Իսկ դուք պատրաստե՞լ եք բրնձի շիլա՝ դդումով և խնձորով
Դիտումներ 785
Բաղադրությունը․
Երկար բրինձ - 150 գ:
Կովի կաթ - 400 մլ:
Մաքրած դդում - 200 գ:
Խնձոր - 100 գ.
Շաքարավազ
Աղ - ըստ ճաշակի
Կարագ - 30 գ
Լվանալ բրինձը։ Դդումը մանր կտրատել։
Կաթը լցնել կաթսայի մեջ և դնել վառարանին։
Բրինձը ավելացնել կաթին և հասցնել եռման աստիճանի։ Խառնել, որպեսզի շիլան չայրվի։
Երբ շիլան եռա, ավելացրեք դդումը։
Բրինձը եփել 15-20 րոպե՝ անընդհատ խառնելով։
Ավելացնել շաքարավազ, մի քիչ վանիլային շաքար և աղ՝ ըստ ճաշակի։
Երբ բրինձը գրեթե եփվի, իսկ դդումը փափկի, շիլան մի փոքր հարեք։
Ավելացնել մանր կտրատած խնձորները և եփել 3 րոպե։ Թող շիլան մի քիչ եփվի։
Մատուցել կարագով համեմված շիլա։ Ցանկության դեպքում շաղ տալ սև քնջութի սերմերով։
Բարի ախորժակ!
Ամենաընթերցվածը