Ձեր ականջները խցանվու՞մ են մրսածության ժամանակ․ Եթե այո՝ անպայման կարդացեք սա

Դիտումներ 426

Ձեր ականջները խցանվու՞մ են մրսածության ժամանակ․ Եթե այո՝ անպայման կարդացեք սա

Փենսիլվանիայի պետական ​​համալսարանի (ԱՄՆ) վիրաբուժության պրոֆեսոր Ջոն Ֆորնադլին բացատրել է, որ մրսածության դեպքում ականջի խցանում առաջանում է հատուկ սեղմման արդյունքում, որը կապում է ականջի խոռոչը լորձաթաղանթի հետ։ 

Բժիշկը կիսվել է, որ լսողության վատթարացումը պայմանավորված է նրանով, որ երբ քթանցքի լորձաթաղանթը ուռչում է, սեղմվում է Էվստաքյան խողովակը, որը կապում է միջին ականջի խոռոչը կոկորդի վերին հատվածի հետ։ Երբ օրգանիզմում հայտնվում են շնչառական վիրուսներ, սկսվում է օրգանիզմի իմունային արձագանքը։ Վարակման դեմ պայքարելու համար քթի հատվածները և սինուսները սկսում են լորձ արտադրել, քանի որ հյուսվածքները բորբոքվում են, ինչը հանգեցնում է քթի գերբնակվածության զգացմանը:

Այն սովորաբար կարգավորում է օդի ճնշումը ականջում՝ այն հավասարեցնելով դրսի ճնշմանը: Այնուամենայնիվ, երբ սինուսները այտուցված են և առկա է լորձ, այս խնդիրները կարող են տարածվել սինուսի վրա՝ հանգեցնելով նեղացման և շնչուղիների խցանման: Սա հանգեցնում է ականջի ներսում ճնշման և մթնոլորտի անհամապատասխանության, իսկ թմբկաթաղանթը ձգվում է և ավելի քիչ ենթակա է թրթռումների, ինչը, ի վերջո, հանգեցնում է լսողության հստակության նվազմանը:

Բժիշկը նշել է, որ այս վիճակը, թեև կարող է տհաճ լինել, ընդհանուր առմամբ վտանգավոր չէ և սովորաբար ինքնըստինքյան անցնում է։ Այնուամենայնիվ, երբեմն էվստախյան խողովակում լորձի կուտակումը կարող է առաջացնել միջին ականջի վարակ, ինչը կարող է վատթարացնել լսողության խնդիրները:



Բժիշկներն ուղղակի բացատրություն չունեն սրա համար. պարզապես խառնեք այս 2 բաղադրիչները և բուժեք խոլեստերինը, արթրիտը, քաղցկեղը, գրիպը, մրսածությունը և նիհարեք

Մեղրն ամենաառողջ մթերքներից է, որը հարուստ է վիտամիններով և հանքանյութերով։ Հանքանյութերի և վիտամինների տեսակը, ինչպես նաև դրանց քանակությունը կախված է մեղվաբուծության համար օգտագործվող ծաղկի տեսակից:

 

 

Մեղրը հաճախ օգտագործվում է որպես հակասեպտիկ՝ շնորհիվ իր հակասնկային և հակաբակտերիալ հատկությունների:
Բացի այդ, այն պարունակում է սննդանյութեր, որոնք արդյունավետորեն հեռացնում են մարմնից ազատ ռադիկալները:
Թերևս առողջության ամենամեծ օգուտը գալիս է դարչինի հետ համակցված մեղրից:

Մեղրի և դարչինի խառնուրդը շատ արդյունավետ է բարձր խոլեստերինի, արյան շաքարի և բազմաթիվ վիրուսների նվազեցման համար։
Մի բաժակ տաք ջրի մեջ խառնեք 1 ճաշի գդալ մեղր և 2 ճաշի գդալ դարչին: Այս խառնուրդը պետք է խմել ամեն օր։ Սա կվերացնի լեղապարկի բակտերիաները։
Այս համադրությունը 2 ժամվա ընթացքում կնվազեցնի ձեր խոլեստերինը 10%-ով։
Մի բաժակ թեյի մեջ խառնեք 2 ճաշի գդալ մեղրը 3 ճաշի գդալ դարչինով։ Խմեք այն պարբերաբար։



Սրտի հիվանդություններ
Մեղրից ու դարչինից մածուկ պատրաստեք։ Օգտագործեք այս մածուկը մարմելադի փոխարեն՝ նախաճաշին հացի վրա։ Սա կնվազեցնի խոլեստերինի մակարդակը զարկերակներում և կկանխի ցանկացած հնարավոր սրտի կաթված:

Արթրիտ
Մի բաժակ ջրի մեջ խառնեք 2 ճաշի գդալ մեղր և 1 ճաշի գդալ դարչին։ Օգտագործեք այն առավոտյան և երեկոյան։

 

 

Այն կօգնի ձեզ քրոնիկ արթրիտի դեմ և նույնիսկ կարող է օգնել քաղցկեղի դեմ, եթե այն կանոնավոր օգտագործեք:

Մրսածություն և գրիպ
Եթե ​​դուք տառապում եք խցանված սինուսներից, քրոնիկ հազից, 3 օր անընդմեջ օգտագործեք 1 ճաշի գդալ մեղրի և ¼ դարչինի խառնուրդ։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը