտ է, որը պաշտպանում է բջիջները օքսիդացումից և կանխում օրգանիզմում չարորակ պրոցեսների զարգացումը, ինչը հանգեցնում է ուռուցքների և քաղցկեղի: Այս վիտամինի պակասի դեպքում բջիջները դառնում են ավելի զգայուն տոքսինների ազդեցության նկատմամբ և ոչնչացվում են՝ թուլացնելով իմունային համակարգը:
Տոկոֆերոլը՝ վիտամին E-ի հիմնական ակտիվ նյութը, հեռացնում է տոքսիններն օրգանիզմից և կանխում քաղցկեղածինների ձևավորումը, ինչպես նաև ակտիվ մասնակցություն է ունենում հյուսվածքների վերականգնմանը և նորմալացնում հորմոնների աշխատանքը:
Վիտամին E-ն առկա է հետևյալ մթերքներում (նվազման կարգով)՝ ցորենի սերմի յուղ, սոյայի, բամբակի և արևածաղկի ձեթ, նուշ, պնդուկ, մարգարին, եգիպտացորենի և կտավատի սերմի յուղ, ընկույզ, սոյայի հատիկներ, եգիպտացորեն, կոկոսի և ձիթապտղի յուղ, հնդկաձավար, ցորեն, հնդկական ընկույզ, ծիրանի չիր, չիչխան, լոբի, մասուր, վարսակի ալյուր, ոլոռ և այլ մթերքներ։ Ինչպես տեսնում եք, վիտամին E-ն բավարար քանակությամբ պարունակվում է մթերքներում, սակայն այդ մթերքները հիմնականում շատ յուղոտ են։ Ուստի վիտամին E-ի պակասից հատկապես տառապում են դիետա պահող կանայք։
Նրանք իրենց սննդակարգից բացառում են առավելագույն քանակությամբ վիտամին E պարունակող մթերքները՝ չհասկանալով, որ առանց դրա նորմալ նյութափոխանակությունն անհնար է։ Պարզվում է, որ ցանկանալով ավելի լավ տեսք ունենալ՝ աղջիկները սկսում են նիհարել, բայց դա սխալ անելով՝ արդյունքի չեն հասնում։ Վիտամին E-ի պակասը ազդում է մաշկի և մազերի վիճակի վրա։ Մարդը ծերանում է մեր աչքի առաջ։
Վիտամին E-ի պակասի նշաններ՝ չոր մազեր, չոր և կնճռոտ մաշկ, քրտնարտադրություն, լիբիդոյի պակաս, դեպրեսիա, ապատիա։ Պարզվում է՝ վիտամին E-ն պատասխանատու է ոչ միայն մարդու ֆիզիկական, այլև հոգեբանական վիճակի համար։
Այս վիտամինը ճարպային լուծվող է, ուստի, որպեսզի այն առավելագույն օգուտ բերի, ավելի լավ է այն օգտագործել յուղոտ մթերքների հետ և օրվա առաջին կեսին։ Ցանկալի է վիտամին E-ի պարկուճների ընդունումը չզուգակցել հակաբիոտիկների ընդունման հետ, ինչպես նաև այն չխմել սուրճի, հյութի կամ կաթի հետ։
Սա ամենակարևոր վիտամինն է կանանց համար. Պետք է այն ընդունեք
Ստորև ներկայացված է ամենակարևոր տեղեկատվության ցանկը.
1) Այս փոքրիկ դեղին հաբերը կարող են զգալիորեն բարելավել ձեր առողջական վիճակը
2) Այն վերականգնում է իմունիտետը և աջակցում է սրտի և արյան անոթների աշխատանքին։ Խթանում է բոլոր օրգանների, հատկապես մաշկի գործունեությունը, նպաստում մազերի նորմալ աճին։
3) Ֆոլաթթուն B6 և B12 վիտամինների հետ համատեղ 30%-ով նվազեցնում է աչքի հիվանդությունների առաջացման վտանգը։
4) Ֆոլաթթուն ապահովում է մաշկին առողջ գույն: Իսկ պանտոտենիկ և պարաամինբենզոյան թթուների հետ միասին այն կարող է երկար ժամանակ կանխել մազերի սպիտակելը։
5) Այս վիտամինը խորհուրդ է տրվում հատկապես հղիության ժամանակ։ Հղիության ընթացքում ֆոլաթթվի օրական չափաբաժինը 400 մգ է։
Բազմամյա թեստերի արդյունքները ցույց են տվել, որ վիտամին B9-ի (ֆոլաթթու) երկարատև ընդունումը ոչ միայն կարող է ազատվել հղիության և ծննդաբերության ընթացքում բազմաթիվ բարդություններից, այլև օգտակար է կանացի օրգանիզմի առողջության համար մինչև ծննդաբերության սկիզբը:
Այսպիսով, գիտնականները պարզել են, որ ֆոլաթթվի օգտագործումը օգնում է խուսափել երեխայի ողնաշարի հետ կապված խնդիրներից, նպաստում է պտղի նյարդային համակարգի ճիշտ ձևավորմանը։
Կանանց մոտ ֆոլաթթվի պակասը կարող է հանգեցնել էստրոգենի նկատմամբ վերարտադրողական օրգանների նորմալ արձագանքի բացակայությանը:
Տղամարդիկ նույնպես այս վիտամինի կարիքն ունեն։ Ֆոլաթթուն աշխատում է տեստոստերոնի հետ համատեղ: Որպեսզի երիտասարդի մոտ զարգանան նորմալ սեռական հատկանիշներ, ինչպիսիք են ձայնը, մորուքը, մեծացած շագանակագեղձը սերմնարտադրության համար, նրան անհրաժեշտ է օրական որոշակի քանակությամբ ֆոլաթթու:
Ֆոլաթթվի հիմնական աղբյուրներն են՝ հազար, սպանախ, կաղամբ, կանաչ սոխ, կանաչ ոլոռ, լոբի, սոյա, ճակնդեղ, գազար, լոլիկ, ամբողջական ալյուր և հացաբուլկեղեն այս ալյուրից, հնդկաձավար և վարսակի ալյուր, ցորեն, խմորիչ: